Spreadex

Spreadex →Spreadex →


📝 Општи информации за Спредекс (Spreadex)

Историјата на обложувалницата Спредекс (Spreadex) започнува во 2011 година кога се споија обложувалниците Extrabet и финансискиот оператор Spreadex, под закрила на последниот. Па така, корисниците кои се обложуваат на берза можат да ги искористат и услугите на типичен оператор за спортски облози. Како што покажува статистиката на приходите на компанијата, овој експеримент завршил успешно. Обложувалницата spreadex.com е популарна во Велика Британија и спаѓа во бројот на средните обложувалници на пазарот.

Бидејќи обложувалницата Spreadex (Спредекс) е ориентирана на корисниците од „Маглив Албион“ и Данска, таа можеби не е многу позната за корисниците од Северна Македонија. Покрај ова, не сите играчи на игри на среќа од Источна Европа можат да креираат свој профил на сајтот. Затоа треба да се проверува дали постојат ограничувања. За жал, заобиколувањето со помош на промена на IP-адресата нема да помогне. Ако имате пристап до порталот на обложувалницата, препорачуваме да се запознаете со нашиот преглед на нејзините предности и недостатоци.

📌 Дозвола за работа на Spreadex (Спредекс)

Обложувалницата поседува лиценца од Комисијата за игри на среќа на Велика Британија и Данска. Таа на компанијата ѝ дава можност да прифаќа облози за спорт, сајбер-спорт, виртуелен спорт и да нуди игри на среќа преку сајтот и теренските канцеларии. Меѓутоа, таа своите услуги ги нуди исклучиво онлајн. Исто така, обложувалницата Спредекс (Spreadex) е лиценцирана од Комисијата за контрола на игрите на среќа на Олдерни. Тоа е меѓународна лиценца, која на обложувалницата ѝ дава можност да ја врши својата дејност и на други пазари.

Типувачите, кои за прв пат се сретнуваат со Спредекс (Spreadex), не треба да се грижат за сигурноста на обложувалницата. Поседувањето на британската лиценца го потврдува почитувањето на правилата за одговорната игра од страна на обложувалницата, безбедното чување на податоците на корисниците и исплата на добивките во утврден рок. Позитивните прегледи за обложувалницата ги потврдуваат овие тврдења.

Главная страница Спреадекс

🖥️ Веб-сајт на обложувалницата Спредекс (Spreadex)

Обложувалницата Спредекс (Spreadex) има застарен веб-сајт, како од гледна точка на искористените дизајнерски решенија, така и заради малиот број на функции. Според овој критериум обложувалницата не може да ги достигне своите попознати конкуренти. Сепак, треба да се издвојат неколку карактеристики на порталот:

 • Основни бои на сајтот се црната, белата и црвената. Дополнително се користи сивата и зелената. Благодарение на оваа комбинација, успешно се издвојуваат важните информации на сајтот и вниманието се акцентира на содржината на страниците.
 • Страниците на сајтот се прилично статични. Тие содржат едноставни анимации, што позитивно влијае на восприемањето на информациите и на брзината на вчитувањето на страниците.
 • Постојат неколку нивоа на навигација. Кон саканиот раздел може да се премине преку горното мени. На одделни страници достапно е страничното подмени и виџетите. Сепак, не сите решенија на програмерите се јасни, затоа не можеме да зборуваме за добро корисничко искуство.
 • Сајтот на обложувалницата Spreadex (Спредекс) не е оптимизиран за мобилни телефони, меѓутоа може да се инсталира апликација за Android и IOS. Tаа дава можност проблемот да се реши со адаптивен дизајн.
 • Порталот е достапен на англиски и дански јазик. На играчите, кои не ги владеат овие јазици, на почеток ќе им биде многу тешко да го користат сајтот.

Со другите карактеристики на сајтот можете да се запознаете на страницата spreadex.com.

Spreadex →Spreadex →

⭐ Креирање профил на Spreadex (Спредекс)

На сајтот на обложувалницата Spreadex (Спредекс) нема едноставен начин за регистрација. За креирање профил корисниците треба да пополнат формулар, кој се состои од две етапи. Во првата фаза новиот играч треба да го наведе името, презимето, полот, електронската адреса, корисничкото име, лозинката, државата на живеење, националноста и да се согласи со правилата на обложувалницата. Во втората фаза треба да ги наведе податоците за датумот на раѓање, телефонскиот број, поштенскиот број и да измисли тајно прашање за обновување на профилот.

