Tipico

Tipico →Tipico →


📰 Општи информации за Типико (Tipico)

Историјата на обложувалницата Типико (Tipico) започна во 2004 година, кога успешни бизнисмени од Германија го лансираа новиот бренд на локалниот пазар. Компанијата активно се развиваше на териториите на државата, ја зголеми мрежата на теренски канцеларии до 100 единици, а исто така, ги зазема највисоките позиции за онлајн обложување во ФРГ. Кон средината на 2010-те години обложувалницата започна активно да се промовира на меѓународните пазари, иако, како и претходно Германија, Австрија и Белгија се едни од најважните држави за обложувалницата.

Обложувалницата Tipico (Типико) прифаќа корисници од неколку постсоветски држави (во останатите порталот е блокиран од страна на обложувалницата). Притоа, не се застапени многу јазични верзии на сајтот, па затоа корисниците треба добро да знаат англиски или германски јазик. Ова се однесува на обраќањето до корисничката поддршка. За тоа, какви можности обложувалницата им нуди на почетниците и редовните корисници, ќе стане збор во новата статија.

▶️ Дозвола за работа на Tipico (Типико)

Обложувалницата Tipico (Типико) својата дејност ја изведува апсолутно легално. Компанијата Tipico Co. Ltd., доби лиценца од Управата за игри на среќа на Малта (офшор лиценца, која овозможува прифаќање на корисници од целиот свет), земјите Шлезвиг-Холштајн, Комисијата за игри на среќа на Данска, Комисијата за игри на среќа на Белгија и Царинската служба на Италија. На тој начин, обложувалницата може да работи без ограничувања во неколку европски држави, а таму каде што нема лиценца услугите ги нуди преку официјалниот меѓународен портал.

Типувачите, кои претходно не знаеле за обложувалницата Типико (Tipico), не треба да се грижат за нејзината сигурност. 5-те лиценци потврдуваат дека обложувалницата одговара на сите барања за спортско обложување и организација на игри на среќа. Личните податоци на корисниците, исто така, безбедно се заштитени. Во случај на какви било потешкотии можете да се обратите во 24-часовната корисничка поддршка.

Главная страница Типико

🛡️ Обложувалница Типико (Tipico): карактеристики на веб-сајтот

Порталот на обложувалницата Типико (Tipico) има интересен современ дизајн. Како прво, црвено-црно-белите бои прават добра комбинација. Сочната црвена боја го привлекува вниманието на корисниците кон менито и другите важни елементи на сајтот, а црната со белата овозможуваат лесно читање на текстот. Како второ, левиот страничен панел со инструменти може да се одвитка или да се затвори. Ова е многу удобно решение за штедење на место на страницата. Како трето, на сајтот има минимален број на анимации и малку графика. Благодарение на ова, порталот е постатичен и брзо се вчитува на сите видови уреди. Како четврто, сајтот на обложувалницата има многу полезни функции за брзо обложување и управување со облозите (преднатпревар и лајв).

И покрај очигледните предности на веб-сајтот на обложувалницата Tipico (Типико), тој има еден голем недостаток. Порталот не е прилагоден за користење преку мобилни телефони и таблети. Делумно ова прашање може да се реши со мобилната апликација, меѓутоа таа не дава можност за играње слотови, рулет и други игри на среќа. Исто така, на сајтот нема многу јазични верзии.

Tipico →Tipico →

☑️ Регистрација на сајтот Tipico (Типико)

За креирање на корисничка сметка на сајтот Tipico (Типико), почетникот треба да го пополни формуларот за регистрација, кој се состои од два дела. На првата етапа треба да ја наведе државата, датумот на раѓање, името, презимето, корисничкото име, електронската адреса, лозинката и телефонскиот број. На втората – да го избере полот, да наведе адреса на живеење, град и да се согласи со правилата за користење на сајтот.

