Menu

Тото вo 22Бет (22Bet): фудбалски тотализатор

На љубителите на спортското обложување во 22Bet (22Бет) ќе им се допадне разделот „Тото“, кој е достапен на сајтот на обложувалницата. Компанијата секојдневно ги собира најдобрите фудбалски натпревари, за типувачите да можат да формираат облог од неколку комбинации и да се натпреваруваат за џекпот. Изборот на правилниот ланец од настани во тотализатор од 22Bet на играчите им овозможува повеќекратно да ја зголемат својата добивка. Сепак, треба да се имаат предвид карактеристиките на обложувањето во овој раздел. Затоа во статијата се претставени карактеристиките на тото од 22Бет (22Bet) и препораки за добивање на награда од обложувањето.

Карактеристики на тото 22Bet (22Бет)

Спортскиот тотализатор (или скратено „тото“ 22Бет) е вид на облог, кој предвидува избор на исход или точна пресметка на определен број на фудбалски натпревари. Натпреварите ги нуди обложувалницата 22Bet, поставувајќи ги на одделна страница. Притоа, сумата на добивката зависи од бројот на правилно избраните варијанти и бројот на победници. Во еден тираж секој учесник може да направи онолку облози колку што сака. Играчите, кои учествуваат во тото 22Бет (22Bet), формираат заедничка банка (награден фонд), кој потоа им се распределува на сите победници. Обложувалницата, од своја страна, зема маржа од 10-20% од фондот.

За да играте во тото на 22Бет (22Bet), треба да влезете во разделот „ Jackpot“. Ќе го најдете во горното мени, во горниот дел на сајтот, веднаш до „ Live“ и „Казино“. Пред вас веднаш ќе се отвори страница, на која обложувалницата нуди тираж од 14 натпревари. За победа треба да се погодат најмалку 9 исходи. Колку повеќе правилно наведени победи ќе има, толку поголема ќе биде сумата на крајната добивка. Минималниот облог, обично, изнесува 50-100 рубљи*.

Десно од табелата со натпревари има информации за тековното тото 22Bet (22Бет) – бројот на тиражот, крајниот рок за прифаќање на облозите, актуелниот фонд и џекпотот. Подолу се поставени тикетите за прифаќање на облози. Вие можете да изберете обичен или пакет облог, или да направете облог на слепо.

Тото 22Бет

Добивка од тотализатор во 22Bet (22Бет)

Спортскиот тотализатор ги привлекува и почетниците и искусните типувачи со својата едноставност на играта и неверојатните џекпотови. Притоа, минималниот облог изнесува 50-100* рубљи. Па така, со минимален труд и пари може да се добие голема сума. Затоа тото е еднакво популарно како и лотариите и бингото на 22Bet. Меѓутоа, ајде да видиме колку воопшто може да се добие од тотализатор во 22Бет (22Bet).

Треба да се почне од тоа што облози на тото во 22Bet (22Бет) може да се прават само со вистински пари. Облозите на сите играчи се сумираат и се формира награден фонд (пул) на тековниот тираж. Обложувалницата, обично, зема од 10% до 20% од таа сума (тоа е наплата за организирањето на тотализаторот). Потоа останатата сума се распределува меѓу играчите.

Принципот на работата на тото се заснова на теоријата на веројатност, шансите за крупна добивка се скоро исти како и во обичната лотарија. За добивање на џекпот треба да се погодат сите 14 исходи, понудени од обложувалницата. Имајте предвид дека во тиражот можат да влегуваат натпревари и дуели со еднакви ривали и не толку познати екипи, што значајно го отежнува изборот. Ако никој не ја земал главната награда за тиражот, таа преминува за наредниот тираж, т.е. работи врз основа на акумулативен систем. Исто така, кон наградниот фонд се додаваат и нови пристигнувања.

Тотализатор 22Бет

Ќе ја земеме како пример веројатноста на исход од 50%, а бројот на настани во тотализатор во 22Бет (22Bet) – 14. При овие пресметки веројатноста за добивање на џекпотот е еднаква на 3 наспроти милион. Играчот може да ги зголеми своите шанси, преку правање на пакет облог, бидејќи колку повеќе варијанти има во еден тикет, толку повеќе шанси има да се добие џекпотот. Но тука има 2 големи „но“:

  1. Сумата на пакет облогот се зголемува со геометриска прогресија.
  2. Не секој почетник може да го пресмета пакет облогот. За тоа се потребни сериозни аналитички и интуитивни способности. Обично, со ова се занимаваат само искусните типувачи. Притоа, ова само минимално ќе ги зголеми нивните шанси за добивка.

Да се игра или да не се игра во тото на 22Бет (22Bet) решавате само Вие, сепак бидете подготвени не само за неверојатна среќа, но и за низа порази. На малкумина им успева да добијат барем нешто од прв обид. Но ако сериозно се пристапи кон оваа работа, да се посвети време за анализа и да се слуша својата интуиција, тогаш позитивниот резултат ќе дојде.

*Или еквивалент на оваа сума во друга валута.


22bet RU

Читај исто така