Maxline – Макслаjн

Maxline →Maxline →


▶️ Воведни информации за Макслајн (Maxline)

Ако накратко ја опишеме индустријата за игри на среќа во Белорусија, можеме да кажеме дека таа цвета. За ова придонесува прилично либералното законодавство за локалните и странските компании (нема закон за игри на среќа, сите прашања се регулираат со укази од страна на претседателот), можноста за рекламирање на обложувањето и казиното во јавни места и пристапната даночна стапка. Денес државата во име на Министерството за финансии дава дозвола за отварање на обложувалници, спортски тотализатори, сали со автомати за играње, казино и пунктови за лотарија за ширење на тикетите на националната лотарија. Исто така, на белорусите им се достапни онлајн казината и сајтовите за обложување.
Денес во Белорусија повеќе од 110 компанија имаат добиено дозвола за организирање на игри на среќа. За ова придонесува конкуренцијата на пазарот за обложување, а како резултат на тоа – подобрувањето на квалитетот на услугите. Затоа двете награди на Макслајн (Maxline): „Производ на годината – 2019“ и „Производ на годината – 2020“ во номинацијата „Обложувалници“ зборува за иновативноста на компанијата.

Обложувалницата Maxline (Макслајн) започна со работа во 2012 година и активно прифаќања играчи од Белорусија, Украина и Русија. Во што се крие тајната на успехот на обложувалницата? За тоа ќе стане збор во оваа статија.

📃 Лиценца за работа во Maxline (Макслајн)

Како што беше забележано во претходниот раздел, обложувалницата им скоро десетгодишно искуство работа на белорускиот пазар. Дејноста на компанијата се изведува врз основа на лиценцата №33120/586, издадена во 2012 година од Министерството за финансии на Република Белорусија. Благодарение на оваа дозвола обложувалницата може да ги нуди своите услуги преку теренски пунктови и канцеларии (лоцирани во сите големи градови на државата) и интернет-сајтот maxline.by. Тој и е достапен на белорусите и на играчите од Украина и Русија. Типувачите од другите држави засега не можат да се обложуваат на сајтот Maxline (Макслајн), меѓутоа, обложувалницата се развива брзо и можно е да добие офшор лиценца за работа со играчите од странство.

💻 Сајт и мобилна апликација од Макслајн (Maxline)

Обложувалницата Макслајн (Maxline) не може да се пофали со современ дизајн на сајтот. Сепак, тој одговара на сите барања на корисниците. На почетната страница има информации за клучните настани за обложување (во централниот дел), дополнително мени со видовите спортови (од лева страна) и поле со акции, новости и дополнителни информации (од десна страна). Кон саканиот раздел може да преминете преку горното или долното мени. На тој начин, удобната навигација е првата предност на обложувалницата.

Кон другите плусови на сајтот може да се додадат брзината на вчитувањето на страниците (сајтот работи побрзо од многу светско познати конкуренти) и прилагодливиот дизајн (порталот може да се користи од кој било уред). Исто така, на играчите им се достапни сите потребни опции за удобно обложување и онлајн управување со нив.

Освен сајтот, играчите можат да ја користат и мобилната апликација Maxline (Макслајн) за Android и iOS. Инсталирањето на програмата на телефоните со Андроид се изведува рачно (на сајтот има инсталационен фајл). Типувачите со iPhone може да ја инсталираат апликацијата преку App Store. Преку програмата Макслајн (Maxline) за телефони може да се поставуваат спортски облози пред натпревар и во живо, на сајбер-спорт, да се гледаат натпреварите во живо, да се управува со live-облозите, да се регистрирате, да правите трансакции и да побарате помош од поддршката. Ова е многу удобен инструмент за обложување преку малите екрани.

Maxline →Maxline →

✅ Креирање на корисничка сметка на Maxline (Макслајн)

Услугите на компанијата можат да ги користат граѓаните на Белорусија, Украина и Русија. Ова веднаш се гледа при преминување кон формуларот за регистрација. Обложувалницата Maxline (Макслајн) бара внесување на телефонски број, електронска пошта и лозинка. По согласувањето со правилата за прием на облози и условите на обложувалницата, типувачот ќе ја добие својата корисничка сметка.

