Coolbet

Coolbet →Coolbet →


📝 Општи информации за Coolbet (Кулбет)

Во 2016 година на пазарот во Естонија се појави нов портал за игри на среќа Coolbet (Кулбет). На почетокот обложувалницата на своите корисници им нудеше само игри на среќа. Сепак, по неколку години компанијата ја прошири својата понуда со облози за класичен и виртуелен спорт, а исто така, со сајбер-спорт натпревари. Затоа денес coolbet.com е вистински портал за типувачите и играчите од десетици држави низ целиот свет.

На почетокот Coolbet (Кулбет) работеше како национален оператор за игри на среќа во Естонија. Но, после добивањето на лиценцата од Управата за игри на среќа на Малта, услугите на порталот започнаа активно да ги користат и странците. Според податоците од Top100Bookmaker, обложувалницата влегува во ТОП-55 по бројот на онлајн посетители и покрај тоа што го фокусираше своето внимание на пазарот во Европа и Јужна Америка. Притоа, во дел од државите на ЕУ, Источна Европа и Латинска Америка пристапот до обложувалницата останува затворен. Затоа не сите типувачи ќе можат да пристапат до обложувалницата Coolbet (Кулбет).

📌 Лиценца за работа на Coolbet (Кулбет)

Денес обложувалницата Coolbet (Кулбет) за работата користи две лиценци. Првата дозвола е издадена од националниот регистратор во Естонија. Втората лиценца е од Управата за игри на среќа на Малта. Благодарение на овие две дозволи обложувалницата може да нуди услуги на територијата на оваа прибалтиска држава (офлајн и онлајн), а исто така во дваесетина држави низ целиот свет (онлајн). Притоа, најважните пазари за операторот се Европа и Америка.

За жал, за многу играчи кои живеат во други држави порталот е затворен по иницијатива на Coolbet (Кулбет). Ако при посетувањето на coolbet.com се појави порака за ограничување на пристапот, на сајтот може да се влезе само при промена на IP-адресата. Но ова нема да го реши проблемот со регистрацијата. За да можете да ги користите услугите на обложувалницата, треба да ги потврдите своите податоци преку приложување на копија од лична карта. Во тој случај адресата на живеење ја има решавачката улога.

🖥️ Карактеристики на веб-сајтот на Coolbet (Кулбет)

Обложувалницата Coolbet (Кулбет) на посетителите им нуди стилски веб-сајт, изработен во темни бои. Треба да се пофалат изработувачите на порталот. Денес црните теми се особено популарни кај корисниците и се достапни на различни програми и веб-сервиси. Затоа изборот на ова решение е еднозначен чекор кон трендовите.

Исто така, треба да се забележи статичноста на порталот coolbet.com. На страниците има малку анимации и графика, што дава можност за акцентирање на вниманието на текстот. Притоа, големите фонтови ги прават читањето на информациите за спортските настани или игри прилично удобно дури и на малите екрани од паметните телефони и лаптопи.

Сајтот на обложувалницата Coolbet (Кулбет) е преведен на 8 јазици. Ова е огромен плус за посетителите од различи држави. Благодарение на различните јазични верзии, почетниците можат побрзо да се приспособат на сајтот и оперативно да ги прифаќаат решенијата за користење на едни или други сервиси од обложувалницата.

Веб-сајтот има адаптивен дизајн, што на типувачите им дава можност за обложување на спорт, сајбер-спорт и виртуелен спорт, а на играчите да играат во сите популарни игри преку своите паметни телефони. Содржината на страниците исправно се прилагодува на големината на екраните на уредите. Притоа, обложувалницата нема мобилна апликација.

Coolbet →Coolbet →

⭐ Регистрација на Coolbet (Кулбет)

Како што беше забележано претходно, за да се регистрира на сајтот корисникот треба да живее во списокот на држави каде обложувалницата работи. Ако пристапот до порталот е затворен од страна на Coolbet (Кулбет), нема да можете да се регистрирате.

Самиот процес на креирање корисничка сметка е едноставен и јасен. Новиот корисник треба да пополни едноставен формулар кој се состои од следниве полиња: електронска адреса, лозинка, телефонски број и валута. Исто така, треба да се согласи со правилата за користење на обложувалницата. По ова играчот ќе добие пристап до профилот. За да се внесе пари на депозитот треба да се приложи копија од лична карта и извод од банка. Само по проверката на информациите од службата за безбедност на Coolbet (Кулбет), типувачот ќе може да ги искористи сите функции на обложувалницата.

