Sportium

Sportium →Sportium →


⏹️ Воведни информации за Спортиум (Sportium)

Обложувалницата Спортиум (Sportium) на пазарот во Шпанија се појави во 2017 година по спојувањето на двата бренда Cirsa и Ladbrokes. На тој начин, обложувалницата стана една од најголемите во државата. Кога ја пишувавме статијата операторот поседуваше повеќе од 3 илјади пунктови за обложување. Исто така, обложувалницата активно прифаќа корисници преку интернет. За типувачите работи веб-сајт достапен на шпански јазик. За жал, порталот нема други јазични верзии.

И покрај тоа што обложувалницата Sportium (Спортиум) се ориентира на корисниците од Шпанија, услугите можат да ги користат и странци. Обложувалницата практично не ја ограничува регистрацијата за типувачите и играчите од различни држави во светот. Затоа ние решивме да ги запознаеме почетниците со обложувалницата преку опишување на нејзините слаби и силни страни.

🆗 Лиценца на Sportium (Спортиум)

Со брендот Sportium (Спортиум) управува истоимената компанија Sportium Apuestas Deportivas S.A. Таа поседува дозвола за нудење услуги на територијата на Шпанија од Генералниот директор за регулирање игри. Ова на обложувалницата ѝ дава можност да раководи со гореспомнатите пунктови за обложување. Покрај ова, компанијата активно го развива својот веб-портал кој бележи голема побарувачка од шпанскојазичните корисници низ целиот свет.

Ќе забележиме дека сите спорни прашања шпанците можат да ги решаваат во локалните судови. Сепак, на страниците ова ќе им биде потешко бидејќи ќе треба да поднесат барање до локалните органи. За некои корисници ова може да биде тешко, иако играчите многу ретко прибегнуваат кон овој решителен метод. Обложувалницата Спортиум (Sportium) нуди професионална поддршка која е заинтересирана да му помогне на корисниот и да го реши проблемот. Ќе ја опишеме во еден од следните раздели.

🖥️ Сајт на обложувалницата Спортиум (Sportium)

Изработувачите на порталот Спортиум (Sportium) се погрижија тој да одговара на последните трендови за веб-дизајн. Затоа сајтот изгледа стилски и го привлекува вниманието на корисниците благодарение на успешната комбинација на бои (белата и црвената), стилските анимации и јасната структура. Исто така, треба да се забележи оптимизацијата на порталот според големината на екраните од мобилните телефони и таблети. Ова на типувачите и играчите им дава можност за обложување и играње преку кој било уред.

Кон саканиот раздел на сајтот може да се премине преку горното мени кое делумно се копира и во футерот. По посетувањето на соодветниот раздел ќе се појави дополнително мени. Исто така, на страниците можат да се најдат виџети и други елементи за брзо преминување кон саканиот настан или игра.

Треба да се забележи големиот избор на функции за анализа на облозите, поставувањето различни видови облози, управување со облозите, преглед на натпреварите во живо. Исто така, порталот има игри на среќа кои се изведуваат на маса со вистински крупиери. Профилот на играчот има многу полезни опции за внесување и повлекување пари, комуницирање со поддршката и преглед на историјата на облози и игри.

Sportium →Sportium →

✅ Креирање профил на Sportium (Спортиум)

Создавачите на сајтот Sportium (Спортиум) не се оптоварувале со делење на формуларот за регистрација во неколку чекори. Затоа, при кликање на копчето „Registro“ ќе се отвори страница каде треба да се наведат следниве информации: име, презиме, држава и адреса на живеење, пол, датум на раѓање, број на лична карта, електронска пошта, телефон, а исто така, да се измисли безбедна лозинка.

По најавувањето во профилот на Спортиум (Sportium), користењето на порталот ќе биде замрзнато. За внесување пари на сметка и обложување потребно е да се прикачи копија од пасош и документи со адресата на живеење (извод од банка или сметка за комунални услуги). По верификацијата на играчот, пристапот до сите можности на платформата ќе биде одблокиран.

