Menu

Како да се постави експрес облог на 1xBet (1хБет)?

Экспресс-ставка 1хБет
Обично сите почетници пробуваат да постават експрес-облози откако ќе направат неколку единечни типувања. Ова е поврзано со стравот да не згрешат во прогнозата на повеќе настани и да изгубат голема сума при пораз. Покрај тоа, можно е корисниците едноставно да немаат искуство во создавање на комбинирани облози, иако целиот процес на поставување на облози е прилично лесен. Затоа во оваа статија ќе одговориме на популарните прашања поврзани со експресите во 1хБет.

Што е тоа 1хБет (1xBet) експрес-облог ?

Пред да се пристапи кон поставување на комбинирани облози треба да се дефинира самиот поим експреси. Под 1хБет (1xBet) експрес-облог или или експрес се подразбира комбиниран облог кој се состои од две или повеќе типувања на различни натпревари.
На пример, типувачот направил комбинација од 2 облози на различни фудбалски натпревари. Во таков случај експресот ќе се состои од 2 исхода (избори). Во случај на губење на едниот од нив, целата комбинација ќе биде недобитна. Сепак, при добивање на експрес-облогот корисникот ќе добие зголемен приход. Тој се пресметува по пат на множење на коефициентите на единечните облози (општ коефициент на експресот) со сумата на влогот. Имено поради тоа експресите се прилично популарен вид на облози меѓу професионалните типувачи.

Треба да се забележи дека не во сите случаи губењето на еден настан претставува губење на целата комбинација. Обложувалницата 1хБет (1xBet) дозволува губење на неколку избори при голем број на исходи. На пример, кај експрес кој се состои од 10 ординари, можат да не се погодат 2 типувања. Во таков случај корисникот добива приход, но не максимален. Од друга страна, играчот може да го осигура облогот на 1хБет (1xBet) и да добие дел од парите или целата сума на својата сметка. Сепак, за таа услуга треба да плати одредена провизија.

Обложувалница 1хБет (1xBet): како да се постави експрес?

Како што беше забележано претходно, експрес-облогот е прилично популарен вид на типување меѓу корисниците на обложувалницата 1хБет (1xBet). И покрај тоа што формирањето на комбиниран облог е лесна процедура, многу почетници имаат прашања во врска со создавањето на експреси. Затоа ќе дадеме кратка инструкција за создавање на експрес-облог преку веб-сајтот и мобилната апликација.

Како да се постави експрес на 1хБет (1xBet) на сајтот?

По влегувањето во „Мој профил“ корисникот може да премине во разделот „Билтен“ или „Live“ за запознавање со спортските настани. Доколку на играчот му се допаднале неколку независни настани, треба да ги додаде во тикет. За да го стори тоа потребно е да избере победник во дуелот и потребниот вид на облог: 1(победа на првиот играч/екипа), 2(победа на вториот играч/екипа) итн. Откако облозите ќе бидат поставени во тикетот (панелот се наоѓа од десна страна на екранот), обложувалницата му предлага на корисникот да создаде експрес-облог. За да постави експрес на 1xBet (1хБет) типувачот треба да ја внесе сумата и да кликне на копчето „Постави облог“.

Экспресс дня 1хБет

На тој начин кратката инструкција за создавање на експрес преку сајтот изгледа вака:

  1. Логирање на сајтот.
  2. Избор на натпревари и коефициенти за исходите.
  3. Прилагодување на тикетот: додавање или отстранување на исходи од експресот.
  4. Внесување на сумата за експрес-облогот.

За време на формирањето на експрес-облогот на 1хБет (1xBet) на корисникот ќе му биде прикажана информација со сумата на добивката. Исто така може да се запознае со висината на максималниот влог кој го прифаќа обложувалницата. Опциите за продажба и осигурување на облози ќе бидат достапни откако ќе се постави облогот во разделот „Историја на облози“.

Како да се направи експрес-облог во апликацијата на 1хБет (1xBet)?

Создавањето на експрес-облог преку мобилна апликација не се разликува многу од формирањето на комбинација преку веб-сајтот. Разликите се состојат во местоположбата на елементите (дизајнот на менито). За да се направи експрес-облог во апликацијата на 1xBet корисникот треба да го избере саканиот настан (да кликне на коефициентот на еден од предложените исходи на натпреварот) и да го додаде во тикетот. Откако неколку исходи ќе бидат додадени во тикетот, корисникот може да формира експрес-облог. Како што беше случај и со веб-страната, во апликацијата потребно е да се внесе сумата на влогот. Тука се наоѓа целата потребна информација за состојбата на сметката на корисникот и потенцијалната сума на добивката.

