Menu

Обложување на спорт и сајбер-спорт во Melbet (Мелбет)

Обложувалницата Melbet, за повеќе од 10 години работа на интернет, собра огромна понуда на спортски, сајбер-спорт настани и игри на среќа. Обложувалницата обрнува посебно внимание на облозите на спорт и сајбер-спорт. На сајтот секојдневно може да се најдат до 4 илјади различни настани (во билтенот и лајв) за обложување. За тоа какви видови спорт нуди обложувалницата и кои варијанти на спортски облози им се достапни на типувачите во Melbet (Мелбет), читајте во статијата.

Видови спорт за обложување во Мелбет (Melbet)

Во разделот „Билтен“ на официјалниот сајт на Мелбет корисниците можат да изберат спорт за обложување кој најмногу им одговара или во кој се најдобро упатени. Денес на сајтот претставени се околу 40 спортски дисциплини. Меѓу нив, освен популарните (фудбал, кошарка, хокеј, тенис, одбојка и ракомет), застапени се и помалку познатите (бадминтон, бокс, голф, коњски трки, лакрос и рагби). Згора на тоа, има дури и сосема уникатни: кабади, кун кмер, нетбол, тротинг и снукер. Затоа типувачите имаат што да изберат.

Во секој вид спорт се бројат од 1 до 2 илјади настани секој ден. Нивниот број зависи од популарноста на спортот, а исто така, од првенствата кои се изведуваат во еден или друг период. Најбогат избор за натпревари, секако, нуди фудбалот. Тој е на прво место во списокот по бројот на настани. За љубителите на тенис, хокеј, одбојка, крикет и сајбер-спорт на сајтот, исто така, има прилично широки можности за обложување. За набројаните дисциплини билтенот просечно брои од 200-300 настани.

Одиночная ставка Мелбет

Разновидност на облози на Melbet (Мелбет)

Покрај широкиот избор на настани, обложувалницата на корисниците им нуди неколку модификации на облози во Melbet (Мелбет). Ова на типувачот му дава можност самостојно да ја избере варијантата која му одговара. Облогот може да се комбинира, при тоа создавајќи различни варијации на облози. Тие се разликуваат не само по начинот на пресметување, но и по бројот на исходи.

Меѓу разновидноста на облози во Melbet (Мелбет) ќе најдете: класични единечни облози, експреси, системи, а исто така, нивни комбинации: патент, лаки, ланец и мултиоблог. Накратко ќе ги опишеме карактеристиките на секој од овие облози:

  • Единечен облог. Уште го нарекуваат „ординар“. Ова е најчестиот и наједноставен вид облог на Мелбет. Вие одредувате каков ќе биде исходот на еден спортски настан. Затоа износот на добивката ќе зависи од поставената сума и коефициентот.
  • Експрес во Melbet е еден вид на комбинација од ординари. Во него влегуваат од 2 и повеќе исходи, кои вие ги прогнозирате. На типувачите им се допаѓа овој вид на облог, затоа што при пресметувањето на добивката коефициентите од секој настан се множат.
  • Систем е збир на облози од типот експрес со три или повеќе настани. За добивка не е задолжително да се погодат апсолутно сите исходи, а ова значајно ја зголемува веројатноста за добивка. Системот најпрво се пресметува според секој експрес облог, а потоа се собираат сите суми и се пресметува добивката.
  • Патент е збир на сите можни експреси од избраните настани на Мелбет. Минималниот број на варијанти во тикет е 3, а максималниот 8. Суштината на патентот е во тоа дека нема да ги изгубите сите свои пари, ако барем еден од резултатите ќе биде точен.
  • Лаки од Мелбет е збир на единечни облози и експреси. Вие правите единечни облози, а во тикетот се прикажуваат сите можни варијанти. За да добиете награда треба правилно да го предвидете исходот барем на еден настан.
  • Ланец е комбинација на ординари во која настаните не се поврзани меѓу себе. Играчот прави спортски облог во Мелбет (Melbet) само на првиот исход. Сите понатамошни резултати се пресметуваат врз основа на добивката од првата игра.
  • Мултиоблог е систем на облози од неколку настани, кои се поделени на групи од експреси и ординари. Се пресметуваат според сложена формула. Затоа обложувалницата нуди автоматски калкулатор за одредување на добивката.

Экспресс Мелбет

Најчестите облози од Melbet (Мелбет) остануваат ординарите и експресот. Другите видови облози се потешки за сфаќање, а почетниците не сакаат да си го трошат времето на проучување на правилата и пресметувањето, на пример, на системите.

Обложување на сајбер-спорт во Мелбет (Melbet)

На порталот Melbet (Мелбет), исто така, се нудат облози за настани на најпознатите компјутерски игри. Нивниот број, за време на пишувањето на статијата, ја премина границата од 300. Тоа се однесува како за преднатпреварските така и за лајв облозите. Притоа, обложувалницата постојано ја зголемува понудата. Затоа типувачите можат да најдат и меѓународни првенства и локални турнири од сајбер-спортот.

Облози на сајбер-спорт во Мелбет (Melbet) може да се прават на овие видови игри: Call of Duty, CDL, Dota 2, CS:GO, StarCraft II, League of Legends, Valorant, Rainbow Six итн. Сепак, поголемиот дел од сите облози се однесува на следниве видови на е-спортот: Dota 2, CS:GO, World of Tanks и LoL. Типувачите речиси секогаш можат да најдат натпревари од набројаните дисциплини во живо. За другите компјутерски игри почести се преднатпреварските облози.

За популаризирање на сајбер-спортот на платформата Melbet нуди интересни акции. Препорачуваме да се запознаете со понудата на обложувалницата и да поставете облог со максимална добивка. Дополнителната добивка ќе помогне за успешно започнување со обложување на компјутерски игри.


Читај исто така