Предности и недостатоци
 • Голем избор на спортски настани
 • Удобен веб-сајт, оптимизиран за мобилни телефони
 • Поддршка преку телефон и чат
 • Мобилна апликација за Android и iOS
 • Сајтот е достапен само на шпански јазик
 • Мал избор на игри на среќа
 • Поддршката работи само во одредено време

🎁 Акции од Спортиум (Sportium)

На сајтот на обложувалницата има раздел „Promociones“ каде се собрани околу 10-тина акции. Тие не се поделени според правецот, туку се дадени сите заедно: за спортско обложување и игри на среќа. Притоа, голем број од понудите се однесува на казино. Ова не е чудно бидејќи овој правец е еден од најперспективните на порталот.

Обложувалницата Спортиум (Sportium) на новите корисници им нуди бонус за регистрација кој изнесува 50 евра* за облози и до 200 евра* за казино. Наградата пристигнува на специјална сметка и треба да се одигра во рок од еден месец според опишаната шема.

Од другите акции од Sportium (Спортиум), актуелни за времето на пишување на прегледот, може да се издвојат 5 бесплатни вртења за слотови за секојдневно најавување на порталот, зголемување на добивката за 2 пати за 7 и повеќе добитни настани во експрес, 1 евро* бонус за пет добитни карти при играње против вистински крупиер.

Со другите понуди од обложувалницата можете да се запознаете на сајтот.

*Или еквивалент во друга валута.

🔽 Спортски облози и игри од Sportium (Спортиум)

Обложувалницата Sportium (Спортиум) има широка понуда на облози за спорт, сајбер-спорт, виртуелен спорт и игри на среќа. Сите варијанти на настани и игри се собрани во одделни раздели во кои може да се премине преку горното мени. Ќе разгледаме некои од најпопуларните правци на обложувалницата:

 • Спортски и сајбер-спорт облози пред натпревар можат да се постават во разделот „Apuestas“. Тука достапни се повеќе од 15 видови спорт и сите популарни светски првенства, вклучувајќи многу помали турнири од државите на ЕУ. Понудата на облози зависи од дисциплината, а коефициентите на многу натпревари се повисоки од просечните.
 • Облози во живо можат да се постават во разделот „En vivo“. Тука достапни се натпревари на 10 видови спорт и сајбер-спорт. Просечно на страницата има повеќе од 50 игри. Сепак, во некои часови бројот на настани може да достигне до 100.
 • Облози на фудбал, рели, трки со кучиња и коњски трки и уште неколку виртуелни видови спорт на можат да се постават на страницата „Virtuales“.
 • Игрите на среќа се претставени во тематските раздели „Slots“ „Casino“, „Casino en vivo“ и „Poker“. Како што може да се сфати од називот, на првата страница достапни се само слотови, во разделот „Casino“ – различни варијанти на игри со карти, рулет итн. каде натпреварувањето е со компјутер, на страницата „Casino en vivo“ има маси за игри со делачи, а во разделот „Poker“ има варијанти на покер. Вкупниот број на сите понуди достигнува 1 илјада, што е помалку за разлика од ТОП-конкурентите. Сепак, овој правец активно се развива.

Препорачуваме самостојно да ја изучите целата понуда за обложување и игри од Спортиум (Sportium).

Sportium →Sportium →

💳 Методи за плаќање на Спортиум (Sportium)

Обложувалницата Спортиум (Sportium) на корисниците им ги нуди сите популарни методи за внесување и повлекување пари од сметката. Сепак, информации за платежните сервиси може да се добијат само во профилот. Затоа ние ги издвоивме сите актуелни варијанти за плаќање за времето на пишување на статијата:

 • Плаќање од банкарска сметка.
 • Картичките Mastercard и Visa.
 • Електронските паричници Neteller и Skrill.
 • Платежните системи ecoPayz, PayPal.

