Sisal

Sisal →Sisal →


⏹️ Општи информации за Сисал (Sisal)

Обложувалницата Sisal (Сисал) беше основана во 1948 година во Италија. До средината на 90-те години компанијата активно работеше преку теренските канцеларии нудејќи услуги за спортско обложување и преку организирање на лотарии. Сепак, во 1996 година беше лансиран веб-сајтот. На почетокот тој нудеше информации за лотариите кои ги изведуваше компанијата Sisal Entertainment S.p.A. Меѓутоа, на почетокот од 2000-те на порталот се појави можноста за спортско обложување, а во 2013 години беше отворено казиното.

Денес обложувалницата Sisal (Сисал) претставува најголем оператор за спорски облози и игри на среќа во Италија и Шпанија. Услугите на порталот секојдневно ги користат повеќе од 220 илјади типувачи и играчи. Сепак, понудата се однесува само за граѓаните од две држави. Посетителите од други држави на ЕУ, а да не зборуваме за останатите држави не можат да се регистрираат на порталот. Ова е клучен недостаток на обложувалницата.

🆗 Лиценца во Sisal (Сисал)

Како што беше забележано во воведниот дел, обложувалницата Sisal (Сисал) легално работи само во две држави – Италија и Шпанија. Тука има добиено лиценци од национални регистратори, кои ѝ даваат можност да ја изведува дејноста преку теренски пунктови за обложување и онлајн. И покрај тоа што сè повеќе типувачи го претпочитаат веб-сајтот во однос на посетувањето на теренските канцеларии, обложувалницата активно ја развива мрежата на теренски пунктови за обложување.

Обложувалницата Сисал (Sisal) засега не планира да добива меѓународна лиценца. Затоа корисниците од другите држави на ЕУ не можат да креираат корисничка сметка на порталот. Сепак, сајтот е достапен преку различни IP, за разлика од некои држави на ЗНД каде пристапот до порталот е забранет.

🖥️ Карактеристики на сајтот Сисал (Sisal)

Обложувалницата Сисал (Sisal) има прилично едноставен веб-сајт кој не се издвојува во однос на конкуренцијата. Тој е изработен во светли бои: преовладува белата и сивата боја во позадината, црната боја на фонтовите и зелената со портокаловата во банерите, копчињата и поднасловите. Исто така, треба да се забележи малото количество на графички елементи и отсуството на анимации. Па така, порталите sisal.it и sisal.es изгледаат прилично стилски и го привлекуваат вниманието на читателите кон текстуалната содржина.

За да се премине кон саканиот раздел корисниците можат да го користат менито во хедерот или футерот. Исто така, секоја страница си има свои навигациски елементи кои на посетителите ќе им помогнат да изберат интересен спортски настан или игра. Сепак, на сајтот нема пребарувач, кој би помогнал побрзо да се најде натпревар или игра на среќа.

Изработувачите на порталот ги имплементираа сите потребни функции за удобно обложување. Корисниците можат да најдат историја на настани, да ја проанализираат играта на екипите или спортистите, да формираат единечен или комбиниран облог, да ги следат натпреварите во живо или да управуваат со облозите во текот на натпреварот. Игрите на среќа, исто така, се на високо ниво. Игрите се изработени од најдобрите студија на пазарот, а нивниот број постојано се зголемува.

Сајтот Sisal (Сисал) има адаптивен дизајн и исправно работи на сите популарни пребарувачи. Благодарение на тоа, сите функции на сајтот на корисниците на мобилни телефони им се достапни без никакви ограничувања. Исто така, играчите можат да ја инсталираат мобилната апликација. Програмата е достапна за преземање преку Google PlayMarket или Apple AppStore. Благодарение на инсталационите фајлови на овие страници, инсталацијата на апликацијата се изведува автоматски.

Sisal →Sisal →

✅ Регистрација на новите корисници на Sisal (Сисал)

За креирање на корисничка сметка на сајтот Sisal (Сисал) корисникот треба да пополни формулар кој е достапен на страницата „Registrazione“. За разлика од конкурентите таа содржи прилично многу полиња. Затоа, за внесување на личните информации се потребни околу 10 минути. Сепак, откако играчот ќе ги пополни полињата не треба да го пополнува профилот. Типувачот веднаш може да прикачи фотографија од лична карта и да ја испрати на проверка.

