Codere

Codere →Codere →


📰 Codere (Кодере): воведни информации

Историјата на брендот Codere започнува во 1982 година кога на шпанскиот пазар се појави компанија која поседуваше мрежа на автомати за играње. Сепак, обложувалницата Codere (Кодере) во Шпанија започна да функционира во 2008 година. По измените во државното законодавство, компанијата успеа да ја отвори својата прва канцеларија за прием на облози во Мадрид. Иако од почетокот на 2000-те брендот започна да нуди услуги за играње бинго во Италија и Панама, главната канцеларија на компанијата е отворена имено во Шпанија.

Денес обложувалницата Кодере (Codere) активно работи во 4 држави: Шпанија, Мексико, Колумбија и Панама каде поседува и лиценци. Услугите на порталите за играње секојдневно ги користат повеќе од 341 илјада корисници. Обложувалницата нема меѓународни лиценци, затоа нејзините услуги не можат да ги користат странци. Ова е еден од клучните недостатоци на обложувалницата. Повеќе за силните и слабите страни на обложувалницата можете да дознаете во нашата статија.

▶️ Лиценца за работа на Кодере (Codere)

Како што беше забележано во воведниот дел, обложувалницата Кодере (Codere) има неколку лиценци издадени од национални регистратори. Денес обложувалницата прифаќа корисници од Шпанија, Мексико, Колумбија и Панама. Странците не можат да се регистрираат и да ги користат услугите на обложувалницата. Засега нема информации за добивање офшор лиценца.

Во државите каде што присуствува обложувалницата има посебен веб-сајт кој користи национален домен. Секој од порталите има локални карактеристики започнувајќи од игрите во локални лиги и завршувајќи со акциите. Затоа во прегледот се опишани општите тенденции на обложувалницата Codere (Кодере). Сепак, без разлика на кој сајт го користат играчите, сите податоци безбедно се заштитени, а исплатите се вршат регуларно.

🛡️ Сајт на обложувалницата Codere (Кодере)

Обложувалницата Codere (Кодере) своите услуги ги нуди преку локалните веб-сајтови кои се креирани според ист шаблон. Меѓутоа, секој портал си има свои карактеристики. Во статијата нема да ги разгледуваме, туку само ќе ги опишеме заедничките карактеристики на сајтот codere.es.

Порталот за игри на среќа Codere има современ дизајн со акцент на големи слики и крупни фонтови. Палетата на бои која се применува на порталот е темна. На страниците се комбинираат црната, белата, зелената и сината боја. Исто така, можат да се издвојат едноставните анимациски ефекти. Тие додаваат динамика на сајтот, но не го одвлекуваат вниманието од содржината на страниците.

Навигацијата на сајтот се извршува на стандарден начин: преку менито во хедерот и футерот. Исто така, на страниците има дополнително мени навигациски елементи за пребарување на натпреварите и игрите. Затоа на почетниците ќе им биде удобно да го користат порталот, бидејќи има јасна структура во однос на разделите.

Веб-сајтот на обложувалницата Кодере (Codere) поддржува игри од познати изработувачи на програми. Разделот за обложување, исто така, воодушевува со бројот на опции за обложување. А доколку се земе предвид дека порталот исправно работи на сите видови уреди, тогаш обложувањето или играњето ќе биде удобно преку било кој уред. Покрај ова, корисниците можат да инсталираат програма за обложување на својот мобилен телефон. Таа може да се преземе преку официјалните сајтови Google PlayMarker и Apple AppStore.

Codere →Codere →

☑️ Креирање сметка на Кодере (Codere)

За регистрација на сајтот Кодере (Codere) корисникот треба да пополни формулар, наведувајќи ги следниве лични податоци: пол, име, презиме, датум на раѓање, да избере државјанство и адреса на живеење, да наведе е-мејл адреса, телефонски број, а исто така, да измисли корисничко име и лозинка. По најавувањето во профилот играчот треба да провери дали внесените лични податоци се точни и да ги испрати своите документи на проверка.