За времето за обработка на барањата, лимитите за трансакциите и други информации за плаќањата можете да добиете во профилот по најавувањето на сајтот Sportium (Спортиум).

📞 Корисничка поддршка на Sportium (Спортиум)

Во случај на појава на потешкотии, корисниците можат да побараат помош во поддршката на обложувалницата Sportium (Спортиум). За жал, таа работи само во одредено време. Точни информации можете да добиете на страницата „Ayuda“. Исто така, тука има одговори на популарните прашања. Тие се поделени по секции, што на корисниците им дава можност брзо да го најдат саканиот раздел и да се запознаат со советите.

Со поддршката на Спортиум (Sportium) можете да искомуницирате преку електронска пошта, телефонски број и лајв-чат. Поддршката работи на шпански и англиски јазик. Времето за одговор на операторот зависи од избраниот канал и може да изнесува 5 минути во чат и преку телефон и до 2-4 часа преку е-мејл.

✳️ Заклучок за обложувалницата Спортиум (Sportium)

Обложувалницата Спортиум (Sportium) е една од најголемите оператори за спортско обложување, сајбер-спорт и игри на среќа во Шпанија. Компанијата своите услуги ги нуди преку теренски канцеларии и веб-сајтот. Последниот е популарен не само на територијата на Шпанија, но и во други држави од Северна и Јужна Америка каде типувачите и играчите зборуваат на шпански јазик. Зголемен интерес за услугите на обложувалницата има и меѓу играчите од други држави. Сепак, отсуството на повеќе јазични верзии го ограничува регистрирањето на порталот.

Обложувалницата е интересна заради добриот избор на настани за обложување, проверените и популарни игри на среќа, акциите и професионалната поддршка. Но, треба да се има предвид дека сајтот не е преведен на повеќе јазици. Исто така, на порталот нема многу слотови како кај конкурентите и нема игри на маса. Што се однесува на останатото, обложувалницата е прилично интересна за обложување.

Sportium →Sportium →

❓ Често поставувани прашања за Sportium (Спортиум):

✅ Каква лиценца користи Спортиум (Sportium)?

Обложувалницата Спортиум (Sportium) своите услуги ги нуди врз основа на лиценца добиена од регистратор од Шпанија. Компанијата има мрежа на теренски пунктови за обложување и веб-сајт кој ги услужува корисниците од други држави. Затоа неризидентите на Шпанија, исто така, можат да ги користат услугите на обложувалницата.

💵 Дали има бонус за почетниците во обложувалницата Sportium (Спортиум)?

Обложувалницата Sportium (Спортиум) нуди награда за почетниците која изнесува 50 евра за облози и до 200 евра (или еквивалент во локална валута) за игри на среќа. Наградата треба да се одигра во рок од 30 дена. Шемата за одигрување и други важни информации ќе најдете во разделот „Promociones“.

📱 Од каде да се преземе мобилната апликација на Спортиум (Sportium)?

На страницата „Descargaapps“ има достапни информации за мобилните апликации од Спортиум (Sportium). Една од нив е спортскиот коментатор, кој раскажува за настаните и дава анализа на натпреварите. Втората програма помага за поставува на спортски облози преку телефон и таблет. Апликациите за Android и Ios се достапни на интернет, што дава можност да се инсталираат автоматски.

💳 Колку методи за плаќање се достапни на Sportium (Спортиум)?

За внесување и повлекување пари од сметката корисниците на Sportium (Спортиум) можат да користат банкарски трансакции, плаќање со картичките Visa и Mastercard, електронските паричници Skrill и Neteller, а исто така, платежните системи PayPal и ecoPayz. Подетални информации за лимитите, времето за обработка и трансакциите и другите податоци можете да дознаете во својот кориснички профил.


Sportium FR Sportium Portugal Sportium RU Sportium λλαδα Sportium AL Sportium AM Sportium BY Sportium MN Sportium RS Sportium UA

Bet

Бонус од 50 евра за спорт и 200 евра за казино

Регистрација Регистрација