Noxwin

NOXWIN →NOXWIN →


⏹️ Општи податоци за Noxwin (Ноксвин)

Обложувалницата Noxwin (Ноксвин) започна со работа во 2007 година, по добивањето на дозвола од Малта. Бидејќи компанијата е ориентирана исклучиво кон Европскиот пазар, малтешката лиценца целосно ги задоволува нејзините барања. Подоцна, во 2013 година, обложувалницата доби лиценца од регистратор во Курасао. Овој чекор на обложувалницата и помогна да го прошири опфатот на корисници и да прифаќа играчи од целиот свет (со исклучок на некои држави).

Обложувалницата Ноксвин (Noxwin) не е многу позната во земјите од Источна Европа. Пред сè ова е поврзано со маркетинг стратегијата на компанијата и отсуството на повеќе јазични верзии на сајтот. Сепак, појавувањето на нови јазични верзии, прегледи и теми на тематските сајтови и форуми придонесуваат за популаризација на брендот и во државите од овој регион. Ние, исто така, решивме да се приклучиме кон групата рецензенти на обложувалницата Noxwin (Ноксвин) и на корисниците да им раскажеме за предностите и недостатоците на обложувалницата.

🆗 Лиценца на Ноксвин (Noxwin)

Како што беше забележано во воведниот дел, обложувалницата Ноксвин (Noxwin) за работата користи неколку лиценци. Првата е издадена од регистратор од Малта во 2007 година. Оваа лиценца се прифаќа од поголем број на држави кои влегуваат во ЕУ, што на компанијата и дава можност да работи онлајн на европскиот пазар. Покрај ова, обложувалницата помина сертификација од локални регистратори, на пример, во Обединетото Кралство. Благодарение на локалните лиценци, обложувалницата може да прифаќа облози и онлајн и офлајн, иако основниот правец на работа на обложувалницата Noxwin (Ноксвин) е обложувањето преку веб-сајтот.

Во 2013 година компанијата реши да ја прошири својата дејност на други пазари. За работата беше добиена дозволата 365/JAZ од CuraçaoeGaming. Таа дава можност за прифаќање на играчи од сите држави преку порталот noxwin.com., иако не сите им дозволуват на своите граѓани да го посетуваат сајтот Ноксвин (Noxwin). Затоа порталот може да биде блокиран на територијата на некои држави. Од друга страна, обложувалницата не работи со граѓаните од САД, Шпанија, Франција и Србија. Тековниот список на забранети држави можете да го најдете на сајтот на обложувалницата.

🖥️ Веб-сајт Noxwin (Ноксвин) за обложување и играње

И покрај тоа што обложувалницата Noxwin (Ноксвин) прифаќа онлајн облози од 2007 година, на корисниците како и претходно им е достапен само сајтот. Компанијата нема мобилна апликација, иако бројот на играчи преку мобилните телефони постојано расте. Но од друга страна можеме да кажеме дека сајтот на обложувалницата е респонсивен (правилно се вчитува на телефоните). Со ова се компензира отсуството на апликација за корисниците, кои користат телефони и таблети.
Сајтот на обложувалницата работи на платформата OddsMatrix, која е создадена и се поддржува од познатото веб-студио EveryMatrix. Дизајнот на порталот одговара на последните барања за гемблинг платформите. Успешната комбинација на црна, бела и жолта боја, разбирливата структура на страницата и удобната навигација – ова се клучните предности на дизајнот на сајтот Ноксвин (Noxwin).

Кон другите силни страни на порталот на обложувалницата може да се додаде брзината на вчитување на страниците, мобилната верзија на сајтот, големиот број на функции за обложување на спорт и сајбер-спорт. Исто така, на сајтот се поддржуваат игри на среќа. Затоа тој ќе им биде интересен на сите љубители на игри на среќа.

NOXWIN →NOXWIN →

✅ Креирање корисничка сметка на Ноксвин (Noxwin)

За креирање на корисничка сметка на сајтот Ноксвин (Noxwin) треба да се премине во разделот „Отвори сметка“, кој е сместен во десниот горен агол од страницата. Понатаму, треба да се пополни формуларот за регистрација. Тој се состои од следните полиња: е-пошта, корисничко име, име, презиме, лозинка, држава на живеење, валута на сметката и датум на раѓање.