По влегувањето во профилот треба да прикачи лична карта и извод од банка. Овие информации се потребни за поминување на задолжителната процедура за проверка на идентитетот. Ако е потребно, службата за безбедност на Типико (Tipico) може да побара и други документи. Во тој случај корисникот може да добие дополнително писмо на својата електронска адреса.

Предности и недостатоци
 • Повеќе од 2 илјади спортски настани
 • Современ веб-сајт
 • 24-часовна поддршка на корисниците
 • Апликација за Android и iOS
 • Мал избор на игри на среќа
 • Сајтот не е преведен на многу јазици
 • Порталот е блокиран во некои држави

🏆 Акции од Типико (Tipico)

Обложувалницата Типико (Tipico) од неодамна направи раздел со акции кој не е јавно достапен. Информации за актуелните награди можат да се добијат само по најавување на сајтот. Притоа, вкупниот број на акции, исто така, е намален и не надминува повеќе од 10.

Најбараниот бонус на обложувалницата е оној за регистрација. Наградата е еднаква на 100 евра или еквивалентна сума (100% од сумата на депозитот). За да ја добиете, треба да ја пополнете сметката за 10 евра или аналогна сума во друга валута. Понатаму корисниците во рок од 30 дена можат да го искористат бонусот и да ја одиграат наградата.

Исто така, корисниците на Tipico (Типико) можат да ги користат спортските облози без ризик, бесплатните вртења за слотови и фрибетите за спортски облози, бонусите за пополнување на сметката во петоци итн. Со висината на наградите можете да се запознаете на сајтот на обложувалницата.

Лайв-ставки на Типико

Лайв-ставки на Типико

⚽ Спортски облози и игри на среќа на Tipico (Типико)

Обложувалницата Tipico (Типико) има обемна понуда (повеќе од 2 илјади) на спортски и сајбер-спорт настани за обложување. Сепак, бројот на игри на среќа на сајтот е ограничен и се сведува на сите варијанти на слотови. Нема игри со карти, рулет и можност да се игра против делачите на обложувалницата.

За обложување на спорт и сајбер-спорт достапни се два раздели „Sports Betting“ и „Live Betting“. Во првиот корисникот може да најде настани за облози пред натпревар. Вкупниот број на спортски дисциплини е еднаков на 20. Понудата за видови спортови е различна: најголем број настани има за фудбал, а најмалку за снукер и други не толку познати игри.

Разделот „Live Betting“ ги содржи истите настани од страницата „Sports Betting“, но кои се изведуваат во живо. Тука корисникот може да најде натпревари за обложување во текот на играта. Обложувалницата нуди пристојни коефициенти и удобни опции за анализа и контролирање на облогот. Покрај предвременото пресметување на облогот, има можност за осигурување на облогот и за гледање на натпреварот на ТВ.

Страницата „Games“ содржи слотови од познати студија кои изработуваат игри. Вкупниот број на сите игри изнесува повеќе од 2 илјади. Корисникот ќе најде класични слотови на 3, или напредни, на 5 барабани. Тематиката е, исто така, различна, започнувајќи од овошје, па се до авантури. Бројот на игри во овој раздел постојано се зголемува, што сигурно ќе им се допадне на корисниците на Типико (Tipico).

Tipico →Tipico →

🪙 Методи за плаќање од Типико (Tipico)

Јавно достапен раздел со информации за платежните сервиси, лимитите на операциите и брзината за обработка на барањата нема. Меѓутоа, на сајтот можете да се запознаете со клучните платежни инструменти без да се најавувате на профилот. Во футерот има секција, посветена на инструментите за плаќање. Од неа може да се разбере дека обложувалницата Типико (Tipico) ги поддржува следните методи за плаќање:

 • Банкарски трансакции.
 • Картичките Visa и Mastercard.
 • Електронските паричници Skrill, Neteller и други.
 • Платежните системи ecoPayz, MuchBetter итн.

