Menu

Зошто не може да се повлечат парите од 1xBet (1xБет)?

Способы оплаты 1хБет
Обложувалницата 1xBet на типувачите им нуди удобен сервис за подигнување на средствата од сметката за играње на личната сметка. Бројот на достапни начини за плаќање зависи од државата и обично брои повеќе од 30 сервиси. За тоа, какви се тие сервиси и како да се повлечат парите од 1xBet (1xБет) пишувавме во претходната статија. И покрај тоа, барањето за префрлање на парите не е секогаш успешно. Доколку и вие не можете да ги подигнете парите од 1xБет, советуваме да го прочитате текстот.

Зошто неможе да се повлечат парите од 1xБет (1xBet)?

За време на создавањето сметка играчите автоматски се согласуваат со условите за вршење на услуги од страна на обложувалницата 1xБет (1xBet). Меѓутоа, ретки се тие што ги читаат правилата поставени на сајтот на обложувалницата. Затоа појавата на проблеми со трансакциите ги збунува корисниците, иако сите случаи кои може да бидат причина за отказ за повлекување на парите се пропишани во документот.

Основни грешки поради кои не може да се повлечат парите од 1xBet (1xБет) се:

 • Неверифициран профил. Во статијата за регистрација на сајтот 1xBet пишувавме за задолжителната проверка на идентитетот која мора да се помине. Според општоприфатените правила на гемблинг-заедницата играчите треба да бидат полнолетни. Обложувалницата, исто така, ги проверува и другите информации за корисниците за да може да ги дава своите услуги. Затоа, за верификација потребен е телефонски број и еден од документите (лична карта, пасош, возачка).
 • Неодигран депозит/дел од депозитот. Откако парите ќе бидат внесени на сметка, играчите треба да ги искористат на сајтот. За да го сторат тоа треба да ги постават парите на спортски/сајбер-спортски облози со коефициент поголем од 1,10 или да одиграат некоја игра. Поставената сума пари по добивката ќе биде достапна за повлекување.
 • Неодиграни бонус средства. Ситуацијата е слична со претходниот проблем. За префрлување на бонус средствата на основната сметка потребно е прво да се одиграат. Детално со шемата на повлекување на бонусите може да се запознаете на страницата со акции.
 • Нарушување на лимитот за повлекување пари. Доколку корисникот укажал сума која е поголема од дозволената за избраниот начин на плаќање, исплатата нема да помине. Покрај тоа, обложувалницата 1хБет може да постави внатрешни лимити за повлекување на парите за одреден играч. Таа ситуација може да произлезе како резултат на предупредувачка казна за мали измами во облози и игри.
 • Нарушување на условите за повлекување на средствата на една сметка. За да ги заштити играчите од измами, обложувалницата дава можност за праќање на средствата само на таа сметка (платежен сервис) од која биле добиени. Доколку нешто се случи со сметката, потребно е да се обратите во поддршка и да доставите доказ за настанатиот проблем.
 • Несовпаѓање на податоците на играчот на сајтот и платежниот сервис. Пред да се префрлат средствата обложувалницата 1xBet (1xБет) ги проверува податоците на сметката на која се испраќаат средствата. Доколку ќе бидат откриени грешки во името, презимето или бројот, исплатата нема да помине. Затоа сите печатни грешки во податоците треба да се поправат преку поддршката на обложувалницата.
 • Блокирање на сметката на играчот. Доколку играчот систематски ги нарушил правилата на обложувалницата, неговата сметка ќе биде блокирана, а исплатите кои се наоѓаат во фаза на проверка ќе бидат откажани. При појава на таква ситуација, играчот се лишува од можноста да ги добие своите средства назад.
 • Технички проблеми од страна на обложувалницата или платежниот сервис. Не многу често, но сепак, можно е да се појават потешкотии со трансакциите на посочената сметка. Во тој случај треба да се почека и да се повтори операцијата по некое време.

