Novibet

Novibet →Novibet →


📄 Општи информации за Novibet (Новибет)

Обложувалницата Novibet (Новибет) се појавува во 2010 година во Грција. Компанијата Logflex MT Limited, сопственичка на брендот, е насочена кон граѓаните од Европската Унија. Затоа обложувалницата го ограничува пристапот до својот сајт за многу држави од Источна Европа. На пример, за влез на порталот од руска IP-адреса треба да се користи VPN-сервис, но и ова не дава гаранција за влез на порталот бидејќи за користење на сервисот потребно е да се помине верификацијата на профилот.

Денес, главни пазари за обложувалницата Novibet (Новибет) се Грција, Германија, Ирска, Италија и Финска, каде порталот работи со регистрација на национален домен.Од друга страна, веб-сајтот novibet.com прифаќа типувачи и од други држави, кои влегуваат во рамките на ЕУ. Меѓутоа, можеби во иднина обложувалницата ќе ја преиспита својата политика и ќе привлекува повеќе играчи. Затоа брендот „Novibet“ треба да се земе во предвид.

©️ Лиценца на Новибет (Novibet)

Обложувалницата Новибет (Novibet) не поседува теренски обложувалници, туку веднаш започна со онлајн-обложување. За таа цел беше добиена лиценца издадена во Малта (Управа за игри на среќа), која ѝ дава можност да ги нуди своите услуги на интернет. Притоа, лиценцата не го ограничува прифаќањето на играчите надвор од Европа. Воведените ограничувања од страна на обложувалницата се поврзани со стратегијата за развивање на брендот и постепеното излегување на меѓународниот пазар.

Сајтот на обложувалницата има национални домени во Грција, Германија, Ирска, Италија и Финска, меѓутоа таа нема лиценца во наведените држави. За корисниците во сите овие држави се користи лиценцата од Малта. Затоа играчите своите права можат да ги бранат само во националните судови, иако корисничката поддршка на обложувалницата е прилично лојална кон типувачите, за коешто потврдуваат и корисниците во своите прегледи.

Главная страница Новибет

💻 Веб-сајт на обложувалницата Novibet (Новибет)

Веб-сајтот на обложувалницата Novibet (Новибет) има современ дизајн, изработен во црно-бели бои. Исто така, во проектот се користени упадливи слики и едноставни анимации. Ваквиот спој, од една страна, го прави сајтот прилично воздржан, а од друга страна, стилски. Меѓутоа, големината на текстот е прилично мала. Ова особено се забележува на малите екрани на лаптопите.

Сајтот на обложувалницата има јасна структура и удобна навигација. Кон саканиот раздел може да се премине преку горното мени, кое делумно се дуплира и во футерот. При преминување кон разделите, за навигација се користи левиот страничен панел, а на десниот панел има банери за брзо преминување кон популарните настани и акции.

Изработувачите на порталот Novibet (Новибет) додале различни функции за анализа и обложување на единечни и комбинирани облози, онлајн следење на натпреварите и управување со облозите во текот на натпреварот. Исто така, може да се игра казино против компјутер или крупиер. Меѓутоа, за време на креирањето на сајтот не беа донесени решенија за оптимизација на порталот при користење на мобилни уреди. Затоа обложувањето или играњето преку телефон ќе биде неудобно. Проблемот може да се реши со мобилната апликација за Android и iOS, која е достапна на Google PlayMarket и AppStore.

Novibet →Novibet →

📑 Новибет (Novibet) – регистрација на корисникот

Обложувалницата Novibet (Новибет) на корисниците им нуди прилично едноставен формулар за регистрација. Новите играчи треба да наведат корисничко име, сигурна лозинка и електронска адреса. Понатаму треба да го потврдат креирањето на корисничката сметка и да преминат на линкот, кој ќе биде добиен во писмо на е-мејл.