Сопствениците на криптовалути, за жал, не ќе можат да внесуваат и да повлекуваат пари од сметката. За сега Tipico (Типико) не поддржува операции со криптовалути. Сепак, не одрекуваме дека ваква можност може да се појави во иднина.

Регистрация на Типико

🤠 Корисничка поддршка на Tipico (Типико)

Корисниците можат да побараат одговори на своите прашања на страницата „Help Center“. Тука информациите се групирани по одделни раздели, што на посетителите им дава можност брзо да го најдат саканиот правец. Ако нема да најдете одговор, можете да се обратете во службата за поддршка на Tipico (Типико). Таа работи 24/7 преку следните канали:

 • Формулар за контакт или е-мејл. Одговорот на барањето ќе го добиете во рок од неколку часа.
 • Онлајн-чат, кој е сместен во десниот долен агол од страницата. Операторите се приклучуваат во разговорот во рок од 5-10 минути, во зависност од вчитувањето.

На корисничката поддршка на Типико (Tipico) можете да им напишете на англиски, германски или на турски јазик.

📋 Заклучок за Типико (Tipico)

Обложувалницата Типико (Tipico) има прилично големо искуство во понудата на онлајн и офлајн услуги. Компанијата започна да работи во Германија и наскоро излезе и на други пазари во Европа, иако нејзините услуги можат да ги користат и корисниците од повеќе од 100 држави во светот.

Предноста на обложувалницата Tipico (Типико) за играчите е во нејзината сигурност (поседува национални лиценци), интересната понуда на спортски облози и слотови, добри бонуси и 24-часовна поддршка. Обложувалницата, исто така, ги поддржува сите популарни начини за плаќање. Меѓутоа на сајтот нема игри со делачи, со карти, рулет и други игри на среќа, а исто така нема многу јазични верзии на сајтот. Покрај ова, порталот не е оптимизиран за телефони. Затоа слотовите можат да се играат само на десктоп.

Tipico →Tipico →

⚡ Популарни прашања за Tipico (Типико):

✅ Колку лиценци поседува обложувалницата Типико (Tipico)?

За работата обложувалницата Типико (Tipico) користи 4 национални и една меѓународна лиценца. На тој начин компанијата може да отвара/поседува теренски канцеларии во Германија, Данска, Италија и Белгија. Благодарение на лиценцата издадена во Малта, таа може да прифаќа корисници од различни држави во светот.

💵 Каков бонус за регистрација дава Tipico (Типико)?

По креирањето на корисничката сметка, корисниците на Tipico (Типико) можат да добијат награда во износ од 100 евра или еквивалентна сума. Бонусот се добива за прв депозит на посебна сметка. Понатаму корисникот има 30 дена за да го одигра според одредена шема, опишана на сајтот на обложувалницата.

📱 Од каде да се преземе мобилната апликација на Типико (Tipico)?

Бидејќи обложувалницата Типико (Tipico) за работата користи национални лиценци, тој успеа да ги реши сите формалности со објавување на апликацијата на Google Play Market и Apple App Store. На тој начин, корисниците на Android и iOS можат да ја преземат последната верзија на програмата од „маркетите“ преку нејзино инсталирање на стандардниот начин. Обрнете внимание дека апликациите не поддржуваат слотови.

💳 Како да се внесуваат и повлекуваат пари од сметката на Tipico (Типико)?

За корисниците на обложувалницата Tipico (Типико) достапни се сите популарни варијанти за внесување и повлекување пари од сметката. Тоа може да бидат банкарски трансакции, плаќање преку картичките Mastercard и Visa, електронските паричници Skrill, Neteller и платежните системи ecoPayz, MuchBetter и други. Целосниот список на варијанти за плаќање е достапен во профилот на играчот.


Tipico FR Tipico RU Tipico λλαδα Tipico AL Tipico България Tipico BY Tipico MN Tipico RS Tipico UA