Предности и недостатоци
 • 20 спортски дисциплини за обложување
 • Виртуелни видови спортови
 • Неколку почетни бонуси (се избира еден)
 • 8 јазични верзии на сајтот
 • Работи на ограничен пазар
 • Ниски коефициенти за обложување
 • Поддршката е достапна само во одредено време

💰 Coolbet (Кулбет): акции за корисниците

На порталот Coolbet (Кулбет) има раздел „Promotions“, во кој се собрани повеќе од 10 акции за новите и постојани корисници. Благодарение на филтерот, посетителите ќе можат да изберат понуди кои се однесуваат на спортско обложување и игри на среќа. Дел од овие понуди постојано се менуваат, а други важат постојано. Затоа препорачуваме да ја проверувате актуелноста на акциите за време на користењето на порталот.

Меѓу интересните награди, достапни за време на пишувањето на статијата, може да се издвојат:

 • Бонус за регистрација во казиното. Новиот корисник може да добие 25 фриспинови за слотови или до 500 евра* за покер. Наградата се добива за прв депозит.
 • Седмичен турнир за љубителите на фудбал. Точните прогнози за спортски облози на корисниците им даваат можност за добивање дел од наградниот фонд од 2000 евра*.
 • Месечно извлекување на 1 милион евра* за слотови. Најдобрите играчи ќе добијат дел од оваа сума.

Повеќе информации за акциите од Coolbet (Кулбет) може да се најдат на сајтот на обложувалницата.

*Или еквивалент во друга валута.

🎲 Понуда за обложување и игри на Coolbet (Кулбет)

Во воведот забележавме дека обложувалницата Coolbet (Кулбет) својот пат го започна со нудење на онлајн игри на среќа. Сепак, подоцна на сајтот се појавија и спортски, сајбер-спорт настани, како и виртуелен спорт. Денес обложувалницата има добра понуда за типувачите и играчите, иако секако отстапува во однос на најдобрите играчи на пазарот.

Разделот „Sports“ не вклучува само спортски, туку и сајбер-спорт настани и виртуелен спорт. Не е јасно зошто програмерите не ги издвојат посебно овие правци во менито? И покрај ова, во рамките на оваа шема лесно може да се најде саканата варијанта на обложување. Љубителите на спортот во понудата ќе најдат до 20 дисциплини и неколку стотици натпревари за обложување дневно. Типувачите можат да поставуваат облози пред натпревар и во живо (за live-обложувањето) треба да се премине во подразделот „Livebet lobby“). Бројот на натпревари за обложување регуларно расте.

За да се премине во сајбер-спорт натпреварувањата, треба да се избере категоријата „Esports“. Обложувалницата на корисниците им нуди десетици популарни компјутерски игри. Исто така, може да се најдат виртуелни настани за обложување. За ова, треба да се премине во подразделот „Virtual sports“. Во него корисниците ќе најдат фудбал, коњски и мото-трки.

Игрите на среќа на сајтот Coolbet (Кулбет) се претставени со слотови, рулет, игри со карти, вклучувајќи и покер. Притоа, голем дел од игрите се претставени на страницата „Casino“. Исто така, во менито има страница „Poker“, каде се понудени неколку варијанти на популарни игри во формат на натпреварување против други играчи со учество на делач. Тоа значи дека покерот се изведува во живо.

Coolbet →Coolbet →

🪙 Методи за плаќање на Coolbet (Кулбет)

Обложувалницата Coolbet (Кулбет) своите услуги ги нуди во неколку десетици држави, затоа на сајтот се поддржуваат сите популарни методи за плаќање. Покрај меѓународните сервиси, играчите, исто така, ќе најдат локални инструменти. Актуелниот список со методи за плаќање може да се најде во профилот. Од друга страна, ќе ги издвоиме најпопуларните сервиси за корисниците на обложувалницата:

 • Банкарски трансакции.
 • Картичките Mastercard и
 • Електронските паричници Skrill, Neteller и други.
 • Платежните системи PayPal, ecoPayz итн.

