Stake

Stake →Stake →


▶️ Обложувалница Стејк (Stake) – општи податоци

Во 2007 година компанијата Medium Rare N.V. го пушти веб-сајтот stake.com, кој за повеќе од 6 години влезе во 30-те најпосетувани сајтови според верзијата на „Top100Bookmakers“. Секојдневно сајтот го посетуваат повеќе од 345 илјади корисници од неколку десетици држави. Компанијата продолжува да ја зголемува својата застапеност на пазарот. Овој неверојатен успех стана реалност благодарение на паметната стратегија за развој на брендот.

Обложувалницата Stake (Стејк) на корисниците им нуди удобен и современ веб-сајт, мобилна апликација, десетина јазични верзии на порталот, интересна понуда на облози и игри на среќа. Обложувалницата привлекува корисници и од државите на Источна Европа. Затоа, ако сè уште не сте слушнале за порталот stake.com, препорачуваме да го прочитате нашиот преглед и поблиску да се запознаете со понудата на обложувалницата.

📃 Лиценца во Stake (Стејк)

Обложувалницата Stake (Стејк) не ја ограничува својата дејност во одредена држава. Таа поседува дозвола за работа од Curaçao eGaming – регистратор кој се наоѓа во островската држава Курасао. Благодарение на лиценцата № 1668/JAZ, обложувалницата може да ги нуди своите услуги онлајн како за обложување на спортски настани, така и за игри на среќа. Сепак, не сите држави прифаќаат офшор лиценци. Затоа за заобиколување на блокирањето може да притреба VPN-сервис.

И покрај тоа што обложувалницата Стејк (Stake) е нова на пазарот, корисниците оставаат многу позитивни прегледи за нејзината понуда и услуги. Типувачите забележуваат дека тимот на поддршката работи на високо ниво. Поголем дел од прашањата се решаваат брзо и во корист на играчите. А доколку корисникот не се согласува со решението, тогаш може да си ги побара своите права во меѓународните судови.

💻 Сајт на обложувалницата Стејк (Stake)

Дејноста на обложувалницата Стејк (Stake) се изведува онлајн, затоа сајтот игра важна улога во привлекувањето и задржувањето на корисниците. Имено затоа компанијата Medium Rare N.V. соработуваше со едно од најдобрите веб-студија на пазарот. Како резултат на ова stake.com има стилски дизајн и сите потребни функции за спортско обложување и игри.

Ќе ги издвоиме клучните карактеристики на веб-сајтот Stake (Стејк):

 • Темниот дизајн на порталот (спојот на црната со бела боја) го привлекува вниманието и „зборува“ за вип-статусот на обложувалницата. Покрај ова, контрасните бои го прават текстот читлив, а сликите им додаваат експресивност на страниците.
 • Можноста за криење на менито помага да се заштеди место за прикажување на информациите за обложувањето и игрите.
 • Едноставните ефекти не го одвлекуваат вниманието од содржината на страниците.
 • 13 јазични верзии на сајтот, покрај онаа на англиски јазик.
 • Можност за онлајн следење на натпреварите преку услугата „Онлајн ТВ“. Таа е апсолутно бесплатна за регистрираните корисници.
 • Поставување облози и играње преку телефон и таблет. Сајтот е оптимизиран за големините на екраните на корисничките уреди.

Дополнително обложувалницата на типувачите им ја нуди мобилната апликација за Android и iOS. Таа има голем број опции и дава можност за обложување на спорт и сајбер-спорт.

Stake →Stake →

✅ Креирање профил на Stake (Стејк)

Обложувалницата Stake (Стејк) на почетниците им дава можност да креираат профил преку едноставниот формулар за регистрација или да се најават преку надворешен профил (Facebook, Google итн.). На тој начин, времето потрошено за креирање на портал за играње нема да трае повеќе од 5 минути. Ова е многу помалку отколку кај конкурентите.

Сепак, сакаме да обрнеме внимание дека ова е само првиот чекор. За целосно користење на порталот Стејк (Stake), типувачот треба да го пополни својот профил и да приложи документи за проверка. Верификацијата на профилот трае до 24 часа при приложување на копија од лична карта и извод од банка (или алтернативни документи). Деталите може да ги дознаете по најавувањето на својот кориснички профил.

Предности и недостатоци
 • Повеќе од 30 видови спортови за обложување
 • Голем избор на игри на среќа
 • Сајтот има 15 јазични верзии
 • 24-часовна поддршка
 • Мал избор на игри на маса
 • Нема бонус за регистрација
 • Плаќање само преку криптовалута

🎁 Бонуси и акции од Стејк (Stake)

Обложувалницата Стејк (Stake) има широка понуда на акции за љубителите на спортот и игрите на среќа. Со нив можете да се запознаете на страницата „Promotions“ и понатаму да ги класифицирате според правците: спорт и казино. Во моментот кога го пишувавме прегледот во овој раздел имаше повеќе од 20 акции. Сепак дел од нив постојано се менува. Пред да се планира стратегијата за заработување на порталот ова треба да се земе предвид.

Од големиот број акции на Stake (Стејк) треба да се издвојат:

 • Секојдневниот награден фонд од 100 000 долари* за спортско обложување и казино игри. 5000 најдобри корисници ќе добијат дел од наградата.
 • Секојдневен giveaway за слотови со награден фонд од 50 000 долари*. Победниците ќе добијат по 1000 долари*.
 • За 5 и повеќе успешни облози по ред на топ натпревари во светски лиги може да се добие дополнителна награда.

Како што се гледа од списокот, бонус за регистрација нема. Сите акции се однесуваат само за постојаните корисници.

*Или еквивалент на оваа сума во друг валута.

