Menu

Како да се смени валутата во 1xBet (1хБет)?

За време на создавање на корисничката сметка во 1xBet играчите задолжително треба да ја изберат валутата на сметката. Ова поле е достапно во сите начини на регистрација на 1хБет (1xBet) и игра важна улога за понатамошните пресметки на сајтот. Меѓутоа, не секогаш првичниот избор на корисникот е правилен. Затоа се јавува потреба да се смени валутата во 1xBet (1хБет). Како да се стори тоа? За ова ќе стане збор во новата статија.

Како да се избере валута на сметката на 1хБет (1xBet)?

Обложувалницата 1xBet (1хБет) прифаќа корисници од целиот свет. Заради удобноста на користењето, сајтот беше локализиран на десетици јазици. Покрај тоа, типувачите можат да изберат меѓу повеќе од 50 валути на сметката во 1хБет (1xBet). Како што беше забележано претходно, ова може да се направи за време на регистрацијата на порталот на обложувалницата.

По кликање на копчето „Регистрација“ ќе се појави прозорец со 4 достапни начини за создавање на корисничка сметка. Без разлика дали типувачот избрал регистрација „со 1 клик“, „преку телефон“, „преку мејл“ или „социјални мрежи и месенџери“, полето „Валута на сметката“ ќе се појави задолжително. Во опаѓачкиот список корисниците можат да најдат и да изберат една од 50 валути на 1хБет (1xBet). Оваа можност е понудена само еден пат. Во профилот валутата на сметката не може да се промени.

Правила БК 1xBet

Како да се промени валутата на 1xBet (1хБет)?

Повеќето корисници на обложувалницата никогаш не си го поставуваат прашањето „Како да се промени валутата на 1хБет (1xBet)?“ Тие регуларно си внесуваат и повлекуваат пари од сметката во валута, избрана за време на создавањето на корисничката сметка. Меѓутоа, постојат ситуации кога треба да се внесат големи промени во профилот, меѓу кои и изборот на друга валута.

За да се промени валутата на сметката во 1хБет, корисникот треба да се обрати во службата за поддршка. За оваа операција препорачуваме да користете два канала: мејл или чат, заради можноста да ви побараат да прикачите документи кои го потврдуваат идентитетот. Ова е најдобро да се направи веднаш, отколку да се пишува ново барање на мејл, откако ќе се јавите во службата за поддршка.

Претставниците на службата за поддршка можат лесно да го одбијат ова барање. Се зависи од профилот на корисникот. Ако нема нарушувања и играчот активно поставува облози, шансата за позитивен резултат е повисока. Меѓутоа, нема никакви гаранции за промена на валутата.

Сакаме да обрнеме внимание на тоа дека обложувалницата не зема никаква провизија за исполнување на операцијата за промена на валутата на сметката. Во старите извори постои информација за 10% провизија од парите достапни на сметката. Сепак, во новите правила на обложувалницата 1хБет вакво правило нема.

Регистрация в 1 клик

Што да напишете во службата за поддршка за менување на валутата во 1хБет (1xBet)?

Доколку корисникот решил да ја промени валутата во 1хБет (1xBet), тогаш треба да испрати барање во службата за поддршка. Во претходниот раздел беа опишани најдобрите канали за поддавање на барањето. Што се однесува до самото обраќање, го препорачуваме овој образец:
„Почитувани, добар ден!

На 7 ноември 2021 година јас отворив сметка со број №0000000000001. Како валута на сметката наведов американски долар. Меѓутоа заради преселба (промена на државата на живеење/ тешката економска ситуација во државата / отсуството на можност да ја надополнувам сметката во наведената валута /друг проблем, ве молам да ја променете валутата на сметката од американски долар во руска рубља.

Со почит, Антон Ставкович“

Со помош на овој образец, играчот може да напише свое писмо до службата за поддршка на 1xBet (1хБет).


Читај исто така