Menu

Како да се заобиколи блокирањето на сајтот 22Бет (22Bet)?

Обложувалницата 22Бет прилично активно се развива и ја пронаоѓа својата ниша на пазарот за спортско обложување. Според спортските облози 22Bet веќе може да се натпреварува со постарите обложувалници. Исто така, активно се развива и правецот на игрите на среќа. Сето ова придонесува за зголемување на препознавањето на брендот меѓу типувачите и надлежните органи на државите, каде што живеат последните. Затоа не зачудува тоа што со растот на популарноста на обложувалницата играчите се сретнуваат со блокирање на сајтот 22Бет (22Bet) на територијата на своите држави. Во статијата ќе ги разгледаме причините за таа појава и начините како да се заобиколат ограничувањата за посета на порталот за играње.

Зошто сајтот на 22Bet (22Бет) се блокира?

Официјалниот сајт на обложувалницата 22Бет (22Bet) работи врз основа на лиценца од регистратор во Курасао. Многу држави ја прифаќаат оваа дозвола и не им забрануваат на играчите да ги користат услугите на обложувалницата. Во тие држави, каде што лиценцата 8048/JAZ не се признава или се забранети игрите на среќа, да се влезе на ресурсот е проблематично. Така, порталот на обложувалницата 22Bet влезе во „црн“ список на адреси на забранети сајтови на територијата на Русија. Затоа по барање на Роскомнадзор порталот за играње е блокиран од сите интернет-провајдери.

Има неколку причини, заради кои сајтот на 22Bet (22Бет) е блокиран:

 • Техничка грешка. Ретко, но сепак некогаш порталот може да не работи заради проблеми од страна на обложувалницата. Во тој случај треба да се провери информацијата на официјалната страна на компанијата на социјалните мрежи.
 • Планирана работа/превенција. Обложувалницата однапред предупредува за планираните работи на сајтот.
 • Пристапот до сајтот е блокиран од 22Бет (22Bet). . Услугите на обложувалницата не можат да ги користат корисниците од сите држави во светот. Компанијата засега го ограничува пристапот до сајтот за типувачите од регионите каде што постојат забрани и проблеми со законодавството.
 • Сајтот е блокиран од интернет-провајдерите. Во некои држави, каде што компанијата активно го гради својот бизнис, нема можност да се влезе на порталот. Тој е блокиран од страна на локалните интернет-провајдери.

Не удалось соеденится с сервером 22Бет

За да се дознае која е причината за блокирањето на сајтот на 22Бет (22Bet), потребно е да се погледне на грешката во пребарувачот:

  • Ако се појави бел екран – грешката е од страна на серверот.
  • Ако сајтот долго се вчитува и се појавува известување за грешка 500, 501, 503, тогаш ова е грешка на серверот.
  • Ако порталот не се вчитува и се појавува известување „Неуспешно поврзување со серверот“ – блокирањето е од интернет-провајдерите.
  • Ако порталот 22Бет се вчитува, но се појавува известување на брендиран екран „Пристапот до сајтот е ограничен“ – сајтот не работи во државата во која живее играчот.

Зависно од причините за блокирање на сајтот на обложувалницата може да се бара начин како да се заобиколи.

Како да се заобиколи блокирањето на 22Бет (22Bet)?

Блокирањето на обложувалницата претставува непријатен проблем за корисниците, но не може да се каже дека е нерешлив (освен во случите кога обложувалницата сама не ги прифаќа играчите од одредени држави): Како што е познато, побарувањето раѓа понуда, па секогаш ќе се најдат решенија.

Постојат неколку проверени и сигурни начини за заобиколување на блокирањето на сајтот 22Бет (22Bet). Резултатот се сведува на едно: клиентот ја крие својата вистинска IP-адреса и влегува од адреса, која припаѓа на друга држава. Со други зборови, заобиколувањето на блокирањето е влегување на сајтот не директно преку интернет-провајдер, туку преку други специјални сервери, кои ја кодираат вистинската IP-адреса на корисникот.

Понатаму ќе ги разгледаме едноставните и комфорните методи за заобиколување на блокирањето на сајтот 22Bet (22Бет).

Сайт 22Bet

Користење на огледало на сајтот 22Бет (22Bet)

Наједноставен начин, од техничка гледна точка, за стабилно приклучување кон блокираниот сајт претставува „огледалото“ на 22Бет (22Bet). Затоа оваа варијанта ја препорачуваме за почетниците во обложувањето.

Сајтот огледало е копија на оригиналниот сајт, кое ги поддржува сите функции и можности на официјалниот сајт на обложувалницата, но со друга алтернативна интернет адреса. За да се послужите со огледалото на обложувалницата треба да напишете е-мејл на службата за техничка поддршка на 22Bet (22Бет) и да ја добиете адресата на сајтот.

При користење на огледалото не е потребно да се инсталираат програми и да се вршат подесувања. Доволно е само да се внесе новата адреса во пребарувачот. Уште една предност на овој начин е сигурноста – работи стабилно и брзо. Покрај тоа, не постојат ограничувања за брзината на вчитувањето на страницата, огледалото е апсолутно законско и достапно за секој. Но сајтовите-огледала од 22Бет (22Bet) не работат многу долго. Затоа адресите, исто така, подлежат на блокирања и потребно е да се обраќате во службата за поддршка за добивање на нов портал за обложување.

Користење на VPN- сервиси за влез на 22Bet (22Бет)

Следниот најраспостранет начин по огледалата е VPN-сервисот. VPN (Virtuale Private NetWork) е виртуелна приватна мрежа, која овозможува мрежно поврзување преку друга мрежа. Принципот на нејзината работа е меѓу компјутерот, корисникот и сајтот да се создаде заштитено поврзување заобиколувајќи го интернет-провајдерот. На тој начин се добива пристап до блокираниот сајт.

При користење на VPN, приклучувањето до ресурсот се изведува преку кодиран канал до серверот и преку тој сервер до потребниот интернет сајт. Бидејќи при приклучувањето на сајтот ќе се користи IP-адреса на серверот, интернет-провајдерот нема да го препознае посредникот како забранет ресурс, затоа поврзувањето нема да се блокира. Ова обезбедува и определен степен на анонимност за играчите.

Постојат многу безбедни, бесплатни VPN-сервиси, но вообичаено тие имаат ниска брзина на работата и сигурност. Пристојно ниво на заштита и повиска брзина на предавање на информациите овозможуваат платните VPN.

Освен програмите и сервисите за користење на VPN- мрежите може да се инсталираат и приклучоци (плагини) во пребарувачите (кои се создаваат од истите сервиси) или да се користат пребарувачи со вграден VPN, на пример, Opera. Исто така, може да го користете пребарувачот Tor, кој при секое приклучување ја менува IP-адресата.

Мобилна апликација од 22Бет (22Bet)

На сајтот на обложувалницата може да се преземе мобилната апликација 22Бет (22Bet), која работи на Android и iOS. Освен предностите за поставување на облози, програмата не се плаши од блокирање и работи дури и при слаб интернет. Затоа со преземање на оваа апликација, играчите ќе заборават на проблемите со промена на огледалата или плаќање на квалитетен VPN-сервис.

Најважно е да се користи официјалната апликација, преземена од сајтот 22Бет. Во спротивно, вашиот телефон може да се зарази со вируси и податоците да им бидат достапни на трети лица.

Кога нема пристап до сајтот на обложувалницата треба да се користат понудените варијанти. Благодарение на нив играчите ќе добијат непречен пристап до спортските облози и игрите од 22Бет (22Bet).


Читај исто така