Menu

Безбедност на сајтот: како да се помине CAPTCHA в 1xBet (1хБет)?

Сајтот на обложувалницата 1xBet одговара на сите барања за безбедност, кои се применуваат за игрите на среќа. Затоа, со поминувањето на регистрацијата на 1хБет (1xBet) играчите не треба да се грижат за своите лични податоци. Тие безбедно се заштитени на серверите на обложувалницата. Компанијата, исто така, се бори против автоматизацијата на сајтот: користењето на macros и скрипти за копирање на однесувањето на човекот се открива и се казнува. Затоа во статијата сакаме да раскажеме за еден од начините за заштита на сајтот, кој често е критикуван од играчите. Станува збор за сервисот reCAPTCHA од 1xBet (1хБет).

Што е CAPTCHA во 1хБет (1xBet)?

Најчестите начини за прекинување на работата на роботите е користењето на CAPTCHA. На 1хБет (1xBet) се користи последната верзија на reCAPTCHA – проверка на корисниците со помош на автоматско генериран редослед од фотографии. Играчот треба да ги најде сите слики, што одговараат на барањето на CAPTCHA на 1xBet (1хБет). Обично, човек ја решава задачата од прв пат (поретко од втор, трет итн.). Ако оваа заштита се обидува да ја помине робот, шансата за успех се движи кон нула, иако текстуалните CAPTCHA, кои се користеле на почетокот на 2000-те, антиCAPTCHA серверите се научија да ги поминуваат со 90% ефикасност.

На сајтот на обложувалницата се користи CAPTCHA со фотографии (сервис reCAPTCHA). Тој е интегриран во формуларот за регистрација, влезот на сајтот (влезот во профилот на 1хБет), обновувањето на лозинката и проверката на тикетите. Играчите можат да обрнат внимание дека не секогаш има CAPTCHA во овие формулари. Всушност, алгоритамот го проверува однесувањето на човекот според IP-адресата, кликовите, прегледите на страницата и може да го препознае однесувањето на човекот без поминување на дополнителна проверка.

Како да се помине CAPTCHA во 1xBet (1хБет)?

И покрај тоа што процесот на проверката „против роботи“ не е комплициран, кај некои играчи се појавуваат потешкотии со CAPTCHA во 1xBet (1хБет). Обично, корисниците се вознемирени од присуството на формулар со проверка. Всушност се работи за тоа што неговото поминување одзема дополнително време, кое типувачот може да го користи за анализирање и обложување. Сепак, CAPTCHA во 1хБет (1xBet) никако не може да се заобиколи. Едноставно треба да се поминат следниве чекори:

  • Да се кликне на копчето „Јас не сум робот“ на формуларот за проверка. Често уште на оваа етапа скриптата ќе го пушти играчот понатаму, без да ги покажува сликите.
  • При отварањето на формуларот со 9 фотографии треба да се најде потребниот број на барани слики и да се клине на нив. По проверувањето на однесувањето на играчот, тој може да помине понатаму.
  • Ако играчот ќе погреши при одговарањето на прашањата, тогаш треба да помине уште една проверка. Треба да се биде внимателен и да не се брза.

Овие препораки се доволни за брзо и безболно поминување на СAPTCHA на 1хБет (1xBet).

Капча на 1xBet

Како да се помине CAPTCHA на телефон?

При користењето на телефонот играчот може да ја инсталира апликацијата 1хБет или да се обложува преку мобилната верзија на сајтот. Во првиот случај, по влегувањето во апликацијата, играчот не треба да внесува CAPTCHA. Сепак, на мобилната верзија на порталот може да има дополнителна проверка.

Сиот процес на внесувањето на CAPTCHA во 1хБет (1xBet) на телефонот не се разликува многу од оној на компјутер. Играчот, исто така, треба да ги посочи сликите, кои програмата ги предлага за проверката. Меѓутоа, треба да се земе предвид големината на екранот на мобилниот телефон. Кликањето на сликите не е секогаш удобно заради големината, бидејќи шансата за промашување е поголема. Покрај ова, на сите играчи не им е јасно, што е прикажано на сликите заради нивната големина. Затоа поминувањето на CAPTCHA во 1xBet (1хБет) преку телефон ќе бара повеќе време.


Читај исто така