Процедурата за создавање на експрес преку апликација изгледа вака:

  1. Логирање на апликацијата
  2. Избор на спортски настани и коефициенти за исходите.
  3. Додавање или отстранување на исходи од експресот.
  4. Внесување на сумата за експрес.

Дали вреди користењето на експрес-облози во 1хБет (1xBet)?

Како што беше забележано претходно, експресите се многу популарни облози меѓу корисниците на обложувалницата 1хБет (1xBet). Тоа е поврзано со можноста да се добие голема добивка, бидејќи коефициентите на исходите се множат. Покрај тоа, обложувалницата ги мотивира играчите да поставуваат експрес-облози со голем број на исходи. За таквите типувања корисникот добива дополнителен додаток на коефициентот.

1хБет - Стаховка ставок

Меѓутоа, 1хБет (1xBet)експресите се комбинација од единечни облози кои се поврзани меѓу себе и, како што е случај со картите, доколку падне една, се распаѓа целата шема. Затоа играчот треба добро да се ориентира во натпреварите и да прави правилни прогнози. За почетниците најдобро е да прават експрес-облози на неколку исходи, постепено зголемувајќи го нивниот број. Од друга страна, професионалците можат да комбинираат различни видови на експреси, на пример анти-експрес од 1хБет (1xBet). Добивките од тие комбинации на исходи ќе бидат прилично добри.

Затоа ние советуваме внимателно да се приоѓа кон поставувањето на облози. Стекнувањето на повеќе искуство во мали комбинации е добра стратегија за почетниците.

Дополнителни прашања за експрес-облозите од1хБет (1xBet).

❓ Какви експрес облози има во 1хБет (1xBet)?

Обложувалницата 1хБет (1xBet) на корисниците им нуди неколку варијанти на експреси: класичен, „Стајтер“ (може да се додадат настани за наредните 60 дена), „Лаки“ (од 2 до 8 исходи), антиекспреси (облозите треба да се недобитни) и патент (комбинација од експрес облози). За некои од oвие видови облози ние пишувавме во одделна статија. Препорачуваме да ја прочитате.

📱 Како да се постави експрес на 1xBet (1хБет) на Ајфон?

Поставувањето на експрес облози во 1xBet (1хБет) преку сајтот или апликацијата не зависи од типот на уредот. Екипата на разработувачи се погрижи порталот да биде со вкрстен прелистувач и правилно да работи на различни екрани. Покрај тоа, апликациите за Андроид и Ајфон се исти. Затоа играчите можат да го најдат одговорот на прашањето во статијата: „Како да се постави експрес на 1хБет на Iphone?“

💻 Како да се направи експрес облог на 1хБет (1xBet) преку компјутер?

Корисниците, кои користат компјутер можат да поставуваат облози преку веб-сајтот и програмата 1xWin. Во првиот случај, за да се направи експрес облог на 1хБет (1xBet) потребно е да се изберат два настани и да се додадат во тикетот. Потоа ќе се појави можност облозите да се групираат во експрес. Следните чекори не се разликуваат од поставувањето на единечен облог. Во случај на користење на програмата 1xWin играчот, исто така, нема да има проблеми со поставувањето на комбинирани облози. Дизајнот на екраните одговара со оној на порталот на 1xBet (1хБет). Затоа типувачите, исто така, треба да додадат неколку настани во тикетот и следејќи ги понудените чекори, да го завршат поставувањето на експрес облози.

✅ Како да се осигура експрес-облогот во 1xBet (1хБет)?

По поставувањето на комбиниран облог корисникот може да користи дополнителна опција за осигурување на облогот. За да го стори тоа, треба да премине во разделот „Историја на облози“ и да кликне на копчето „Осигурај“ за саканиот тикет. Следејќи ги инструкциите во нов прозорец типувачот ќе може да се спаси од губење на целиот облог или на дел од облогот. Ќе забележиме дека таа услуга не е бесплатна и зависи од експресот (бројот на исходи, сумата, коефициентите итн.)


Читај исто така