Обрнете внимание дека по влегувањето во профилот играчот треба да ја помине верификацијата: да ги приложи податоците од личната карта. Благодарение на овие информации обложувалницата може да се убеди дека корисникот има повеќе од 21 година. Покрај ова, компанијата проверува дали играчот е жител на една од овие држави, каде што се организираат услугите.

Предности и недостатоци
 • Понуда од +40 спортски дисциплини
 • Мобилна верзија на сајтот и апликација за телефони
 • 24-часовна корисничка поддршка
 • Низок минимален лимит за исплата
 • Нема бонус за добредојде
 • Услугите можат да ги користат само белорусите, украинците и русите
 • Нема поддршка на белоруски и украински јазик

🎁 Акциски понуди од Макслајн (Maxline)

Обложувалницата Макслајн (Maxline) на почетниците не им нуди бонус за добредојде. Меѓутоа, ова се компензира со акциите за секојдневни прогнози на облози, облозите без ризик и повратот на неуспешните облози. Затоа играчите сметаат дека овие акциски понуди се прилично дарежливи.

Со тековните бонуси можете да се запознаете во истоимениот раздел „Бонуси“ на сајтот на обложувалницата. Тука играчите ги очекуваат:

 • Акција „ Maxline ќе плати“. Ако добитниот облог на играчот влегол во списокот на „ Maxline ќе плати“, а недобитниот во „Maxline ќе врати“, играчот може да добие бонус до 17 000 денари* и сумата на облогот како бонус. Понатаму треба да ја одигра според шема и да добие убав паричен бонус од обложувалницата.
 • „Серија неуспешни облози“. За серија од 10 неуспешни облози играчот може да врати до 17000 белоруски рубљи* на бонус сметката.
 • „Облог без ризик“. Добивање до 70 денари компензација за првиот недобитен облог. За ова треба да се обратете во поддршката на Макслајн (Maxline).
 • „Бонус секој ден за бесплатна прогноза“. По потврдувањето на профилот играчите секојдневно можат да прогнозираат исходи. Колку повеќе успешни настани ќе има, толку поголем ќе биде паричниот бонус од обложувалницата, кој може да достигне до 34000 денари*.

*Или еквивалент во друга валута.

📈 Облози и игри на сајтот Maxline (Макслајн)

Понудата на обложувалницата Maxline (Макслајн) ќе им се допадне на љубителите на спортското обложување. Обложувалницата на корисниците им нуди повеќе од 40 спортски дисциплини од фудбал па сè до сумо. Покрај тоа, обложувалницата прифаќа облози за сајбер-спорт натпревари, лотарии и TV-шоу. Треба да забележиме дека на порталот нема игри на среќа. Обложувалницата Макслајн (Maxline) јавно не се изјаснила за проширување во овој правец.
Понудата на обложувалницата е прилично богата. На непопуларните видови спорт или пазари можат да се најдат повеќе од 35 настани за обложување. Во топ првенствата и спортските дисциплини – повеќе од 150. Вкупниот број на сите пазари е поголем од 150, што на типувачите им дава можност да најдат настан по свој вкус. Коефициентите за спортските настани и маржата се просечни во однос на пазарот, што се компензира со бројот на дисциплини за обложување.

Со понудата на обложувалницата можете да се запознаете во разделите „Live“, „Билтен“ и „TV-игри“. За запознавање со исходите на натпреварите има раздел „Резултати“, каде што се собрани сите статистички информации.

Maxline →Maxline →

💰 Методи за плаќање на Макслајн (Maxline)

Обложувалницата Макслајн (Maxline) поддржува стандардни начини за внесување и повлекување на пари од сметката. Најпопуларните начини за плаќање се:

 • Трансакции преку платежните картички Visa/MasterCard.
 • Електронски платежен сервис iPay.
 • Терминалите QIWI и Agava.
 • Банкарски трансакции.

Покрај ова, жителите на Белорусија можат да ги користат услугите на теренските пунктови, мрежните салони „Евросет“ и „Свјазној“ (пополнување на депозит), касите, банкоматите и инфо-киосците на банките. Минималната сума за внесување на пари на сметката изнесува околу 10 денари* (за некои начини на плаќање), а максималната зависи од методот за плаќање (од 170 денари*).

* Или еквивалент во гривни или руски рубљи.