По регистрацијата на Спредекс (Spreadex) треба да се верифицира профилот. Само по приложувањето на копија од лична карта или документ кој ја потврдува адресата, може да се користат сите функции на порталот.

Предности и недостатоци
 • Сајтот е оптимизиран за мобилни телефони
 • Голем избор на облози за фудбал
 • Поддршка преку телефон
 • Мобилна апликација за iOS и Android
 • Нема многу спортски дисциплини за обложување
 • Нема игри на маса
 • Ограничен достап до сајтот за странци

💰 Акции од обложувалницата Спредекс (Spreadex)

Многу почетници ги интересира прашањето дали постојат акции на сајтот Спредекс (Spreadex). Обложувалницата на корисниците им нуди до 10 понуди, кои се собрани на страницата „Promotions“. Дел од акциите важат постојано, а другиот дел постојано се обновува. Затоа препорачуваме да ги проверувате информациите на горенаведената страница.

Меѓу достапните понуди од Spreadex (Спредекс) можат да се издвојат:

 • Наградата за нови играчи за обложување на фудбал и коњски трки. Можност добивката од првиот облог да се зголеми за 2 пати и да се добие фрибет во износ од 5 евра*.
 • Бесплатен облог за три облози поставени во рок од 10 минути. Неговиот износ зависи од облозите.
 • Бонус од 50* евра за секој привлечен играч, кој ги исполнува условите за обложување.

Препорачуваме детално да ги проучите условите за добивање и одигрување на наградите, за да ги испробате своите можности при учеството во акциите.

*Или еквивалентна сума.

Акции Спреадекс

🎲 Спортски облози и казино од Spreadex (Спредекс)

На сајтот на обложувалницата Spreadex (Спредекс) се понудени сите основни варијанти на игри на среќа. Типувачите ќе најдат повеќе од 2 илјади спортски облози и сајбер-спорт натпревари месечно. Исто така, достапни се стотици игри за виртуелни видови спорт. Вкупниот број на спортски дисциплини надминува 20, а списокот со натпревари зависи од избраниот правец. Најголем број на игри има за фудбал. Сепак, обложувалницата има што да им понуди и на љубителите на голф или пинг понг.

Обложувалницата на корисниците им ги нуди сите популарни формати за обложување, започнувајќи од единечни облози и завршувајќи со посложените експреси. Типивачите можат да поставуваат облози пред почетокот на натпреварот и за време на играта. Мал број натпревари можат да се гледаат преку услугата „Онлајн – TV“.

Со игрите на среќа ситуацијата изгледа поинаку. Обложувалницата Спредекс (Spreadex) доби дозвола за работењето на онлајн казиното во Велика Британија и Данска. За играчите од други држави игрите на среќа на сајтот се недостапни. Што се однесува до британците и данците, тие ќе најдат околу 500 игри, започнувајќи со слотови и завршувајќи со рулет во живо. Сите игри се изработени од познати студија за игри. Затоа понудениот сервис е на прилично високо ниво.

Spreadex →Spreadex →

🪙 Методи за плаќање на Спредекс (Spreadex)

Обложувалницата Спредекс (Spreadex) на корисниците им ги нуди основните начини за внесување и повлекување пари од сметката. Типувачите можат да ги извршат плаќањата преку банкарските генералии (банкарски трансакции), картичките Mastercard и Visa, електронските паричници Neteller и Skrill, а исто така, платежниот систем ecoPayz. Како што се гледа, изборот на метод за плаќање не е многу голем. Сепак, типувачите не треба да имаат потешкотии со извршувањето на трансакциите.

Обложувалницата Spreadex (Спредекс) автоматски ги обработува барањата за повлекување на средствата. Сепак, времето за исплаќање зависи од избраниот метод за плаќање. Исто така, треба да се земат предвид лимитите за операциите за секој платежен сервис. Овие информации можете да ги најдете во личниот профил.

