Menu

Како да се избрише профилот во обложувалницата 1xBet (1хБет)?

Как удалить данные 1хБет
Корисниците поставуваат премногу прашања на темата бришење на профилот на 1хБет (1xBet). Дел од нив беа разгледани во една од статиите на нашиот блог. Меѓутоа, не успеавме да ги опфатиме сите прашања. Затоа ги собравме тие теми кои не влегоа во наведената статија и за нив ќе продискутираме со нови материјали.

Како да се избрише профилот на 1хБет (1xBet).

Ако типувачот донел решение да ја затвори својата корисничка сметка на сајтот на обложувалницата 1хБет (1xBet), прво нешто што треба да направи е да ја побара опцијата „Бришење на корисничката сметка“ во профилот на корисникот. За жал, неговото пребарување ќе заврши неуспешно. Обложувалницата не дава можност да се избрише профилот од порталот.

Во претходната статија пишувавме дека играчите можат да се обратат во службата за поддршка на 1хБет (1xBet). Операторите можат да ви ја препорачат само опцијата „замрзнување“ на сметката. Меѓутоа, поддршката нема да може самостојно да го стори тоа. Претставниците на обложувалницата ќе бараат да не влегувате на профилот во рок од 3 месеци (90 дена). По истекувањето на посочениот период, профилот во 1хБет (1xBet) ќе стане неактивен, меѓутоа, податоците ќе останат кај обложувалницата.

Како да се избрише профилот во 1хБет (1xBet)

Во условите за користење на обложувалницата јасно е наведено дека играчите не можат да го избришат профилот во 1хБет (1xBet). Овие измени се појавија пред неколку години и се поврзани со зачестените обиди на играчите да ја измамат обложувалницата. За другите начини на измама на 1хБет (1xBet) ќе стане збор во одделна статија.

Бидејќи обложувалницата забранува да се создаваат неколку кориснички сметки од еден играч, отсуството на можност да се избрише профилот во 1хБет (1xBet) претставува некакво осигурување. Во случај на измама на обложувалницата, новата и старата сметка ќе бидат блокирани. Тоа буквално ќе доведе до бришење на сметката на 1хБет (1xBet), меѓутоа, играчот повеќе нема да може да ги користи услугите на обложувалницата во иднина, а неговите измами може да бидат пренесени и на други обложувалници. За коцкарите ова е прилично болен удар.

Како да се избришат податоците од 1хБет (1xBet)?

Многу корисници ги интересира можноста за бришење на личните податоци од сајтот на 1хБет (1xBet). Според условите за користење на обложувалницата, сета информација за играчите се чува 10 години на серверот на компанијата. Потоа, обложувалницата може да ја избрише. Овие правила се диктирани од страна на лиценцата која ја користи обложувалницата 1xBet (1хБет) за давање на интернет услуги.

Сепак, отсуството на можност да се избришат податоците од 1xBet (1хБет) се во спротивност со општата регулатива за заштита на личните податоци (GDPR) која важи во државите не ЕУ. Затоа жителите на европските држави кои влегуваат во Европска Унија можат да побараат бришење на профилот во1хБет (1хБет) заедно со личните податоци. За жителите од Русија, Украина, Белорусија и други држави на поранешен СССР, ова правило не важи. Единствено што може да направи играчот, е да го исчисти својот профил, да влезе во профилот и да направи промени во достапните полиња. Но тоа не се однесува и на податоците од личната карта.


Читај исто така