Сепак, за целосно користење на порталот Новибет (Novibet), корисниците треба да пополнат фајл со лични информации: име, презиме, адреса на живеење, телефонски број. Откако ќе го направат ова, треба да испратат копија од пасош за проверка на идентитетот. Ако службата ја потврди корисничката сметка (ова се прави за 24 часа), типувачите можат да внесуваат пари на сметката и да се обложуваат.

Предности и недостатоци
 • Голем избор на спортски настани и игри
 • Бонус за регистрација до 150 евра
 • Поддршка преку телефон
 • Мобилна апликација за Android и iOS
 • Нема игри на маса
 • Пристапот до сајтот е блокиран во многу држави
 • Сајтот не е преведен на многу јазици

➡️ Акции од обложувалницата Novibet (Новибет)

На сајтот Новибет (Novibet) има раздел наречен „Promotions“ во кој се собрани сите актуелни понуди од обложувалницата. Просечно тука активни се околу 10-ина акции, меѓутоа нивниот број постојано се менува. Затоа препорачуваме да ги проверувате податоците пред да започнете со обложување на сајтот.

Првиот бонус, кој го дава обложувалницата, е за регистрација. Тој може да достигне 150 евра*. За ова на сметка треба да се внесе соодветната сума (бонусот изнесува 100% од сумата на пополнувањето). Понатаму играчот има 30 дена да ја одигра наградата.

Од интересните понуди на Novibet (Новибет) треба да се издвои: раното пресметување на облогот (при водење со два гола разлика, облогот ќе биде добитен), бесплатни облози за хет-трик за фудбалски натпревари, можност за поврат на облог со 0% загуба и многу други. Подетално со карактеристиките на акциите можете да се запознаете на страницата „Promotions“.

Или сума во локална валута.

Акции Новибет

⚽ Спортски облози и игри на среќа на Новибет (Novibet)

Обложувалницата Novibet (Новибет) нуди класични видови спортски облози и игри. Притоа, бројот на настани за обложување и игри на среќа е прилично голем, што претставува предност за поискусните типувачи и играчи.

Облозите за спортски и сајбер-спортски настани се достапни во разделите „Sport“ и „InPlay“. Во првиот се нудат натпревари за повеќе од 20 видови спортови и 10 компјутерски игри, планирани за во иднина. Со други зборови, тука корисниците можат да поставуваат облози пред натпревар на стотици натпревари дневно. На страницата „In-Play“ типувачите ќе најдат многу помалку спортски дисциплини и првенства за обложување, меѓутоа форматот на обложување во живо е многу популарен меѓу корисниците на обложувалницата.

Во посебен раздел се издвоени настаните за виртуелните видови спорт. Тука станува збор за фудбалот, кошарката, тенисот итн. Исходот на натпреварите е управуван од компјутер. Затоа овој вид на обложување се доближува до игрите на среќа.

Игрите на среќа од Новибет (Novibet), исто така, се достапни во два раздели: „Casino“ и „Live Casino“. На првата страница ќе најдете слотови, рулет, покер, бакарат, блекџек и други игри со карти, извлекувања и џекпотови во кои корисникот игра против компјутер, додека на страницата „Live Casino“ ќе најдете соби за играње против крупиер. Вкупниот број на игри на среќа достигнува 4000 илјади.

Novibet →Novibet →

💰 Варијанти за плаќање на Novibet (Новибет)

Обложувалницата Новибет (Novibet) соработува со сите популарни сервиси за плаќање и исплатите ги извршува 24/7. Во повеќето случаи трансакциите се проверуваат автоматски, но понекогаш и рачно, доколку има сомнителни операции. Информациите за внесување и повлекување на парите од сметката се достапни во профилот. Кога ја пишувавме статијата, достапни беа овие варијанти за плаќање:

 • Картичките Visa и Mastercard.
 • Припејд картичките Paysafecard.
 • Банкарски трансакции.
 • Електронските паричници Skrill и Neletter.
 • Платежниот систем PayPal.