Сајтот на обложувалницата Сисал (Sisal) е лансиран на два домени: sisal.it и sisal.es. На италијанскиот портал можат да се регистрираат само италијанците, а на шпанскиот само шпанците соодветно. На странските играчи, дури и од ЕУ државите, пристапот на веб-сајтот им е затворен. Можеби во иднина обложувалницата ќе ја преиспита својата политика и ќе ја прошири работата и во други држави.

Предности и недостатоци
 • Голем избор на спортски настани и игри
 • Добри коефициенти за обложување
 • Корисничката поддршка работи 24/7
 • Има мобилна апликација за паметни телефони
 • Работи само во Италија и Шпанија
 • Не врши плаќања преку платежни системи
 • Мал избор на игри на маса

🎁 Акции на Сисал (Sisal)

На порталот на обложувалницата Сисал (Sisal) има посебен раздел во кој се собрани бонусите и акциите за корисниците. Во италијанската верзија тој се нарекува „Bonus e promo“. Просечниот број на акции на страницата изнесува до 10. Меѓу нив има и постојани и оние кои се менуваат одвреме-навреме. Тимот на обложувалницата се труди на корисниците да им понуди спортско обложување и игри на среќа. Тие можат да се класифицираат преку филтерот, кој може да се најде погоре од акциите.

Во моментот кога го пишувавме прегледот посетителите можеа да ги искористат следниве награди од Sisal (Сисал):

 • Бонус за прв депозит до 120 евра. Се доделува за прв депозит во износ од 100% од пополнувањето.
 • Бонус за играње нови казино игри. Износот на наградата достигнува 20 евра. Покрај ова, се доделуваат и бесплатни вртења.
 • Неделни покер турнири со награден фонд од 1000 евра. Најдобрите играчи ќе добијат дел од таа сума.

Повеќе информации за акциите можете да добиете на сајтот на обложувалницата.

🔽 Обложувалница Sisal (Сисал): спорт, лотарија и игри

На сајтот на обложувалницата Sisal (Сисал) има раздели со спортски облози, лотарии и игри на среќа. Па така, порталот ќе им се допадне на сите корисници кои сакаат убаво да си го поминат времето играјќи, да добијат доза на адреналин и дополнително да заработат. Бидејќи сајтот на обложувалницата е достапен во две јазични верзии, како пример ќе се земат називите на разделите на италијански јазик.

На страницата „Scommesse“ можат да се најдат подраздели за поставување на облози пред натпревар, лајв-облози и облози на виртуелни видови спортови. Исто така, има можност за формирање на ТОТО. Изборот на спортски настани е прилично голем. Во разделот има повеќе од 20 видови спорови, понудата е голема, а коефициентите за обложување се конкурентни. На корисникот, исто така, му се достапни сајбер-спорт натпревари за обложување кои стануваат се попопуларни во круговите на типувачите.

Во разделот „Lotterie“ има десетици различни варијанти на извлекувања. Тука има формат на класична лотарија и лототрони со различни награди. Извлекувањата се изведуваат секојдневно, затоа во лотариите може постојано да се учествува.

Во разделот „Casinò e Poker“ играчите ќе најдат слотови, рулет, извлекувања и казино во живо. Покрај ова, има страница „Giochi“ каде има игри со карти, автомати и бинго. Игрите се изработени од различни оператори, а нивниот број постојано расте. Затоа на играчите ќе им се допадне понудата на обложувалницата Сисал (Sisal).

Sisal →Sisal →

💳 Обложувалница Сисал (Sisal): методи за плаќање

Корисниците на Сисал (Sisal) не би требало да имаат прашања со внесувањето и повлекувањето пари од својата сметка. И покрај тоа што обложувалницата работи само во две држави, таа поддржува не само локални платежни инструменти, но и меѓународни сервиси. Меѓу достапните варијанти на пополнување на депозитот и повлекувањето на средствата на личната сметка се:

 • Банкарските трансакции.
 • Картичките Mastercard и Visa.
 • Електронските паричници Skrill и Neteller.
 • Терминалите за самопослужување.
 • Касите на теренските пунктови за обложување.

