Menu

Разлика меѓу меѓународната и руската верзија на Мелбет (Melbet)

Обложувалницата Мелбет им е добро позната на корисниците од поранешните советски држави. Во прегледот за обложувалницата Melbet ги опишавме сите предности кои придонесуваат за популарноста на порталот меѓу типувачите, меѓу кои и националната лиценца за работа на локални пазари. Па така, за корисниците од Русија достапен е веб-сајтот melbet.ru. По што се разликува од меѓународната верзија на Melbet (Мелбет)? За ова ќе стане збор во статијата.

Карактеристики на melbet.com и melbet.ru

Обложувалницата Melbet своите услуги започна да ги нуди од 2012 година. Тогаш доби лиценца за прием на спортски облози и игри на среќа од регистратор во Курасао. Сепак,оваа офшор лиценца на обложувалницата не и даваше можност да работи со корисниците од голем број земји, каде сајтот беше блокиран од страна на интернет провајдерите. Бидејќи пазарот на ЗНД бил приоритет за тимот на Мелбет, компанијата се регистрирала во Русија. Кон крајот на 2012 година сајтот melbet.ru започна со работа во согласност со законите на Руската Федерација. Затоа корисниците апсолутно легално можат да ги користат услугите на територијата на Русија.

Сепак, треба да се прави разлика меѓу melbet.com и melbet.ru. Русите не можат да влезат на меѓународната верзија на сајтот Melbet (Мелбет) без користење на VPN. Тие можат да ја користат само националната обложувалницата. Од друга страна, играчите кои живеат во други држави во светот не можат да ги користат услугите на руската верзија на Мелбет (Melbet). За регистрирање на сајтот треба да имате руско државјанство или престој. Во следниот раздел подетално ќе позборуваме за разликите меѓу порталите melbet.com и melbet.ru.

Главная страница - Мелбет

Разлики меѓу меѓународната и руската верзија на Melbet (Мелбет)

И покрај тоа што порталите за играње melbet.com и melbet.ru припаѓаат на една иста обложувалница, тие имаат некои разлики. За да ви биде полесно за да ги споредите обложувалниците ви подготвивме табела со клучни разлики меѓу меѓународната и руската верзија на Melbet (Мелбет):

Обложувалница Melbet.com

Обложувалница Melbet.ru

Лиценца за работа

Порталот melbet.com работи врз основа на лиценцата №8048/JAZ од регистратор во Курасао Веб-сајтот melbet.ru ја користи дозволата №25 ФНС РФ

Местоположба на работата

Меѓународната верзија на сајтот Мелбет прифаќа корисници од целиот свет, со исклучок на неколку држави. Рускиот портал е ориентиран само на играчите од Русија. Граѓаните од други држави не можат да го користат.

Регистрација на сајтот

Обложувалницата нуди 4 варијанти за креирање на корисничка сметка директно на сајтот По регистрацијата на порталот melbet.ru играчот мора да креира корисничка сметка во ЦУПИС

Верификација на корисничката сметка

Задолжителна проверка на документите пред повлекување на парите Проверката на документите се изведува за време на создавањето на корисничката сметка

Валута на сметката

Неколку десетици валути: евро, американски долар, руска рубља, украинска гривна итн. Се користи само руска рубља

Достапни методи за плаќање

Бројот на начини за плаќање на Мелбет зависи од државата во која живее играчот. На пример, во Русија може да се користат 47 сервиси. Руската верзија на Melbet поддржува 20 сервиси за плаќање

Провизија за трансакциите

Порталот melbet.com сите трансакции ги изведува без никаква провизија

Пополнувањето на депозитот е без провизија, меѓутоа за повлекување на парите треба да се плати данок од 13%. Парите ги зема ЦУПИС. Данокот до 15 илјади рубљи играчот го плаќа сам.

Јазични верзии на сајтот

Меѓународниот портал на Мелбет е преведен на повеќе од 65 јазици На локалната верзија на сајтот достапни се само 3 јазични верзии

Избор на облози

На сајтот melbet.com достапни се неколку илјади спортски и сајбер-спорт настани Руската верзија на порталот нуди околу илјада спортски и сајбер-спорт натпревари

Варијанти на игри на среќа

Меѓународната верзија на сајтот ги има сите популарни видови на игри на среќа Не се нудат игри на среќа

Висина на коефициентите и маржата

Просечната маржа изнесува 5%, коефициентите се ниски Просечната маржа за обложување е 4%. Коефициентите се повисоки за 20% од меѓународната верзија на сајтот

Акции и бонуси

Голем избор на акции. Бонусот за добредојде е еднаков на 100 евра или еквивалентна сума Нема многу акции. Бонусот за почетниците изнесува 75 евра или аналогна сума во рубљи

Служба за поддршка

Поддршката работи 24 часа и е достапна на десетици јазици. Сите спорни прашања се решаваат во меѓународните судови Поддршката на играчите се изведува 24/7 на руски јазик. Корисниците можат да се обратат во меѓународните судови

На тој начин, меѓународната верзија на обложувалницата Мелбет е поинтересна од гледна точка на поголемиот избор на бонуси, видови спорт и натпревари за обложување, а исто така, заради игрите на среќа.

Версия Melbet.ru

Избор помеѓу melbet.com и melbet.ru

И покрај тоа што меѓународната верзија на Melbet има куп предности, многу играчи не можат да се одлучат помеѓу melbet.com и melbet.ru. Кој од овие портали е подобар може да одговори само корисникот, бидејќи тие се создадени за различни намени.

Ако живеете на територијата на Русија, тогаш треба да обрнете внимание на руската верзија на порталот Мелбет. Таа работи легално и сите добивки се оданочуваат. Затоа по добивањето на поголема сума на сметката, банките нема да ги блокираат средствата. Исто така, сите спорни прашања можат да се решат во локалните судови. Ова е добар аргумент за новите корисници.
Сепак, жителите на други држави и сами руси, кои сакаат да играат игри на среќа, треба да обрнат внимание на melbet.com. Меѓународната верзија на порталот нуди слотови, игри со карти, рулет и уште десетици други видови на забава за корисниците. Покрај тоа, може да се користат и различни акции, за да се добиваат убави бонуси. Отсуството на провизија за добивката е исто така голема предност на обложувалницата. Притоа, конечниот избор останува на играчот.


Читај исто така