Menu

Како да се пополни сметката на 1xBet (1хБет)?

1xBet - внесение денег на депозит
Откако корисниците ќе се регистрираат на 1xBet (1хБет) можат да преминат на следната етапа – внесување на пари на сметката за играње. Депозитот може да се пополни благодарение на десетици сервиси, започнувајќи со картици и завршувајќи со криптовалути. Притоа, сите операции се одвиваат без провизија од страна на обложувалницата. За тоа како да ја пополните 1хБет (1xBet) сметката, какви начини им се достапни на корисниците ќе стане збор во новата статија.

1хБет (1xBet): како да се пополни сметката за играње?

За разлика од некои конкуренти, обложувалницата 1хБет (1xBet) на играчите им нуди можност да се запознаат со достапните варијанти на пополнување на сметката без да создадат сметка. На сајтот се наоѓа разделот „Плаќања“ каде што може да се внесе државата во која живее типувачот и да добие список со тековните методи на плаќање. Исто така, може да се видат варијантите на внесување и повлекување на пари од 1хБет (1xBet). На тој начин, играчот ќе може да ги оцени предностите на обложувалницата уште пред да се регистрира.

За да внесете пари во депозитот потребно е да се логирате и да преминете во разделот „Пополни сметка“. На играчот ќе му бидат понудени достапните начини за плаќање во зависност од државата во која живее. Просечно, за внесување на пари на сметката на 1хБет (1xBet) достапни се повеќе од 30 сервиси за платежни трансакции кои се разделени во неколку категории:

  • Банкарски картички.
  • Банкарски трансфери (не е поддржано во сите држави).
  • Електронски паричници.
  • Сервиси за платежни трансакции.
  • Мобилни трансфери (поддржани се во некои држави).
  • Криптовалути.
  • Терминали за самопослужување (не се достапни во сите држави).
  • Пунктови за уплата (достапни во некои држави).

Во повеќето случаи внесувањето на пари на депозитот се остварува во рок од неколку минути до еден час. Банкарските трансфери траат повеќе, што е поврзано со карактерот на работата на финансиските организации. Притоа, сите внесени плаќања се проверуваат за потеклото на средствата. Доколку финансискиот мониторинг има прашања за нивната законитост, обложувалницата може да побара дополнителни документи за изворот на доходот. Сепак, обично тоа се случува многу ретко.

Како да се пополни сметката на 1хБет (1xBet) со картичка?

За исполнување на операцијата внесување на пари со помош на картичка треба да се премине во разделот „Пополни сметка“. Во списокот треба да се најде методот „Банкарски карти“ и да се избере ознаката на еден од системите за плаќање. Понатаму треба да се укаже сумата на износот и да се премине на страницата со внесување на реквизитите од картичката /потврдување на трансферот.

Во некои држави, на пример во Русија, не може да се направи директно плаќање со картичка на сметката за играње на 1xBet (1хБет). Како помош може да се искористи апликацијата SkyPay која лесно ги извршува сите операции за внесување пари на сметката на обложувалницата. На страницата се дадени сите инструкции за користење на оваа апликација.

1xBet - пополнение депозита

Како да се внесат пари на 1хБет (1xBet) преку трансфер?

Во повеќето држави обложувалницата 1хБет (1xBet) на играчите им ги дава банкарските податоци за уплаќање на парите на сметка. Операција се извршува многу едноставно доколку се користат проверени Интернет- банкарства. Така, во Украина може да се направат трансфери преку Приват 24, а во Русија преку Сбербанк Онлајн.

Многу корисници ги интересира како да ја надополнат 1xBet (1хБет) сметката преку Сбербанк Онлајн? За да го направите тоа, треба да влезете во своето Интернет-банкарство и да ги напишете податоците добиени од профилот на обложувалницата. Обрнете внимание на тоа дека трансферот може да се изведе и на странска сметка. Тоа ќе бара дополнителна провизија за која може да прашате во банка.

Како да се пополни сметката во 1xBet (1хБет) без ЦУПИС?