☎️ Корисничка поддршка на Maxline (Макслајн)

Корисниците на обложувалницата Maxline (Макслајн) можат да ја искористат квалитетната 24-часовна корисничка поддршка. Таа се изведува на руски јазик, меѓутоа жителите на Белорусија можат да побараат помош и на родниот јазик.

За поврзување со претставниците на обложувалницата треба да изберете еден од каналите:

 • Онлајн-чат. За да го отворите треба да кликнете на копчето „Чат“ во горното мени.
 • Телефонски број. Во разделот „За компанијата“ има список со службени брови за ѕвонење на поддршката. За жал, сите броеви се бесплатни само за белоруските оператори.
 • Канали во WhatsApp, Viber и Telegram. Можете да ги најдете во разделот „За компанијата“.
 • Електронска пошта. За да ги решите проблемите можете да напишете на support@maxline.by.

Времето за одговорот зависи од избраниот канал, меѓутоа не е повеќе од 24 часа.

⏺️ Заклучок за работата на Макслајн (Maxline)

Обложувалницата Макслајн (Maxline) своите услуги започна да ги нуди на територијата на Белорусија од 2012 година. Компанијата е специјализирана за прием на спортски и сајбер-спорт облози, лотарии и ТВ шоу. Благодарение на преминувањето на интернет, обложувалницата успеа на привлече огромна армија на фанови од соседните држави – Украина и Русија. Сепак, локалната лиценца не дозволува прифаќање на играчи од други држави. Затоа Maxline (Макслајн) сепак претставува локална обложувалница.

Големиот избор на спортски облози, интересни (иако не многубројни) акции, просечни коефициенти и 24-часовната корисничка поддршка се она што ја прават оваа обложувалница популарна во Белорусија и во странство. Сепак, компанијата не може да се пофали со голем избор на начини за плаќање и нема казино игри или слотови. Исто така, сајтот е малку застарен, но ја врши својата функција. Но ова не се толку критични минуси. Затоа на корисниците им ја препорачуваме обложувалницата за спортско обложување Макслајн (Maxline).

Maxline →Maxline →

❓ Често поставувани прашања за Maxline (Макслајн):

✅Каква лиценца користи Maxline (Макслајн)?

За работата обложувалницата Maxline (Макслајн) користи локална белоруска лиценца №33120/586. Таа била издадена во 2012 година, кога компанијата започнала да ги нуди своите услуги во Белорусија. Со условите на лиценцата можете да се запознаете на сајтот на Министерството за финансии. Најважно е тоа дека обложувалницата може да работи преку теренски канцеларии за прием на облози и онлајн.

💵Дали има бонус за регистрација од Макслајн (Maxline)?

За жал, нема. Корисниците нема да најдат бонус за добредојде на сајтот на Макслајн (Maxline). Сепак, тие можат да се запознаат со другите акции во разделот „Бонуси“. Со помош на овие понуди играчот може да ги компензира своите порази и да ги зголемува добивките, добивајќи прилично високи бонуси.

📱Каде да се преземе мобилната апликација Maxline (Макслајн)?

Корисниците на обложувалницата Maxline (Макслајн) можат да се обложуваат преку мобилна апликација. Ова значајно го поедноставува обложувањето преку малите екрани. За да ја преземете апликацијата треба да преминете на порталот на обложувалницата и да кликнете на банерот со сликата на програмата за Android и iOS. Програмата за Андроид-уредите треба да се инсталира рачно, а за Ајфони може да се преземе преку App Store.

💳Кои варијанти на плаќање ги поддржува Макслајн (Maxline)?

Обложувалницата Макслајн (Maxline) на играчите им ги нуди само популарните методи за плаќање. Корисниците можат да прават трансакции преку картичките Visa и MasterCard, платежните терминали Agava и QIWI, платежниот сервис iPay или преку банкарска сметка. Исто така, можат да се вршат операции преку теренските пунктови, банкарските филијали и мрежните салони Свјазној и Евросет. Сепак, последните методи ќе им бидат удобни само на жителите на Белорусија.


Maxline FR Maxline Portugal Maxline RU Maxline GR Maxline AL Maxline AM Maxline България Maxline BY Maxline KG Maxline KZ Maxline MN Maxline RS Maxline UA

Тековниот бонус за добредојде ќе го најдете на сајтот на обложувалницата

Регистрација Регистрација