Криптовалутите на сајтот Coolbet (Кулбет) засега не се прифаќаат. Сепак, корисниците имаат доволно сервиси за да внесуваат и повлекуваат пари од сметката.

💡 Корисничка поддршка на Coolbet (Кулбет)

При појава на проблеми со користењето на порталот за игри на среќа Coolbet (Кулбет), корисниците можат да применат неколку методи за нивно решавање. Како прво, препорачуваме да се запознаете со разделот „FAQ“. На страницата се понудени популарните раздели со десетици прашања и одговори. Тие помагаат побрзо да се најдат информациите за регистрацијата, плаќањето, облозите и игрите.

Втората варијанта е комуницирање со поддршката на обложувалницата Coolbet (Кулбет). Корисниците можат да користат чат за брзо поврзување со операторите. Покрај ова, може да се испрати барање преку е-мејл и да се добие одговор од 2 до 12 часа. Поддршката работи во одредено време, а специјалистите на обложувалницата ги познаваат сите јазици на кои е преведен порталот. Ова е огромна предност на обложувалницата во споредба со конкуренцијата.

🤠 Заклучок за Coolbet (Кулбет)

Порталот за игри на среќа Coolbet (Кулбет) беше лансиран во Естонија во 2016 година. Сепак, веќе неколку години обложувалницата не само што ја рашири својата понуда со спортски настани, туку започна да нуди и услуги во десетици држави во светот. Ова стана возможно благодарение на добиената лиценца од регистратор од Малта. Како резултат на ова, обложувалницата стана популарна меѓу играчите на игри на среќа, вклучувајќи ги и државите на Источна Европа (во оние каде што работи).

Опишувајќи ја обложувалницата Coolbet (Кулбет), можат да се издвојат следниве предности: добриот избор на спортски настани за обложување, повеќе од илјада слотови од популарни програмски студија, превод на сајтот на 8 јазици, како и професионална поддршка. Ако зборуваме за недостатоците на обложувалницата, тоа се работата во ограничен број држави, ниските коефициенти и малиот избор на игри на среќа во живо. Што се однесува на останатото, обложувалницата е прилично интересна за типувачите и играчите на игри на среќа.

Coolbet →Coolbet →

✳️ Популарни прашања за Coolbet (Кулбет):

✅ Врз основа на каква лиценца работи Coolbet (Кулбет)?

Обложувалницата Coolbet (Кулбет) за работата користи 2 лиценци: од регистратори од Естонија и Малта. Првата спаѓа во типот национални лиценци и на обложувалницата ѝ дава можност легално да работи во оваа прибалтиска држава. Со помош на втората лиценца обложувалницата може да прифаќа играчи во неколку десетици држави во Европа и Америка.

💵Какви бонуси за новите корисници има на Coolbet (Кулбет)?

Обложувалницата Coolbet (Кулбет) нуди почетна награда само за казино игрите (слотови и покер). Во првиот случај бонусот е еднаков на 25 вртења, а во вториот – до 400 евра или еквивалентна сума. Наградата се добива за прв депозит и може да се искористи во рок од 30 дена.

📱 Дали има мобилна апликација на Coolbet (Кулбет)?

Бидејќи сајтот на Coolbet (Кулбет) е оптимизиран за екраните на паметните телефони и таблети, корисниците не можат да најдат мобилна апликација за Android и iOS. Ова е недостаток на обложувалницата. Можеби, во иднина програмерите ќе подготват вакво решение за играчите, но засега сите операции треба да се користат преку основниот сајт на обложувалницата.

💳 Како да се пополни депозитот и да се повлече добивката од Coolbet (Кулбет)?

Корисниците на обложувалницата Coolbet (Кулбет) можат да ги користат сите популарни варијанти за плаќање за внесување и повлекување на парите од сметката. Ова може да биде стандардна банкарска трансакција, плаќање со картичките Visa и Mastercard, електронските паричници Skrill и Neteller, платежните системи PayPal, ecoPayz итн. Подетални информации ќе најдете во корисничкиот профил.


Coolbet FR Coolbet RU Coolbet λλαδα Coolbet AL Coolbet AM Coolbet BY Coolbet KZ Coolbet MN Coolbet RS Coolbet UA

Bet

Бонус до 400 евра во покер

Регистрација Регистрација