Многу корисници, кога станува збор за 1xBet (1хБет) ја мешаат со обложувалницата 1хСтавка (1xStavka). Ние направивме кратка споредба на тие компании во статијата. Како резултат на тоа, обложувалниците се поврзани меѓу себе со нивните крајни бенефитори , иако по закон на РФ тоа се различни правни лица.

Во споменатата статија достапна е информација за ЦУПИС – кредитна организација која склучила договор со 1хСтавка за набљудување на платежните операции на играчите. Според законот на РФ (Обложувалницата 1xStavka работи легално во Русија) играчите треба да платат данок за секоја своја добивка. Информациите за тоа колку заработил корисникот ги чува ЦУПИС (Центар за запис на трансакции од интерактивни облози). Затоа играчите кои сакаат да ги користат услугите на обложувалницата 1хСтавка, задолжително треба да се регистрираат во кредитната организација. Без тоа нема да можат да ја верифицираат својата лична сметка.

Од друга страна, обложувалницата 1хБет (1xBet) користи офшор лиценца која не се признава во Русија. Бидејќи обложувалницата не е легална во РФ играчите не треба да се грижат како да ја пополнат 1xBet сметката без ЦУПИС. Пари на депозитот на 1xBet може да се внесат без известување на кредитната организација за трансферот.

Како да се пополни депозитот на 1xBet (1хБет) од телефон?

Удобен начин за внесување на пари на сметката на 1хБет (1xBet) е пополнување со помош на телефон. Не станува збор за мобилната апликација, која патем, ги подржува сите методи на плаќање, достапни на сајтот, а за префрлање на пари од телефонскиот број. Во некои држави обложувалницата дозволува сметката да се пополни од сметката на операторите за мобилни мрежи. Така, во Украина може да се внесат пари на 1xBet (1хБет) преку Киевстар и Водафон, во Русија преку МТС, Мегафон итн.

Пополнение депозита 1хБет

За да се внесат пари на сметката преку телефон корисникот треба да се логира. Доколку во разделот „Пополни сметка“ е достапна секција со картичи од мобилни оператори тогаш операцијата може да се изврши преку порталот на обложувалницата. Само треба да се внесе бројот на телефонот и да се потврди плаќањето од мобилната сметка преку SMS.

Во спротивен случај потребно е да се користат посебни сервиси/апликации за трансфер на пари од телефон на 1xBet (1хБет). Такви програми може да се најдат на Google Play или во App Store.

Дополнителни прашања на темата пополнување на сметка на 1xBet (1хБет)

💵 Како да се пополни сметката на 1хБет (1xBet) преку терминал?

Во дел од постсоветските држави обложувалницата 1хБет има теренски канцеларии каде што можат да се внесуваат пари на сметката. Тука, исто така, работат терминали за самопослужување, кои помагаат за извршување на операциите поврзани со внесување на пари на депозитот. За да се пополни сметката на 1xBet преку терминал, на екранот треба да се избере иконката на обложувалницата и да се внесе идентификациониот број на клиентот (дигитално најавување). Потоа треба да се наведе сумата на плаќањето и да се внесат парите на сметката. Парите ќе легнат на сметката во рок од еден час.

📒 Како да се пополни сметката на 1xBet (1хБет) без пасош?

Пред извршување на какви-било парични операции обложувалницата ги верифицира новите играчи. Затоа, за внесување на пари на сметката треба да се приложи копија од пасош и да се потврди полнолетноста. Ако заради некои причини типувачот успеал да ја пополни сметката на 1xBet (1хБет) без пасош (на форумите има такви случки), сеедно добивката нема да може да ја повлече без верификација. Профилот ќе биде замрзнат до разјаснување на случајот.

❔ Зошто не можам да ја пополнам сметката на 1хБет (1xBet)?

Проблеми со внесување на пари на депозитот по вина на обложувалницата се појавуваат ретко. Ако не ви успее да ја пополнете сметката на 1хБет (1xBet), треба да се повтори обидот. При повторно појавување на потешкотии препорачуваме да се обратете во службата за поддршка. Можеби корисничката сметка на играчот е замрзната заради нарушување на правилата на обложувалницата од страна на корисникот. Во тој случај, треба да се дознаат причините и да се решат преку разговор со поддршката.


Читај исто така