Menu

Функционален домен на 1хБет (1xBet)

Обложувалницата 1хБет (1xBet) користи лиценца издадена на Курасао. Затоа, во компанијата можат да се појават проблеми со работата во тие држави каде што локалните регистратори бараат национална лиценца за давање на онлајн услуги. Покрај тоа, во десетици држави работата на сите обложувалници и казина е забранета. Па така, во некои држави сајтот на обложувалницата 1xBet е блокиран. Сепак може да се користи функционалниот домен на 1хБет кој е достапен без ограничувања. Што е тоа и како да се најдат функционалните домени на обложувалницата – ќе позборуваме во статијата.
 • Официјален домен на 1xBet (1хБет)

  Историјата со онлајн – обложувањето за корисниците на 1xBet (1хБет) започна во 2011 година. Компанијата, која дотогаш успешно ја развиваше мрежата на теренски канцеларии за прием на облози, ризикуваше со лансирање на веб-портал и не промаши. Бројот на интернет-корисници почна активно да се зголемува. Затоа во средината на 2010–те обложувалницата своето внимание од теренските канцеларии го сврти кон сајтот за обложување. Повеќе за историјата за настанувањето на компанијата на 1хБет (1xBet) може да прочитате во преглед статијата на нашиот блог.

  За работата на интернет, компанијата го регистрираше доменот 1xBet.com. Тој е единствениот официјален домен на 1xBet (1хБет). Сите останати може да се сметаат за огледала на основниот домен. За тоа, што се огледала на 1хБет (1xBet), ние пишувавме во посебен материјал на сајтот.

  Функционален домен на 1xBet (1хБет)

  Барањето на функционален домен на 1xBet (1хБет) започнува кога играчот не може да го отвори официјалниот сајт. Но не секогаш ова тврдење е вистинито. Во некои ситуации компанијата сама го пренасочува сообраќајот на играчите кон алтернативните домени. На пример, при внесување на адресата 1xBet.com од украинска IP адреса, на корисниците ќе им биде понуден сајтот ua-1x-bet.com. Ова е функционален домен, кој обложувалницата го користи за заобиколување на блокирањето.

  На тој начин, под работен домен од 1хБет (1xBet) се подразбира друга адреса, која обложувалницата ја користи за давање на своите услуги. Притоа базата на податоци на сајтовите е заедничка. А тоа значи дека при обложување на еден ресурс резултатот може да се дознае на друг. Ова е главната предност на огледалата и нивната популарност меѓу играчите.

  Меѓутоа постојат и недостатоци при користењето на работните домени од 1xBet (1хБет). Прво, играчите треба да знаат која од адресите е вистинита и не е создадена за злонамерни цели. Второ, од време на време тие се блокираат и секогаш при рака треба да се има алтернативен начин за влегување на официјалниот сајт. Ова е потребно за секогаш да може да се дознае тековниот функционален домен на 1хБет (1xBet) во службата за поддршка, и потребната адреса да не се бара на форуми и блогови.

  Зеркало 1xBet

  Обложувалница 1хБет (1xBet): тековен функционален домен

  Како што беше забележано претходно, функционалните домени на 1хБет (1xBet) можат да се блокираат од интернет – провајдерите. Затоа на играчите секогаш при рака треба да им бидат и другите начини кои овозможуваат да се посети официјалниот веб-сајт. Па така, не зачудува тоа што играчите често се интересираат за функционалниот тековен домен.

  Тековната адреса на сајтот на 1xBet (1хБет) може да се дознае преку неколку начини:

  • Да се влезе на основниот портал преку VPN-сервис и да се напише во службата за поддршка. Претставниците на обложувалницата со задоволство ќе ги споделат актуелните функционални домени за 1хБет (1xBet).
  • Да побарате сајтови преку Google или друг сервис. На форумите или тематските сајтови може да се најдат свежи функционални домени каде е наведена и годината. На пример тековно огледало на сајтот 1xBet 2021 или функционален домен на 1хБет за 2021 година.

  При користење на втората варијанта за пребарување на функционално тековно огледало за 1хБет (1xBet) треба да се биде претпазлив. Пред да го внесувате своето корисничко име и лозинката, потребно е да ја посетите страницата и разделите на порталот за да се убедите дека сајтот работи како што треба. Исто така, треба да напишете во службата за поддршка (чатот се наоѓа во десниот долен агол од страницата). Само после овие операции може да ги користите услугите на порталот.


Читај исто така