Menu

Бинго игри од 20Бет (20Bet): видови и карактеристики

И покрај големата разновидност на игри на среќа во казиното 20Бет (20Bet), обложувалницата не ја заобиколи и класичната игра бинго. Таа игра ја помина еволуцијата и деценискиот развој, пред да стигне на врвот на западниот пазар. Сепак, интересот за бинго во 20Bet (20Бет) се набљудува и меѓу корисниците од Источна Европа, вклучувајќи ги државите на ЗНД. Затоа ние решивме подетално да го опишеме овој правец на сајтот на обложувалницата. Оваа статија ќе ве запознае со видовите и карактеристиките на бингото од 20Бет.

Разновидност на бинго игри на сајтот 20Bet (20Бет)

На почетниците, кои само што се регистрирале на сајтот 20Bet, може да им се чини дека обложувалницата не нуди бинго игри. Поентата е во тоа што создавачите на порталот не го претставиле овој правец со посебен раздел. Затоа бингото на сајтот 20Bet (20Бет) може да се најде преку страницата „Casino“. Во наведениот раздел треба да преминете во полето за пребарување (се наоѓа во горниот агол од екранот) и да го внесете барањето „bingo” (на англиски јазик). По брзата обработка на барањето ќе ви бидат понудени повеќе од 30 игри. Исто така, некои варијанти на бинго може да се најдат во подразделот „Други“. Во тој случај не треба да го користете пребарувачот, доволно е да ја посетете наведената страница.

И покрај тоа што бројот на бинго игри во понудата на 20Бет (20Bet) засега не е голема, обложувалницата се труди да го развива овој правец. Затоа на страницата се појавуваат нови игри од познати произведувачи на програми. Меѓу нив корисниците можат да ги најдат сите популарни варијанти на бинго:

  • Класични игри (британска варијанта). Овде се изведуваат извлекувања на награди според стандардни правила, кои се слични на нашето лото.
  • Нови правци. Собите ги имаат предностите на обичниот автомат за играње и класичното бинго. Во дадените игри може да се докупат дополнителни топчиња и да се избере потребниот број на карти.
  • Бинго во живо . На страницата „Live Casino“ корисниците преку пребарувачот ќе најдат две игри во живо – „Бинго 37“ и „Бинго 38“. Тие се некој вид на рулет со автомат наместо тркало. Суштината на играта бинго 37 (38) се состои во тоа да се направи облог на одреден број од 1 до 36 (37) и да се чека резултатот од извлечените топчиња. Облозите се прават на различни комбинации од еден, два, три, четири или шест броеви. Во онлајн режимот присуствува работник на бинго салата, кој ги води дополнителните игри со паричните награди. Во играта е вклучен онлајн-чатот, со чија помош може да комуницирате со пријателите и другите играчи.

Игры бинго на 20Бет

Со развојот и распространувањето на бингото низ целиот свет се појавија различни видови и варијации на играта. Тие се разликуваат по вкупниот број на топчиња и полиња во картите, тематиката и некои карактеристики на правилата, начините за одредување на победникот и коефициентите. На сајтот на обложувалницата 20Бет може да се најдат основните варијанти на играта бинго.

Бинго од 20Бет (20Bet): игри за почетници

Со појавувањето на онлајн верзијата на бингото, играта стана достапни речиси за сите. Сепак, според популарноста и понатаму заостанува зад слотовите или игрите со карти заради митот за „тешките и неразбирливи правила“. Според нас, бингото на 20Бет (20Bet) е малку потешко од покерот или бакаратот, но ова тврдење е оправдано кога се избира класична игра.

Суштината на бингото се состои во тоа кој прв ќе затвори една линија или цела карта. Шансата за добивка е директно правопропорционална на соодносот меѓу купените карти и нивниот вкупен број во играта. Исто така, добивката зависи од верзијата на бингото: во европската или американската верзија процентот од првата, втората или третата линија се разликува. Покрај тоа, резултатот на играта зависи од модификацијата на бингото од 20Bet (20Бет). Затоа, колку поедноставна е собата, толку подобро за почетникот.

Врз основа не претходниот пасус, за новите корисници подобро е да почнат со едноставното класично бинго кое има јасни правила на играта. Можете да ги пробате своите шанси во најбрзиот и наједноставниот вид – „Бинго 30“. Во картата ќе има вкупно 30 топчиња и се користи мрежата 3×3. За добивка треба да ги затворете сите 9 броја. Играта се изведува брзо, само за неколку минути. Затоа ова е одличен начин да се изиграат неколку рунди за кратко време.

Бинго в лайв-казино 20Бет

Пробајте ја среќата со популарната игра Bingo Bonanza од компанијата Microgaming. Таа изгледа како познатата лотарија. Десно на полето за играње има машина за лотарија со топчиња, а од лево – табела со множители. За да се врати облогот или барем да се дојде на нула доволни се две топчиња 1x, кои се паѓаат најчесто. Понатаму, како и во која било друга бинго игра, се зависи од среќата. Но за разлика од обичната лотарија вие не треба да чекате совпаѓање на 5 или 6 броја. Во играта Bingo Bonanza дури и за џекпот две еднакви топчиња се доволни.

Со другите класични бинго игри можете да се запознаете на страницата „Casino“. После неколку одиграни линии и стекнато искуство, вие можете да преминете кон посложени варијанти на бинго. Во нив ќе има поголем ризик, но и добивките се многу повисоки.


Читај исто така