Службата за безбедност на Codere (Кодере) ќе ги верифицира податоците на корисникот и ќе овозможи целосен пристап до порталот. По ова играчите ќе можат да внесуваат пари на депозитот и да се обложуваат. Според податоците на сајтот на обложувалницата, процесот за проверка трае до 48 часа. Ако се потребни дополнителни документи за проверка на идентитетот, корисникот ќе добие известување на наведената електронска адреса.

Предности и недостатоци
 • Голем избор на натпревари за обложување
 • Казино игри во живо
 • Поддршката работи 24/7
 • Мобилна апликација за обложување
 • Обложувалницата работи само во 4 држави
 • Сајтот не е преведен на англиски јазик
 • Мал избор на игри на маса

🏆 Codere (Кодере): акции од обложувалницата

На страницата „Promociones“ корисниците на обложувалницата Codere (Кодере) ќе најдат до 10 акции, дел од кои постојано се менуваат. Разделиот има филтер, кој дава можност за преглед на сите награди или можност за оценување на бонусите посебно – за казино и за спортско обложување.

Меѓу достапните акции од Кодере (Codere) можат да се издвојат:

 • Бонус за прв депозит во износ од 100% од сумата на пополнувањето. Максималниот износ на бонусот изнесува 50 евра*.
 • Фрибет во износ од 10 евра* за 3 добитни настани во експрес.
 • Учество во месечен турнир во слотови со награден фонд од 500 000 евра*. Најдобрите корисници ќе добијат дел од оваа сума.

Со деталите на бонусите можете да се запознаете на страницата „Promociones“. Обрнете внимание дека условите на акциите и самите понуди можат да се менуваат.

*Или сума во локална валута.

⚽ Спортски настани и игри на Кодере (Codere)

Понудата на обложувалницата Кодере (Codere) вклучува и спортски облози и игри на среќа. Саканиот спортски настан или игра на среќа може да се избере во посебни раздели во кои може да се пристапи преку горното мени.

Спортски облози можат да се постават на страницата „Deportes“. Тука има настани на повеќе од 20 видови спортови и сајбер-спорт игри. Понудата е прилично голема и вклучува натпревари од сите популарни првенства и многу помали лиги. Вкупниот број натпревари е поголем од 500 дневно. Притоа, бројот на лиги и настани постојано расте, а коефициентите за многу натпревари се повисоки отколку кај конкурентите.

Облози во живо можат да се постават во разделот „Directo“. На страницата има десетина видови спортови и околу 100 натпревари кои се изведуваат во живо. Корисниците можат да го изберат саканиот настан и да направат лајв облог. Покрај ова, постои можност за управување со облогот за време на играта и за онлајн следење на натпреварот.

За игрите на среќа на порталот Codere (Кодере) се креирани разделите „Slots“ и „Casino“. На првата страница се понудени повеќе од илјада автомати за играње од познати студија. Од друга страна разделот „Casino“ ги нуди сите видови игри, без исклучоци. Тука има игри со карти, рулет, извлекувања и слотови. Не е јасно зошто игрите се дуплираат, но вакво решение е донесено од изработувачите на порталот. Исто така, на страницата „Casino“ има соби за играње со делачи. Нивниот број како и понудата регуларно се зголемува.

Codere →Codere →

🪙 Варијанти за плаќање на Codere (Кодере)

Корисниците можат да дознаат за методите за плаќање на Codere (Кодере) од иконките на платежните сервиси кои може да се најдат во хедерот. За да добиете повеќе информации за трансакциите и лимитите, треба да се најавете на профилот. Затоа ние решивме да дадеме список со платежните сервиси за посетителите на порталот кои се уште немаат корисничка сметка.

Во моментот кога ја пишувавме статијата корисниците на Кодере (Codere) можеа да ги користат следниве варијанти за плаќање:

 • Банкарски трансакции преку генералии.
 • Картичките Visa и Mastercard.
 • Припејд картичките
 • Електронските паричници Skrill и Neteller.
 • Платежните системи PayPal, AstroPay и други.

Обложувалницата codere.es плаќањата ги извршува 24/7. Покрај ова, таа не зема провизија за трансакциите (од своја страна).

