Menu

Како да се заобиколи блокирањето на сајтот 1xBet?

Почему не работает сайт 1xbet
Корисниците на обложувалницата 1xBet можат да наидат на блокирање на сајтот од страна на локалните интернет провајдери. Проблемите со пристапот до сајтот на 1xBet се среќаваат во различни држави и се поврзани со карактеристиките на работата на обложувалницата. Тука ќе позборуваме подетално за причините за блокирање на порталот за обложување и што да се прави кога сајтот 1xBet нема да работи.

Зошто не работи сајтот 1xBet?

Обложувалницата 1хБет (1xBet) го лансираше својот сајт во 2021 година. За функционирањето на порталот беше добиена лиценца од комисијата за коцкање на Курасао. Бидејќи лиценцата е офшор, документите за дозвола не се прифаќаат од повеќе држави, каде што дејноста на обложувалниците и казината е нелегална. Дел од нив активно ги блокираат странските гемблинг портали, кои не добиле локална лиценца.

Бидејќи обложувалницата 1хБет не планира да излегува на локални пазари и да отвара теренски канцеларии, сајтот често паѓа во црниот список на давателите на интернет услуги. Последното не е тешко да се провери. Ако играчот не може да го отвори сајтот на 1хБет, проблемот треба да се бара во неговото блокирање.

Што да се прави ако не можете да влезете на сајтот на 1хБет?

Ако не можете да влезете на сајтот на 1хБет, значи дека се појавиле некакви проблеми со серверот или со пристапот до него. Тоа може да се одреди според грешката која се појавува на пребарувачот. Ако тоа е стандарден прозорец со известувањето „Грешка при соединување со серверот на 1xbet.com“ или грешка 403, тогаш најверојатно е блокиран. Во случај на појава на известување за грешка 5xx, можно е да се работи за некакви проблеми со серверот. Меѓутоа, тоа се случува многу ретко.

По дефинирање на причината зошто не може да се влезе на сајтот на 1хБет, веќе може да се бара решението. Постојат неколку едноставни варијанти за заобиколување на блокирањето на 1xBet:

  • Користење на огледало за 1хБет. Тоа е копија на сајтот под друг домен, за кој веќе пишувавме на сајтот.
  • Апликации за мобилни телефони, таблети или ПК. Обложувалницата располага со програми и за OC Android и за iOS.
  • Сопствен пребарувач 1xBet за корисниците со оперативен систем Mac OS или Opera.
  • VPN- програми за ПК или додатоци за пребарувачи со функција за промена на IP адресата и точката на вклучување.
  • Користење на Телеграм робот за обложување.

Изборот на начинот за заобиколување на блокирањето на порталот 1xBet зависи од желбите на корисникот. Според нас, секоја од варијантите за влез на сајтот на 1xBet е ефективна.

Дополнителни прашања на темата блокирање на сајтот на обложувалницата 1xBet:

🗺️ Во кои држави е достапен 1хБет?

Обложувалницата 1хБет своите услуги ги нуди на интернет и прифаќа корисници од сите држави на светот. Притоа, локалните власти можат да го блокираат пристапот до сајтот. Затоа тој е дозволен во повеќе од 40 држави: поголемиот дел од државите во Европа, Канада, Мексико, Австралија, Индонезија, Нигерија, Сенегал итн.

❓ Што е со сајтот на 1xBet?

Ова прашање се појавува кога сајтот е недостапен за играчите. Во тој случај, треба да се дознае во што се состои причината поради која играчот не може да влезе на 1хБет. Ако тоа се проблеми со серверот, треба да почекате да се решат од страна на специјалистите на компанијата. А ако е блокирање на сајтот на 1хБет, треба да ги искористете решенија понудени на сајтот.

⛔ Зошто го блокираат 1xBet?

Главната причина за забранување на сајтот 1хБет се состои во отсуството на национална лиценца за онлајн обложување. Исто така, во светот има многу држави, каде што дејноста на претпријатијата за игри на среќа е забранета. Затоа работата на гемблинг порталот не е вклучена во локалното законодавство.


Читај исто така