📈 Понуда на облози и игри од Stake (Стејк)

На порталот на обложувалницата Stake (Стејк) има опширна понуда на спортски и сајбер-спорт настани, како и игри на среќа. Корисниците можат да се запознаат со нив на страниците „Sports“ и „Casino“ и понатаму да преминат кон саканиот подраздел, на пример live-обложување или покер. Оваа едноставна структура на сајтот значајно го поедноставува пребарувањето на саканите информации.

Настаните за обложување се достапни за повеќе од 30 видови спорт. Исто така, има десетици популарни компјутерски игри на кои се изведуваат турнири во сајбер-спорт. Вкупниот број натпревари за обложување пред натпревар е поголем од 3 илјади. Исто така, има огромен избор на live-облози, како за спорт, така и за сајбер-спорт. Вакви облози корисниците можат да најдат во и во разделот „Sports“ и преминувајќи во тематските подраздели.

Страницата „Casino“ вклучува слотови, игри со карти (покер, бакарат, блекџек итн.), рулет, извлекувања и игри на маса, иако последните не се во толку голем број како другите видови игри. Покрај стандардниот формат за играње против компјутер, постои можност за играње со други играчи или делачи. Игрите се изработени и се одржуваат од познати студија, затоа сервисот на игри на среќа е на високо ниво.

Stake →Stake →

💰 Пополнување на депозитот и повлекување на добивките на Стејк (Stake)

Подетални информации за методите за внесување и повлекување пари од сметката во Стејк (Stake) можете да добиете откако ќе влезете во својот профил, иако за нив може да прочитате и во футерот. Тука се издвоени сите криптовалути кои се поддржуваат на сајтот: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Dogecoin, Tron, Eos и Bitcoincash.

А што е со останатите методи за плаќање? Ова всушност и е карактеристиката на обложувалницата Stake (Стејк). Од неодамна нејзините услуги можат да ги користат само оние кои поседуваат криптовалути. Други традиционални методи за пополнување на депозитот и повлекување на добивката нема. Според нас, ова претставува недостаток на обложувалницата.

☎️ Корисничка поддршка на Stake (Стејк)

Службата за поддршка на обложувалницата Stake (Стејк) работи 24/7 и се изведува преку е-мејл и чат. Во првиот случај типувачот ќе добие одговор во рок од 24 часа, а во вториот – во рок од 5-10 минути, а за потешките задачи – до 24 часа. Затоа, за брзо решавање на прашањето најдобро е да се напише на live-чат. Барањата можат да се напишат на англиски, германски, шпански, француски, руски и други јазици. Ова е огромен плус за корисниците кои не знаат англиски.

Сепак, пред да се побарате помош од поддршката на обложувалницата Стејк (Stake) препорачуваме да ги прочитате одговорите на најпопуларните прашања, подготвени во разделот „ Help Center“. Тука можете да добиете општи информации за услугите на обложувалницата и да ги прочитате одговорите на често поставуваните прашања.

⏺️ Заклучок за Стејк (Stake)

Обложувалницата Стејк (Stake) е прилично млад оператор на пазарот за онлајн обложување и играње. Сепак, компанијата веќе успеа гласно да се афирмира и секојдневно да привлекува илјадници корисници на сајтот. Во статијата разгледавме со што е поврзан ваквиот успех на обложувалницата. Како прво, заради интересната понуда на облози со добри коефициенти и игри, вклучувајќи лајв-казино. Како второ, заради различните акции кои им се нудат на корисниците. Како трето, заради удобниот веб-сајт преведен на десетина јазици и мобилната апликација за обложување.

Сепак, обложувалницата Stake (Стејк) има некои недостатоци. Кон нив се однесува отсуството на бонус за регистрација, можноста за внесување и повлекување на парите преку традиционалните методи за плаќање, а исто така, отсуството на некои популарни видови игри на среќа. Но ова на обложувалницата не ѝ пречи активно да привлекува нови корисници на својот сајт.

Stake →Stake →

❓ Чести прашања за обложувалницата Stake (Стејк):

✅ Каква лиценца поседува обложувалницата Стејк (Stake)?

Обложувалницата користи лиценца издадена во Курасао. Тоа е меѓународна лиценца што на обложувалницата ѝ дава можност за привлекување корисници од различни држави во светот. Сепак, сајтот на Стејк (Stake) не работи во сите држави. Ова е поврзано со внатрешните ограничувања. За да се заобиколат, треба да се користат официјални огледала или VPN-сервиси.

💵 Дали има бонус за почетниците на Stake (Стејк)?

Обложувалницата Stake (Стејк) има десетици понуди за љубителите на спортот и игрите на среќа на страницата „Promotions“, меѓутоа сите тие се достапни за постојаните корисници. Новите корисници, за жал, не добиваат никаква награда од страна на обложувалницата. Ова е поврзано со користењето на други канали за активно привлекување на корисници.

📱 Каде може да се преземе мобилната апликација на Стејк (Stake)?

Обложувалницата Стејк (Stake) подготви удобна и функционална мобилна апликација. Таа се поддржува и на Android и на iOS. Програмата можете да ја најдете и инсталирате од официјалните сајтови на овие системи. Затоа, типувачите не би требало да имаат потешкотии со нејзиното инсталирање и понатамошното користење.

💳 Како да се пополни депозитот и да се повлече добивката на Stake (Стејк)?

За разлика од многу други обложувалници, Stake (Стејк) работи со криптовалути. Сепак, на ова изборот на методи за плаќање завршува. По последното обновување на порталот беше решено обложувалницата да се позиционира на клиентите кои поседуваат криптовалути. Затоа играчите можат да користат десетици дигитални монети, но не и традиционалните платежни инструменти.


Stake FR Stake Portugal Stake AR Stake RU Stake λλαδα Stake AL Stake BY Stake MN Stake RS Stake UA