Menu

За колку време може да се повлечат парите од 1xBet (1хБет)?

1хБет сколько выводится платеж
Откако играчите го избрале начинот на плаќање и поднеле барање за добивање на средствата, кај нив се појавува прашањето: „За колку време може да се повлечат парите од 1xBet (1хБет)?“. Во претходните статии веќе пропратно пишувавме и за тоа. Сепак, решивме да ја прошириме темата, додавајќи одговори на сите прашања на корисниците за повлекување на средствата од личната сметка.

Колку време е потребно за да се повлечат парите од 1хБет (1xBet)?

Процесот на повлекување на пари од сајтот на 1хБет (1xBet) се состои од неколку етапи:

  • Играчот избира еден од начините на исплата достапен во личниот кабинет (раздел „Повлечи од сметка“ на 1xBet).
  • Типувачот праќа барање за префрлување на средствата од сметката за играње на личната сметка. За тоа време барањето се прегледува од страна на обложувалницата. Тоа може да се изведува автоматски, а доколку компанијата има дополнителни прашања за потеклото на парите, преку финансискиот оддел на 1xBet (1хБет).
  • Обложувалницата ја потврдува исплатата и ја пренесува во платниот систем.
  • Платниот систем го обработува барањето и ги пренесува средствата на личната сметка на играчот.

Вкупното време за повлекување на парите од 1xBet (1хБет) ги вклучува горенаведените етапи и зависи од:

  • Проверка на средствата од обложувалницата. Доколку трансакцијата се проверува автоматски, тоа може да трае до 10 минути. Рачно проверката може да трае од пола час до неколку часа, поретко денови.
  • Избраниот метод на исплаќање. Секој платежен сервис има свои прописи во однос на обработката на исплаќањето. Во некои случаи врз обработката на трансакциите влијаат викендите и празниците. Тогаш префрлањето ќе се врши за време на работната недела и времето на повлекување на средствата од 1хБет (1xBet) може да се зголеми за неколку дена.

1хБет минимальная сумма платежа

Врз основа на горенаведеното, може да се каже дека корисникот тешко ќе може да го пресмета точното време за повлекување на парите од 1хБет (1xBet). Затоа треба да се потпираме само на просечни цифри.

1хБет (1xBet): За колку време приближно се повлекуваат парите?

Како што беше забележано во претходниот раздел, практично е невозможно да се пресмета точното време на процесот на исплатата од 1xBet (1хБет) на личната сметка. Играчите можат да ја искористат нашата табела за планирање на операцијата поврзана со повлекување на парите:

Начин на повлекување на парите

Просечно време на трансферот

Сума за една операција

Платежна картичка VISA, Maestro 1 минута – 7 денови од 100 рубљи*
Платежни картички Mastercard, Мир 1 минута – 7 денови от 1000 рубљи*
Електронски паричници Вебмани, Qiwi, Astropay, Sticpay, Money GO итн. 1 – 30 минути от 100 рубљи*
Електронски паричници Jeton Wallet 1 – 30 минути от 89,91 рубљи*
Платежен систем Ecopayz 15 – 30 минути от 908,05 рубљи*
Платежен систем Payeer 15 – 30 минути от 179,82 рубљи*
Криптовалута Bitcoin до 10 минути од 15270 рубљи*
Криптовалута Litecoin до 10 минути од 105 рубљи*

*Или еквивалент во друга валута

Ве молиме да обрнете внимание на тоа дека минималната сума за исполнување на една операција на сајтот 1хБет (1xBet) може да се разликува. Понова информација за тоа може да се најде во разделот „Повлечи од сметка“ на вашиот профил.

Во случај на појава на проблеми со повлекувањето на пари од 1хБет (1xBet) советуваме да се запознаете со нашата статија.

Често поставувани прашања за повлекувањето на пари од 1хБет (1xBet):

📃 Од што зависи брзината на повлекувањето на средствата во 1хБет (1xBet)?

Повлекувањето на средствата од сметката на 1хБет (1xBet) се изведува според јасните прописи. Од моментот на поддавање на барањето до нивното пристигнување на основната сметка може да поминат од неколку минути до неколку недели. Брзината за обработување на барањето зависи од верификацијата на профилот (ако ги нема потребните документи, тие треба да се приложат заради проверка на идентитетот); сумата на износот (обложувалницата може да стави ограничувања на максималниот износ за повлекување на пари); избраниот начин за исплаќање (парите можат долго да се префрлуваат заради прописите на работата на платежниот сервис); државата во која живее типувачот (во некои држави постои финансиски мониторинг за сите плаќања) и од брзината на обработување на барањето од тимот на 1xBet (1хБет). Други фактори, исто така, можат да влијаат на брзината на повлекување на средствата, но не во голем степен.

⏱️ Колку време трае повлекувањето на средствата од 1xBet (1хБет)?

На корисниците на обложувалницата 1xBet (1хБет) достапни им се повеќе од 30* начини за повлекување на парите, започнувајќи со пренос на картичка и завршувајќи со трансакции на крипто-сметка. Бидејќи сите сервиси имаат свои прописи за работи, брзината на исполнување на барањето изнесува од 1 минута до 7 дена. Подетална информација за времето потребно за повлекување на средствата од сметката на обложувалницата можете да најдете во статијата.
*Бројот на методи за плаќање зависи од државата во која живее играчот.

⏳Колку време е потребно за пренос на парите од 1хБет (1xBet) на картичка?

Трансакциите на картичка се сметаат за едни од побрзите на сајтот на 1хБет. Сепак, корисниците треба да прават разлика меѓу повлекување пари од 1xBet со p2p пренос и со банкарски податоци од картичката. Во првиот случај плаќањето се извршува по бројот на картичката и поминува за неколку минути (времето може да се зголеми заради проверката од финансискиот мониторинг). Во вториот случај плаќањето се изведува според правилата на работата на платежниот систем на државата. Затоа средствата на картичката можат да пристигнат во рок од еден ден (просечно за неколку часа). Деталите за исплата со помош на банкарски податоци треба да ги побарате на сајтот на локалната национална банка.


Читај исто така