На тој начин, за регистрација на играчот доволно е да се посочат основните лични информации, без внесување на податоците од лична карта. Сепак, не треба да се залажувате. За целосно користење на сајтот треба да се приложи копија од документ, кој го потврдува идентитетот. Овие податоци се потребни за проверка на возраста на типувачот и информациите, внесени за време на креирањето на профилот. Само после проверката на идентитетот, корисникот ќе може да внесе пари на сметката за играње.

Предности и недостатоци
 • Повеќе од 3 илјади настани во месец
 • Линија од 20 видови спорт
 • 24-часовна корисничка поддршка
 • Можност за избор на бонус за регистрација
 • Мал избор на игри на среќа
 • Нема мобилна апликација
 • Нема голем избор на јазични верзии и поддршка на различни јазици

🎁 Акциски понуди од Noxwin (Ноксвин)

Обложувалницата Noxwin (Ноксвин) на корисниците им нуди околу 10-тина акциски понуди. Дел од нив важат постојано, а друг дел редовно се обновуваат. Затоа, препорачуваме да се запознаете со тековните информации во разделот „Promotions“.

Како и другите обложувалници и Ноксвин (Noxwin) нуди бонус за регистрација. Тој изнесува 100% од сумата на првиот депозит. Сепак, износот на наградата зависи од тоа дали корисникот ќе користи промо код за спортско обложување или за казино. Во првиот случај спортскиот бонус изнесува до 50 евра*. Во вториот случај наградата за игри на среќа може да достигне до 100 евра*. Исто така, корисниците можат да добијат 100 бесплатни вртења за казино (при дополнување на сметката за 20 евра*). Наградите треба да се одиграат во рок од 30 дена по нивното добивање.

Меѓу другите интересни понуди треба да се издвојат:

 • 100 евра* за депозит во слотови. За пополнување на сметката во среда играчите можат да добијат до 50% од сумата на депозитот, но не повеќе од 100 евра*. Корисникот има 30 дена за одигрување на добиените пари.
 • Кешбек 5% на депозитите во биткоини. За внесување средства од криптовалутна сметка, обложувалницата нуди поврат на средствата до 3000 TL. Сумата на кешбекот задолжително треба да се одигра.
 • 25 евра* за секој поканет пријател. Програмата за препораки дава можност за добивање награди за привлекување на играчи на Noxwin (Ноксвин). Парите, исто така, треба да се одиграат според шемата, опишана во условите на сајтот на обложувалницата.

*Или еквивалент на оваа сума во локална валута.

🔽 Спорт и игри на среќа од Ноксвин (Noxwin)

Понудата на обложувалницата Ноксвин (Noxwin) е прилично интересна. На корисниците им се достапни илјадници спортски настани и игри на среќа кои се сместени во различни раздели. Кон нив можете да преминете преку главната страница на менито. Покрај ова, секоја страница има свое подмени, кое помага да се најде саканиот настан или игра.

Линијата на обложувалницата („Sports“) вклучува повеќе од 20 видови спорт, а понудата на облози е средна на пазарот. Бројот на настани зависи од избраниот вид спорт. Така за фудбал може да се постави облог на натпревар, на пример, во Првата лига на Украина. Сепак, за тениските натпревари достапни се само топ-првенствата. Исто така, на сајтот не се дадени сите држави за обложување.

Во разделот со live-облозите („LiveBetting“) може да се поставуваат облози само на фудбал, кошарка, бејзбол, тенис, крикет, одбојка и сајбер-спорт. Бројот на live-настани значајно отстапува од оној на конкурентите, меѓутоа ова се компензира со удобните инструменти кои даваат можност за поставување на различни видови облози, вклучувајќи и посложени комбинации. Дополнително, играчите можат да ги следат натпреварите преку сопствено TV.

Сајбер-спорт настаните се одвоени во посебен раздел. Сепак, тука се собрани истите натпревари, како и на страницата линија и live-облози. Oва е така заради тоа што сајбер-спортот добива се поголема популарност меѓу типувачите низ целиот свет.

Сите игри на среќа се достапни на страниците „Casino“ и „Live Casino“. Поголем дел од игрите се слотови, чиј број се приближува до 1000, иако на сајтот има и игри со карти, рулет, лотарии. Меѓутоа, понудата во разделот со игри во живо од Noxwin (Ноксвин) е скудна. Затоа овој правец засега нема да ги заинтересира искусните играчи.