Обложувалницата Sisal (Сисал) не зема провизија за трансакциите. Сепак, дополнителна наплата може да се земе од страна на избраниот платежен сервис. За да се минимизира препорачуваме да се запознаете со тарифите на платежните инструменти.

📞 Поддршка на корисниците на Sisal (Сисал)

За корисниците на обложувалницата Sisal (Сисал) има посебен раздел „Supporto“ преку кој корисниците можат да се поврзат со поддршката. Покрај ова, на страницата има раздел со одговорите на популарните прашања. Тој е мал и содржи само десет теми. Сепак, според податоците од обложувалницата, поголем дел од играчите ги интересираат имено овие информации. Затоа препорачуваме да ги проучите овие одговори за да не пишувате накнадно до службата за поддршка.

Со поддршката на Сисал (Sisal) можете да се поврзете 24/7. Операторите владеат 3 јазици: италијански, шпански и англиски. Тие нудат помош преку следниве канали: онлајн чат, електронска пошта и телефонски број. Затоа играчите можат да изберат удобен начин за поврзување со операторите и брзо да го решат настанатото прашање.

✳️ Заклучок за обложувалницата Сисал (Sisal)

Обложувалницата Сисал (Sisal) има многугодишно искуство во работаа на пазарот во Италија и Шпанија. Компанијата беше основана во 1948 година и неколку пати доживеа трансформација. Обложувалницата има и теренски канцеларии и нуди онлајн услуги. Во 2013 година на сајтот се појавија игри на среќа, што позитивно се одрази на бројот на посетители на порталот.

Клучни предности на Sisal (Сисал) се големиот избор на настани за обложување на спорт, сајбер-спорт и виртуелен спорт, а исто така, на игри на среќа. Дополнително треба да се издвои удобниот веб-сајт, мобилната апликација и акциите за новите корисници. Сепак, обложувалницата работи со корисниците од само две држави.
Затоа обложувалницата останува интересна, но засега недостапна за сите типувачи и играчи.

Sisal →Sisal →

⁉️ Сисал (Sisal) – често поставувани прашања:

✅ Во кои држави работи Сисал (Sisal)?

Обложувалницата Сисал (Sisal) се појави во Италија, а подоцна излезе и на пазарот во Шпанија. Во овие држави компанијата има лиценци од државни регистратори и може да работи како офлајн, така и онлајн. Сепак, регистрацијата за граѓаните од други држави е недостапна. Можеби во иднина обложувалницата ќе реши да извади меѓународна лиценца и ќе излезе на нови пазари.

💵 Каков почетен бонус добиваат играчите на Sisal (Сисал)?

По регистрацијата на сајтот сите корисници можат да добијат бонус за добредојде. Тој е еднаков на 100% од сумата на пополнувањето, но не повеќе од 120 евра. Наградата ќе биде доделена на специјална сметка и ќе треба да се одигра. Карактеристиките за добивање на овој бонус се опишани на страницата со акции.

📱 Од каде да се преземе мобилната апликација на Сисал (Sisal)?

На корисниците на Сисал (Sisal) им е достапна мобилната верзија на апликацијата. Таа се поддржува за уредите со ОС Android и iOS. Програмата може да се преземе преку официјалните страници и автоматски да се изведе инсталацијата. Ако на типувачот му е потребен инсталационен фајл, може да се обрати во поддршката и да побара ваков фајл заедно со инструкциите.

💳 Колку варијанти за плаќање се достапни на Sisal (Сисал)?

Обложувалницата Sisal (Сисал) на корисниците им ги нуди сите популарни инструменти за пополнување на депозитот и повлекување на добивката. Во моментот достапни се 5 варијанти за плаќање: банкарски трансакции, платежните картички, електронските паричници, терминалите за самопослужување и касите на канцелариите. Обложувалницата не зема никаква провизија за плаќањата.


Sisal FR Sisal RU Sisal λλαδα Odibets AL Sisal BY Sisal KZ Sisal MN Sisal RS Sisal UA

Bet

Бонус до 120 евра за новите корисници

Регистрација Регистрација