Menu

Систем во 1хБет (1xBet): карактеристики на облогот

Искусните типувачи го избираат 1хБет заради удобниот сервис за поставување на облози и сложените комбинирани облози. Изборот за последните е прилично голем, за кое пишувавме во статијата за видови облози. Сепак, особено популарни меѓу играчите се сложените експреси, 1xBet ланците и системите. За тоа, што е тоа систем во 1хБет (1xBet), како да се состави и да се постави на сајтот, ќе стане збор во новата статија.

Поимот „1xBet (1хБет) систем“

Меѓу комбинираните облози, кои ги нуди обложувалницата, системот е прилично сложен облог. За да се справите со него потребно е да стекнете искуство преку поедноставни облози. Затоа овој вид облог препорачуваме да го користат исклучиво професионалци. Статистиката покажува дека системите, кои се направени од почетници, најчесто се недобитни.

Па така, систем во 1xBet (1хБет) е комбинација од неколку експреси, кој ќе биде добитен при определен број на избори. Па така, за разлика од класичниот експрес во 1хБет (1xBet), каде што треба да се „фатат“ сите избори, во системот се дозволуваат и негативни исходи на настаните.

За да се сфати, колку облози треба да бидат добитни, треба да се разгледа размерот на системот. Тој се запишува со две цифри, на пример „2/3“ или „2 од 3“. Во тој случај, комбинацијата се состои од 3 експрес-облози од по 2 исходи. За победа во систем на 1хБет (1xBet) потребно е минимум 2 настани да бидат добитни. Бидејќи облозите можат да бидат добитни во различни експреси, постои сложен систем на пресметка на коефициентите и добивките. Обложувалницата дава специјална шема (табела) за пресметување на сумата на добивката. На сајтот, исто така, има калкулатор за пресметки. Последната варијанта ќе им биде поудобна на играчите, кои само што започнуваат да ги користат системите.

Система в 1хБет

Пресметување на системот во 1xBet (1хБет)

Како што беше забележано во претходниот раздел, за пресметување на добивката од систем на 1xBet (1хБет) може да се користи специјална табела или калкулатор. Секако, автоматскиот начин за пресметка на добивката е попривлечен. Сепак, при негово користење играчот не може целосно да го сфати начинот на работа на системот. Подобро е овој комбиниран облог да научи да го пресметува рачно, а дури потоа да ги користи другите автоматски сервиси.

Ќе наведеме пример за пресметување на систем во 1хБет (1xBet), со користење на варијантата „2 од 3“. Да речеме дека корисникот се обложил на 900 рубљи* на 3 фудбалски натпревари:

  • „Волфсбург“ ќе го победи „Ред Бул“ со коефициент 2,50 (настан №1)
  • „Манчестер Јунајтед ќе ја победи „Атланта“ – 2,49 (настан №2).
  • „Севиља ќе го победи „Лил“ – 1,70 (настан №1).

По поставување на системот ќе бидат формирани 3 експреси по 2 настани во секој. Притоа, сумата подеднакво ќе се раздели меѓу експрес-облозите, по 300 рубљи* за секој.

Во случај ако вториот експрес биде добитен, кој се состои од настаните №2 и №3, тогаш добивката на корисникот ќе изнесува (1,7 * 2,49) * 300 = 1270 рубљи*.

А ако се добитни сите варијанти во системот од 1xBet (1хБет), тогаш може да се очекува ваква добивка: (2,5 * 2,49) * 300 + (1,7 * 2,49) * 300 + (2,5 * 1,7) * 300 =1867,5 + 1769,9 + 1275 = 3637 рубљи*.
Па така, преку поставување на систем, играчите добиваат помала добивка, отколку при користење на традиционалните експрес-облози. Сепак, овој вид на облог има повеќе шанси за успех, а сумата на добивката ќе биде поголема отколку од единичните облози. Затоа системите широко се бараат меѓу типувачите.

*Или еквивалентна сума во друга валута.

Таблица расчета системы 1хБет

Поставување на системи во 1хБет (1xBet)

Формирањето на системот на сајтот на 1хБет (1xBet) не е тешко. Потребно е само да се изберат саканите исходи од понудените, во разделите „Билтен“ или „Live“. Понатаму, потребно е да се додадат најмалку 3 избора во тикетот и во полето со видот на облог да се најде системот. Кон него се додава цифрен број, кој укажува на бројот на експреси во комбинацијата. При изборот на 3 исходи обложувалницата ќе понуди систем 2/3. Понатаму останува да се направи последниот чекор – да се наведе сумата на облогот и да се постави.
И покрај тоа што не е тешко да се направи облог од видот „Систем“ на 1хБет (1xBet), треба да се запомнат некои карактеристики:

  • Минималниот број на исходи во системот е 3.
  • Максималниот број на избори е 20. Па така, максималниот број на можни варијанти е 184 756.
  • Обложувалницата нема одредено минимална сума за облог.

Па така, корисникот може да се одлучи за натпреварите во билтенот или лајвот и да формира свој систем. Колку повеќе настани ќе има во комбинацијата, толку поголема добивка ги очекува играчите на сајтот на 1xBet (1хБет).


Читај исто така