Сите операции се извршуваат без провизија од страна на Novibet (Новибет), сепак треба да се проверат дополнителните трошоци од страна на платежниот сервис или банката.

Регистрация на Новибет

📈 Корисничка поддршка на Новибет (Novibet)

На сајтот Novibet (Новибет) нема дополнителен раздел со информации за работата на сервисот или одговори на најпопуларните прашања. Затоа при какви било потешкотии треба да побарате помош од службата за поддршка. Ова можете да го направете преку телефонски број, електронска пошта или преку чат.

Треба да се забележи дека најефикасната опција за поврзување со поддршката на Новибет (Novibet) е преку телефон (нема бесплатен број во сите држави) или преку live-чатот. Што се однесува на е-мејлот, одговор ќе добиете во рок од 24 часа. Исто така, ќе забележиме дека поддршката работи на 5 јазици.

☑️ Заклучок за Novibet (Новибет)

Обложувалницата Новибет (Novibet) потекнува од Грција. Порталот за игри беше отворен во 2010 година и е насочен кон корисниците од државите на ЕУ. Денес компанијата активно работи со типувачите од неколку европски држави, каде достапни се и сајтови со национален домен. Меѓутоа многу корисници кои живеат надвор од државите на ЕУ, немаат пристап до порталот.

Покрај ограничениот пристап до сатот, треба да се издвои и малиот избор на игри на маса, неадаптивниот дизајн и малкуте јазични верзии на сајтот. Меѓутоа ова не им пречи на корисниците да се насладуваат на предностите кои ги нуди Novibet (Новибет). Во нив спаѓаат големиот избор на спортски настани, натпревари за сајбер-спорт, игри со карти, слотови, рулет и извлекувања. Обложувалницата нуди интересни акции и обложување преку мобилна апликација. Сето ова придонесува за активно привлекување на нови корисници.

Novibet →Novibet →

❔ Обложувалница Новибет (Novibet) – чести прашања:

✅ Врз основа на каква лиценца работи сајтот Novibet (Новибет)?

Обложувалницата Novibet (Новибет) добила дозвола за нудење на онлајн услуги издадена во Малта. Благодарение на оваа лиценца, обложувалницата преку сајтот може непречно да работи со корисниците од Европската Унија. Доколку пристапот до сајтот е блокиран, може да се користи VPN-сервис или тековно огледало од обложувалницата.

💵 Каков е бонусот за регистрација на Новибет (Novibet)?

Откако ќе се потврди корисничката сметка, корисникот може да добие бонус за прв депозит. Обложувалницата Новибет (Novibet) дава награда во износ од 150 евра или еквивалентна сума. Таа е еднаква на сумата на пополнувањето и треба да се одигра во рок од еден месец. Подетално со акциите можете да се запознаете во разделот „Promotions“.

📱 Какви можности нуди мобилната апликација од Novibet (Новибет)?

Благодарение на мобилната апликација од Novibet (Новибет), корисниците можат да управуваат со трансакциите, да анализираат и да поставуваат спортски и сајбер-спортски облози, вклучувајќи и натпревари во живо. Исто така, постои можност за онлајн следење на натпреварите. Сепак, бројот на функции тука завршува. Играчите на игри на среќа треба да го користат веб-сајтот кој, за жал, не е адаптиран за екраните на мобилните телефони.

💳 Колку варијанти за плаќање нуди Новибет (Novibet)?

За внесување и повлекување пари од сметката, обложувалницата Новибет (Novibet) на корисниците им ги нуди следниве опции: банкарски трансакции, припејд-картички, платежни картички, електронски паричници и платежни системи. Меѓу нив не се криптовалутите, меѓутоа и покрај тоа има доволен број на понудени опции за брзо и удобно извршување на сите трансакции.


Novibet FR Novibet Portugal Novibet RU Novibet AL Novibet BY Novibet MN Novibet RS Novibet UA

Bet

Бонус од 150 евра

Регистрација Регистрација