Регистрация Спреадекс

💡 Корисничка поддршка на Spreadex (Спредекс)

Во случај на прашања или проблеми, корисниците можат да се побараат помош од службата за поддршка на Спредекс (Spreadex). Обложувалницата нуди помош преку електронска пошта, преку телефон или чат. Повеќе информации за корисничката поддршка можете да најдете на страницата „Help & Support“. Тука, исто така, има статии со одговори на дел од најпопуларните прашања на корисниците.

Операторите на обложувалницата Спредекс (Spreadex) работат во одредено време, што не е многу удобно за активните типувачи. Покрај ова, поддршката се изведува на англиски и дански јазик. За отсуството на повеќе јазични верзии на сајтот, како и за недостатоците на обложувалницата, ние веќе споменавме.

🤠 Заклучок за Спредекс (Spreadex)

Обложувалницата Спредекс (Spreadex) на пазарот за онлајн обложување и игри на среќа работи од 2011 година. За повеќе од 10 години таа успеа да добие авторитет на пазарот на Велика Британија, а започна да ги услужува и корисниците од Данска. Меѓутоа, на ова заврши експанзијата на обложувалницата. Затоа таа спаѓа во бројот на локални оператори од средно ниво. Дали ќе има промовирање на други пазари, засега не е јасно. Покрај ова, типувачите од многу држави во светот, вклучувајќи ги источноевропските, не можат да ги користат нејзините услуги.

Предностите на обложувалницата Spreadex (Спредекс) се: има повеќе од 20 видови спорт за обложување, има добра понуда за фудбал, кошарка и тенис. Коефициентите за многу настани се повисоки од средните, има мобилна апликација и интересни акции. Меѓутоа, што се однесува на останатото, обложувалницата засега не ги достигнува лидерите на пазарот: сајтот е застарен и неудобен за користење преку телефон, нема облози за политика, ТВ-шоу, време итн., има малку игри на среќа и мал бонус за регистрација. На ова треба да се обрне внимание пред да се регистрирате на сајтот на обложувалницата.

Spreadex →Spreadex →

✳️ Често поставувани прашања за Spreadex (Спредекс):

✅ Какви лиценци користи Спредекс (Spreadex)?

Обложувалницата Спредекс (Spreadex) легално работи на пазарите на Велика Британија и Данска. За ова, обложувалницата е лиценцирана од локални правни органи, кои регистрираат компании кои нудат игри на среќа. Обложувалницата, исто така, поседува лиценца од Олдерни. Оваа лиценца ѝ дава можност да прифаќа корисници од други држави во светот.

💵 Каков почетен бонус ќе добијат почетниците од Spreadex (Спредекс)?

Бонусот на обложувалницата Spreadex (Спредекс) е прилично скромен, за разлика од оној на конкурентите. Тој се изразува во удвојување на добивката од првиот облог за фудбал и коњски трки, а исто така, преку фрибет во износ од 5 евра или еквивалентна сума. Добиениот бесплатен облог треба да се одигра. Шемата може да ја најдете во описот за акциите на страницата „Promotions“.

📱 Каде да се преземе мобилната апликација на Спредекс (Spreadex)?

Корисниците на обложувалницата Спредекс (Spreadex) можат да ја искористат мобилната апликација за Android и iOS. Неа може да ја преземат преку „маркетите“ и да ја инсталираат автоматски. Линковите се достапни во футерот на веб-страницата. Благодарение на апликацијата, корисниците можат да поставуваат облози, да внесуваат и повлекуваат пари, да ги анализираат настаните итн.

💳 Какви варијанти за плаќање се достапни од Spreadex (Спредекс)?

Обложувалницата Spreadex (Спредекс) на корисниците не им нуди голем број на методи за плаќање. Меѓутоа, сите основни начини за пополнување на депозитот и повлекувањето на добивката се достапни на сајтот. Меѓу нив може да се издвојат банкарските трансакции, картичките Visa и Mastercard, електронските паричници Skrill и Neteller, платежниот систем ecoPayz. Повеќе детали ќе најдете на својот профил.


Spreadex FR Spreadex Portugal Spreadex RU Spreadex λλαδα Spreadex AL Spreadex България Spreadex BY Spreadex MN Spreadex RS Spreadex UA

Bet

Бонус од 5 евра во вид на фрибет