Menu

Кои варијанти на live-облози се достапни на Melbet (Мелбет)?

Силната страна на обложувалницата се секако спортските облози во Мелбет (Melbet). Во претходната статија ги разгледавме видовите спортски дисциплини на платформата за играње и видовите облози во „Билтенот“, но не ги издвоивме посебно облозите во живо. Бидејќи live-облозите од ден на ден стануваат сè попопуларни, ние ќе одговориме на најчесто поставуваните прашања на корисниците во врска со овие облози. Исто така, ќе ги разгледаме предностите и недостатоците на live-облозите во Melbet (Мелбет).

Кои се карактеристиките на разделот „Live“ на Melbet (Мелбет)?

Обложувалницата Melbet на корисниците им нуди широка понуда на натпревари, кои се изведуваат во живо. Спортските дисциплини во живо можат да се најдат на истоимената страница „Live“.

Откако ќе премине на страницата типувачот во средината ќе види список со најбараните настани, популарни понуди и котирања. Од левата страна претставени се сите дисциплини. За да се види понудата, треба да се отвори стрелката (елемент од навигацијата). Со кликнување на саканото првенство, корисникот ќе ги види сите достапни натпревари за обложување.

Бројот на понуди може да се филтрира: според спортските настани и времето на натпреварот (од 2 до 4 часа). Ова може да се направи во менито: во левиот панел на страницата, во блокот „Престојни настани“. Тука, исто така, има список со достапните спортски дисциплини во live-режим, чиј вкупен број изнесува повеќе од 15 видови. Наспроти секој настан е наведен бројот на натпревари. Саканиот дуел може да се додаде во „Избрано“, преку кликнување на ѕвездичката веднаш до него. Од десната страна на страницата се наоѓа блок со тикетот, а подолу – понудените бонуси од Мелбет и live-експрес на денот.
Роспись лайв-ставок Мелбет

Во режимот „Live“ на Melbet (Мелбет) корисниците можат да се обложат на сите основни видови спорт (фудбал, кошарка, хокеј, тенис итн.), а исто така, на турнири со сајбер-спорт натпревари (Dota2, CS GO, LOL, Valoran и др.). Live-облози има како за популарните светски натпревари, така и за регионалните натпревари. Фудбалот, како најбаран вид спорт, на сајтот е претставен со најголем број на натпревари. Меѓу нив може да се издвојат европските и светските првенства. Во моментот на пишување на статијата обложувалницата дава можност за обложување на спортовите од зимската олимпијада во Пекинг 2022.

Во режимот во живо котирањата на речиси сите спортски настани се прилично високи. Тие се менуваат во процесот на натпреварот и зависат од текот на играта. Широката понуда на најпопуларните дисциплини е импресивна според бројот на понудените исходи. Маржата на популарните фудбалски натпревари изнесува околу 4%, а на останатите видови спорт – просечно 5-6%.

Како да се постави live-облог во Мелбет (Melbet)?

Пред да се премине кон спортско обложување во живо, треба да се проучат информациите за постоечките стратегии на обложувањето, да се прегледаат официјалните прогнози и да се препознаат сите можни ризици. Во Мелбет (Melbet) можат да се обложуваат само полнолетни корисници, кои ја поминале регистрацијата на сајтот на кој било од начините.

По создавањето на корисничката сметка и најавувањето треба да се отвори разделот „Live“. Понатаму треба да се најде саканата спортска дисциплина и саканиот натпревар. Потоа да се избере исходот на настанот, да се избере видот на облогот и да се кликне на саканиот коефициент. После ова системот автоматски ќе генерира тикет, каде што треба да се внесе сумата на облогот и да се потврди, преку кликање на копчето „Постави облог“. Облогот ќе се прикаже во историјата на облози во профилот и ќе биде пресметан по завршувањето на играта.

Размещение лайв-ставки в Мелбет

Добивката во live-режимот засега директно зависи од навремено формираниот облог. Затоа за максимално брз облог обложувалницата препорачува да се активира функцијата „Облог во еден клик“, т.е. облогот ќе биде прифатен веднаш по кликнувањето на коефициентот. Во овој случај сумата на облогот ќе биде фиксна и ќе одговара на избраната вредност од понудените во поставките за обложување на тикетот. Покрај ова, во прозорецот на тикетот корисникот може да го подеси потврдувањето на промените на коефициентот за време на обложувањето.

Кои се предностите на live-облозите на сајтот Melbet (Мелбет)?

Лајв облозите во Melbet (Мелбет) имаат неколку предности со кои привлекуваат нови корисници на платформата. Ќе ги издвоиме клучните „плусови“ на облозите, направен во живо:

  • Широка понуда и високи коефициенти, кои брзо се менуваат во процесот на играта и даваат можност за добра заработка.
  • Едноставен процес на формирање облог. Постои функција „Облог во еден клик“, која дава можност брзо да се реагира за да не се испушти добра шанса.
  • Удобна навигација и филтри. Билтенот со настани за обложување во живо на Мелбет (Melbet) може да се филтрира според видот на спортот и според времето на почнување на натпреварот.
  • Облози на популарни натпревари. Во лајвот постои можност за обложување на популарни првенства.
  • 24-часа служба за поддршка. При појавување на какви било потешкотии, секогаш можете да се обратите до службата за поддршка на Мелбет.

Лайв-экспресс дня в Мелбет

И покрај многуте предности, обложувањето во живо има еден голем недостаток – отсуство на видео пренос за поголем дел од натпреварите. На многу натпревари, како алтернатива на корисниците им е понуден стилизиран графички пренос и статистика на настаните. Преку набљудување на случувањата на полето типувачите брзо можат да постават облог со добар коефициент. Сепак, ова не може да го замени видео преносот на играта.


Читај исто така