Кога играчот не може да ги повлече парите од 1xБет (1xBet), треба да се проверат горенаведените проблеми. Други релевантни причини за неприфаќање на исплатата на средствата од порталот нема. Повеќето од опишаните проблеми може да се решат самостојно, а во спротивен случај, со обраќање во службата за поддршка. Потсетуваме дека таа работи 24/7.

Вывод средств 1хБет на карту

Кои се основните правила за повлекување на средствата од 1xБет (1xBet)?

Во претходниот раздел, опишувајќи ги ситуациите кога играчот не може да ги повлече парите од 1xБет (1xBet), делумно ги опфативме и основните правила за корисниците на обложувалницата .Сепак, решивме да ги одделиме во одделен блок за поголема прегледност.

На корисниците им препорачуваме да ги следат овие правила за да можат да ги повлечат парите од сопствената сметка:

 • Да ја поминат проверката на идентитетот и да потврдат дека се полнолетни.
 • Да ги одиграат средствата пред да ги повлечат.
 • Да направат трансакција која нема да биде поголема од поставениот лимит.
 • Да користат еден ист платежен сервис за внесување и повлекување на пари.

Од друга страна, обложувалницата 1xБет (1xBet) префрлањето на средствата на лична сметка го врши согласно прописите (од 1 минути до 7 денови) и не зема провизија за тие операции.

Колку е максимумот за повлекување средства од 1xБет (1xBet)?

Многу играчи ги интересира одговорот на прашањето: „Колку најмногу средства може да се повлечат од 1xБет (1xBet)?“. За жал, одговорот не е познат. Висината на максималната сума за повлекување средства од 1xБет (1xBet) не е посочена на сајтот на обложувалницата. Во разделот „Плаќања“ корисниците можат да ја видат само минималната сума за користење на еден или друг платежен сервис. Меѓутоа, лимити постојат.

Според информацијата на форумите и сајтовите, висината на една трансакција не треба да преминува 15 000 рубљи* на платежни сервиси и до 75 000 рубљи* на картички. Покрај тоа, обложувалницата 1xБет (1xBet) може да воведува индивидуални ограничувања за нарушување на условите на обложувалницата. Доколку се појави таква ситуација, корисникот ќе знае зошто нема да може да ги повлече парите од сајтот. Информацијата е дадена во историјата на трансакции.

*Или еквивалент во локална валута

Како да се откаже барањето за повлекување средства во 1xБет (1xBet)?

Откако корисникот пополнил барање за повлекување на средствата (ја посочил висината не трансакцијата и начинот на исплата), таа оди на разгледување од страна на финансискиот оддел. Повеќето операции се изведуваат автоматски без дополнителна човечка проверка. Вештачката интелигенција е способна да препознае грешки и да дефинира нарушувања. При таков случај, парите ќе бидат вратени на основната сметка на играчот или ќе бидат замрзнати до решавањето на настанатиот проблем.

1хБет - вывод средств

И покрај тоа што трансакциите со грешки во податоците се враќаат, многу играчи ги интересира прашањето „Како да се откаже барањето за повлекување на средствата во 1xBet (1хБет)?“. Во некои ситуации на корисниците под рака им се наоѓа интересен облог и тие не сакаат да ги вратат средствата за да си ја пробаат среќата во нов облог. Тогаш играчите треба да ги преземат следните чекори:

 • Да се логираат и да влезат во профилот на корисникот.
 • Да влезат во разделот „Повлечи од сметка“.
 • Да кликнат на копчето „Барање за повлекување“ и да ја најдат својата трансакција.
 • Во случај, доколку барањето “Се обработува“, може да кликнат на копчето „Откажи“. Во рок од 10 минути средствата ќе се вратат на сметката. Доколку статусот гласи „Спроведено“, тогаш играчот ќе мора повторно да ја надополни својата сметка.

Типувачот може да ги откажува своите барања за повлекување на средствата без какви било ограничувања од страна на обложувалницата 1хБет (1xBet).


Читај исто така