NOXWIN →NOXWIN →

💳 Внесување и повлекување средства од Noxwin (Ноксвин)

Обложувалницата Noxwin (Ноксвин) ги поддржува сите популарни сервиси за внесување на депозит и повлекување на добивките. За жал, за добивање на информации за тековните начини за плаќање треба да се креира корисничка сметка и да се влезе во профилот. Врз основа на нашите информации, добиени за време на пишувањето на статијата, играчите можат да користат:

 • Платежни картички MasterCard, Visa, Maestro.
 • Електронски паричници Skrill, Qiwi итн.
 • Платежни системи ecoPayz, Neteller итн.
 • Банкарски трансакции.
 • Криптовалута Bitcoin (други валути засега не се поддржани).

Треба да се забележи дека бројот на достапни методи за плаќање зависи од државата во која живее играчот. Исто така, за сите операции поврзани со трансакциите обложувалницата Ноксвин (Noxwin) не зема провизија.

📞 Ноксвин (Noxwin): корисничка поддршка

На корисниците на обложувалницата Ноксвин (Noxwin) достапна им е бесплатна корисничка поддршка. Таа работи 24/7, што на играчите има дава можност за оперативно решавање на сите настанати прашања. За контактирање на претставниците на обложувалницата можете да ја користете е-поштата support@noxwin.com или онлајн-чатот. Во првиот случај ќе добиете одговор во рок од неколку часа. Затоа за брза консултација најдобро е да го искористете live-чатот.

✳️ Заклучок за Noxwin (Ноксвин)

На почетниците обложувалницата Noxwin (Ноксвин) може да не им биде позната. Сепак, искусните корисници позитивно се изјаснуваат во врска со оваа обложувалница. Високата оценка е добиена благодарение на удобниот веб-сајт оптимизиран за мобилните уреди со сите потребни функции за онлајн-обложување. Исто така, треба да се издвои бројот на настани за обложување, кој е просечен на пазарот, големиот избор на слотови, 24-часовната поддршка, бонусите и акциите.

Што се однесува на недостатоците, обложувалницата нема мобилна апликација за обложување. Покрај ова, верзијата на сајтот не е преведена на ниту еден јазик од Источна Европа. Други „минуси“ се малиот избор на методи за плаќање, сложените услови за одигрување на бонусите и малиот број на игри на среќа (карти, рулет итн.). Сепак, обложувалницата постојано ја зголемува својата понуда и игри, работејќи над подобрувањето на сајтот. Затоа ние сме сигурни дека повеќето од опишаните недостатоци ќе бидат отстранети во блиска иднина.

NOXWIN →NOXWIN →

⁉️ Често поставувани прашања за Ноксвин (Noxwin):

✅Каква лиценца користи Noxwin (Ноксвин)?

Обложувалницата има неколку лиценци: малтешка (се користи за работата со корисниците од повеќето ЕУ држави), британска (за работа на локален пазар) и меѓународна, од Курасао (за работа со типувачите од целиот свет). На тој начин, обложувалницата Noxwin (Ноксвин) работи легално, а корисниците можат да ги решат сите спорни прашања на начините предвидени со закон.

💵Каков бонус за регистрација нуди Ноксвин (Noxwin)?

Корисниците на Ноксвин (Noxwin) можат да изберат еден бонус: за спортско обложување или за игри на среќа. Во првиот случај максималниот износ на наградата изнесува 50 евра или еквивалент во друга валута. Во вториот – 100 евра или аналогна сума во локална валута и 100 бесплатни вртења во слотови. Повеќе информации за одигрување на бонусот – на страницата со акции (во разделот „Promotions“).

📱Дали има мобилна апликација од Noxwin (Ноксвин)?

За жал, обложувалницата Noxwin (Ноксвин) на корисниците не им нуди апликација за Android и iOS. Меѓутоа, сајтот на обложувалницата целосно е оптимизиран на големините на телефоните и таблетите. Затоа типувачите засега можат да ја користат мобилната верзија на порталот.

💳Колку начини за плаќање поддржува Ноксвин (Noxwin)?

Бројот на методи за плаќање во Ноксвин (Noxwin) зависи од државата во која живее играчот. Тековните информации можете да ги најдете во корисничкиот профил. Притоа, вкупниот број на сите сервиси е поголем од 20. Тука спаѓаат платежните картички, електронските паричници и платежните системи. Исто така, се поддржива и биткоин.


Noxwin FR Noxwin Portugal Noxwin AR Noxwin RU Noxwin λλαδα Noxwin AL Noxwin AM Noxwin AZ Noxwin България Noxwin BY Noxwin KZ Noxwin MN Noxwin UA

Добијте бонус до 50€

Регистрација Регистрација