Menu

Школа за облози. Ниво 2

Вероятность в ставках на спорт
Школа за облози 18-04-2021

Каква улога игра веројатноста во спортското обложување?

Обложувањето и теоријата на веројатност Поимот веројатност веројатно најдобро го опишува вицот за жената која ја прашале колкава е шансата да види диносаурус во градот? „50/50. Ќе го видам или не“, – одговорила жената. Па така, теоријата на веројатност е дел од математиката за законите поврзани со случајните настани и величини. Спортскиот натпревар, исто така, […]

Читај понатаму
Дневник ставок на спорт
Школа за облози 17-04-2021

Зошто да водите дневник за спортско обложување?

Каква е ползата од дневникот за обложување за играчот? Искусните играчи препорачуваат не само да се пресметува резултатот на натпреварот и да се одредува висината на облогот, но и да се води статистика за одиграните облози. Поразите и победите на типувачот му помагаат да ја оцени правилноста на својата стратегија, да најде грешки и да […]

Читај понатаму
Правильный размер для ставки
Школа за облози 16-04-2021

Како да се избере правилната висина на облогот?

Која сума да се избере за спортските облози? Секој почетник треба да научи да ја одредува висината на спортскиот облог. Облозите на голема сума, во случај на неколку порази, можат брзо да ја испразнат банката на играчот и да доведат до разочарување од спортското обложување. Од друга страна, преку мали облози играчот може да троши […]

Читај понатаму
Начальный банк игрока в ставках
Школа за облози 15-04-2021

Која висина на банкролот е оптимална за обложување?

Како да се избере правилна висина на банкролот? За обложувањето да носи стабилен приход, типувачот треба да ја избере правилната сума за обложување. За важноста на банкролот во обложувањето зборувавме во претходните статии на нашата школа. Затоа нема да се повторуваме, туку ќе позборуваме за таканаречениот финансиски менаџмент во обложувањето, т.е. стратегии кои се применуваат […]

Читај понатаму
Начальный банк игрока
Школа за облози 12-04-2021

Каква треба да биде почетната банка на играчот за обложување?

Како правилно да се пристапи кон формирање на банкролот? Обично првите облози на почетниците изгледаат исто. Играчите се регистрираат на саканиот портал, го пополнуваат својот депозит и, не размислувајќи, изделуваат дел од сумата и дури сите пари ги ставаат на облог. Ако на корисникот ќе му се насмевне среќата, тој ќе добие добра добивка. Следните […]

Читај понатаму
Банкролл в ставках
Школа за облози 11-04-2021

Како да управувате со парите во спортското обложување?

Што е банкрол во спортското обложување? Во водениот дел на статијата ние користевме неколку термини кои означуваат едно исто. Станува збор за банка или банкрол. Треба да забележиме дека тоа не е целиот фонд кој се наоѓа на сметката на типувачот. Покрај тоа, банкролот не се парите кои веќе се искористени за обложување. Банка е […]

Читај понатаму