🤠 Поддршка на корисниците на Кодере (Codere)

Службата за поддршка на обложувалницата Кодере (Codere) работи 24/7 и брзо им помага на корисниците. Со операторите на обложувалницата можете да се поврзете преку телефон или преку чат. Покрај ова, може да се искористи електронската адреса, која ќе ја најдете во горниот дел од оваа статија. Операторите на барањата одговараат прилично брзо. Просечно одговорот се нуди во рок од 5-10 минути преку чат или преку телефон и до 4 часа преку е-мејл.

По авторизацијата на сајтот Codere (Кодере) корисниците можат да се запознаат со работата на сервисот. Сепак, овие информации се достапни само за регистрираните типувачи. Не е јасно зошто обложувалницата не го направила разделот со одговорите на најпопуларните прашања јавнодостапен. Ова би го намалил бројот на обраќања до поддршката.

📋 Codere (Кодере): заклучок за обложувалницата

Компанијата која го основаше брендот БК Codere (Кодере) помина долг пат од оператор за автомати за игри до крупен оператор за спортски облози и игри на среќа. Во 2008 година беше отворена првата канцеларија на обложувалницата во Шпанија. Подоцна компанијата доби лиценци за нудење на услугите во Мексико, Панама и Колумбија. Сепак, обложувалницата поседува локални дозволи, додека за прифаќање на корисници од други држави во светот не станува збор.

Обложувалницата Кодере (Codere) има добра понуда на спортски облози и игри на среќа. Покрај ова, коефициентите за обложување се повисоки отколку кај конкурентите, а игрите се добавуваат од познати студија, на пример Microgaming и Playtech. На порталот се поддржуваат сите популарни методи за плаќање, а поддршката работи 24/7. Сепак, обложувалницата е ориентирана на мал пазар, што го ограничува нејзиниот раст. Затоа брендот Codere ќе им биде интересен на нашите читатели кои живеат во Шпанија или други латиноамерикански држави.

Codere →Codere →

⚡ Популарни прашања за Кодере (Codere):

✅ Какви лиценци поседува Codere (Кодере)?

Обложувалницата Codere (Кодере) своите услуги ги нуди легално во Шпанија, Мексико, Панама и Колумбија. Тука се лансирани сајтови на национални домени кои прифаќаат граѓани само од наведените држави или лица кои таму живеат легално. Бидејќи порталите работат врз основа на лиценци издадени од локални регистратори, регистрацијата на странците е забранета.

💵 Каков почетен бонус има на Codere (Кодере)?

По регистрацијата на сајтот Codere (Кодере) сите почетници можат да добијат до 50 евра или еквивалентна сума во локална валута на прв депозит. Бонусот пристигнува на специјална сметка и треба да се одигра во рок од 30 дена. Повеќе детали за одигрување и користење на наградата можете да најдете на сајтот на обложувалницата.

📱 Дали Кодере (Codere) има мобилна апликација за мобилни уреди?

Да, има. Корисниците можат да најдат линкови за преземање на апликацијата на официјалните страници Google и Apple. На тој начин инсталирањето на програмите се изведува автоматски. Ќе забележиме дека обложувалницата Codere (Кодере) нуди апликација која е погодна за обложување. За игрите на среќа, како и претходно, треба да се користи веб-сајтот кој е прилагоден за мобилни телефони.

💳 Кои методи за плаќање ги поддржува Codere (Кодере)?

На сајтот Codere (Кодере) корисниците можат да ги користат сите популарни сервиси за внесување и повлекување на пари. Во нив спаѓаат: банкарски трансакции, при-пејд картичи, картички на платежни системи, електронски парични и платежни системи. Вкупниот број на сите сервиси изнесува 20. За лимитите и времето за изведување на плаќањата можете да дознаете подетално во својот кориснички профил.


Codere FR Codere Portugal Codere RU Codere λλαδα Codere AL Codere BY Codere KZ Codere MN Codere RS Codere UA

Bet

Бонус до 50 евр за прв депозит

Регистрација Регистрација