Menu

Како правилно да се прават облози во 1xBet (1хБет)?

Во една од претходните статии  подготвивме одговори на популарните прашања на корисниците, поврзани со поставувањето на облози на 1хБет (1xBet). Играчите можат да дознаат за чекорите, кои требa да се исполнат на сајтот, во мобилната апликација или во компјутерската програма. Во завршниот дел од посочениот материјал стануваше збор за тоа дека освен разбирањето на шемата за поставување на облози, важно е и правилно да се научи да се прави облог на 1xBet (1хБет). На што треба да се обрне внимание? Како да се добијат повеќе добивки? Оваа тема ќе ја разгледаме во статијата.

Како да научите правилно да правите облози на 1хБет (1xBet)?

Ако сте почетник во спортското обложување, покрај денешниот материјал препорачуваме да ги прочитате статиите од нашата „Школа за облози“. Таа се состои од 3 нивоа со различни статии за обучување. Во нив се опфатени информации за клучните поими и совети за успешно обложување. Исто така, ќе можете да ги добиете основните информации за психологијата на обложувањето и други важни фактори, кои влијаат на успехот на облозите.

Откако корисникот ќе создаде корисничка сметка на сајтот на 1хБет (1xBet), препорачуваме да се запознае со порталот на обложувалницата. Во информацијата која ја спомнавме во воведниот дел се содржи инструкција за чекорите кои треба да се исполнат за да се постави облог. И покрај тоа што патот е едноставен, треба добро да се запознаете со сите понудени функции од страна на обложувалницата. Освен тоа, внимателно треба да ги прегледате сите екрани, за, на пример, при брзање да не кликнете по грешка. Овие грешки можат да доведат до губење на облогот.

За да правите правилни облози на 1xBet (1хБет),покрај тоа, треба да ги знаете правилата на обложувалницата. Информацијата може да ја најдете во разделот „Правила“. Тука се опишани функциите, карактеристиките на видовите облози итн. Исто така, треба да се дознае во кои случаи обложувалницата применува казни за играчите и не дозволува нарушувања. Во спротивно сите ограничувања, на пример, лимитот на максималниот облог можат да бидат непријатно изненадување за типувачот.

Правила на 1xBet

Како правилно да се направи облог во 1xBet (1хБет)?

Секој играч сака повеќе да заработува на облози, отколку да троши. Затоа под зборот „правилно“ многу корисници подразбираат добивка. Па така, зборувајќи за „правилните“ облози, подразбираме облози кои биле поставени разумно.

За правилно да се направат добитни облози на 1xBet (1хБет), треба да се обрне внимание на следниве совети:

 1. Да се одлучи стратегијата за поставување на облози. Почетниците најдобро е да се придржуваат до единечните облози, и дури потоа да пробаат да поставуваат експреси.
 2. Да се научи да се управува со банката (банкролот). Не треба на еден облог да се става целиот депозит. Потребно е правилно да се распределат парите на десет облози за, во случај на пораз, да се има средства за одигрување.
 3. Да не се нарушуваат правилата на обложувалницата 1хБет (1xBet). . Компанијата научи да ги препознава сите можни измами. Желбата да се надмудри обложувалницата преку нечесни начини може да доведе до ограничувања на профилот или негово блокирање.
 4. Активно да се користат бонус програмите. Обложувалницата 1xBet (1хБет) на играчите им нуди различни бонуси и акции. Искористете ги за добивање на дополнителни награди и добивки.
 5. Не треба да се надевате на „100% исход“. Во секој натпревар има нијанси кои можат да влијаат на резултатот. Затоа секогаш треба да се мисли на план „Б“.
 6. Да се анализираат настаните пред поставувањето на облогот. Треба да се дознаат сите нијанси за учесниците на натпреварот . Повредите, временските услови, ефективноста во претходните средби можат многу да ни кажат за претстоечкиот дуел.
 7. Да не се лажете со високи коефициенти. Брзата добивка води кон губење на банкролот. На сајтот 1хБет (1xBet) треба да се изберат настани со минимален ризик за играчот.
 8. Да се прават паузи. Не треба да се игра ден и ноќ. Отсуството на одмор може да доведе до губење на вниманието и до пораз. Спортското обложување треба да биде умерено.

Виды бонусов от 1хБет

Кои се клучните стратегии за поставување правилни облози на 1хБет (1xBet)?

На интернет може да се најдат многу приказни за успех на типувачите и различни стратегии кои најчесто претставуваат варијации на основните. Затоа нема да ги опишуваме сите можни варијанти за правилно обложување во 1хБет (1xBet) и ќе обрнеме внимание само на овие стратегии:

 1. Фиксна сума од банката. Играчот треба да избере фиксен процент или сума од постоечката банка за сите свои облози. Најчесто се препорачува да се земе 1-5%, во зависност од сумата на депозитот. Во случај на пораз на еден облог, вториот може да ја покрие загубата или делумно да ја компензира.
 2. Критериум Кели. Користењето на веројатност на настаните за пресметување на сумата на облогот. На пример, за банка од 100 долари или еквивалентна сума, коефициент 3 и веројатност на исходот 0,4, играчот треба да постави 10 долари или соодветна сума во друга валута. Износот на облогот се пресметува преку формулата С = (3*0,4-1)/(3-1) = 0,1. Резултатот (0,1) е процент од банкролот, кој може да се искористи за обложување.
 3. Користење на „покривање“. Ако ,претходниот облог на играчот бил неуспешен, може да ја искористи следната формула за добивање на сумата на облогот, која ќе ја покрие загубата. Формулата изгледа вака: S = V + LB/K – 1, каде V е сума на приходот, која треба да се добие од „покривањето“, LB е сума на изгубениот облог, K е коефициент на облогот.

Играчот треба да запомни дека користењето на овие стратегии не гарантира 100% успех. Секогаш треба да се потпирате на своето лично искуство и да најдете такво решение, кое ќе ви донесе приход од обложување во конкретен случај. Во тоа и се крие тајната на поставувањето на правилни облози на 1xBet (1хБет).

Обложувалница 1xBet (1хБет): како да се обложите на победа?

Секој типувач кој поставува облог сака тој да биде добитен. За жал, никој од играчите не е осигуран од порази. Напротив, искусните типувачи тврдат дека поразот помага да се преиспита својата стратегија и наредниот пат да се добие позитивен резултат. Сепак, може да се обложите на победа во 1xBet (1хБет) и да го намалите бројот на порази. За ова потребно е да се придржувате до препораките опишани во разделот „Како правилно да се направи облог во 1xBet (1хБет)?“

За сите почетници, кои ја читаат статијата, препорачуваме дополнително да се запознаат со материјалите од „Школата за облози“. Соодветниот раздел може да се најде во менито на нашиот сајт. Во него се собрани десетици статии посветени на теоријата и психологијата на облозите. Благодарение на нив, корисниците ќе научат да се обложуваат на победа во 1хБет (1xBet),иако, сепак не сите облози ќе бидат успешни. Секој пораз е лекција за корисникот, за што станува збор и во наставниот материјал.

Пред да преминете кон обучувањето, не влетувајте веднаш во светот на облозите. Нив треба да ги правите разумно, бидејќи во облозите може да се изгубат не само парите, но и угледот и довербата на блиските луѓе и бизнис партнерите. Од правилно обложување на 1xBet (1хБет) со крупни добивки до зависност нема големо растојание. Секогаш имајте го ова при ум!


melbet Portugal

Читај исто така