Menu

Што е „лаки“ во 1xBet (1хБет): карактеристики на облогот

Серијата на статии за видовите облози во 1хБет (1xBet) сакаме да ја завршиме со материјалот за „лаки“. Овој вид облог е популарен меѓу играчите на исто ниво како и експресите, системите и ланците. Тој, исто така, си има своја специфичност и активно се применува од професионалците. Меѓутоа, ние решивме да ги опишеме карактеристики на „лаки“ во 1хБет (1xBet), за и почетниците да почнат да ги применуваат во својата пракса на играње.

„Лаки“ од 1хБет (1xBet): што е тоа?

Облогот од видот „лаки“ (од англиски Lucky) за прв пат се појави на сајтот на обложувалницата Marathonbet пред повеќе од 10 години. Денес обложувалницата им нуди неколку варијанти на „лаки“ на клиентите, на пример, Lucky15, Lucky31 и Lucky63. Бројот, кој се користи заедно со облогот, го означува вкупниот број на вклучени облози. Сепак, на сајтот на 1xBet се користи сосема друга методологија. Затоа ќе дадеме дефиниција на облогот „лаки“, достапен за корисниците на порталот 1хБет.

Под „лаки“ во 1хБет (1xBet) се подразбира комбиниран облог, кој се состои од единчени и експрес-облози. Минималниот број на настани за поставување на лаки е 2, а максималниот 8. Притоа, играчот може да комбинира различни варијанти на исходите.

За тоа, какви сè варијанти можат да се состават, подетално ќе стане збор во следниот раздел.

Лаки во 1xBet (1хБет): како облогот функционира на пракса?

Најголемиот проблем за почетниците, кои сакаат да го испробаат облогот лаки во 1xBet (1хБет), претставува разбирањето на принципот на неговото функционирање. Во претходниот раздел ние дадовме дефиниција на „лаки“. Од неа се подразбира дека во облогот се вклучени 1хБет (1xBet) ординари и експреси. Сепак, како да се формира лаки и какви настани да се вклучат во комбинацијата? Тука има некои нијанси, кои треба да се споменат во статијата.

Па така, ќе претпоставиме дека во тикетот се додадени 4 избори на фудбалски натпревари:

 • „Динамо“ Киев ќе го победи ФК „Шахтјор“ со коефициент 2,0.
 • Тотал во натпреварот „Англија“ – „Германија“ поголем од 2,5 со коефициент 3,0.
 • Двете екипи „Барселона“ и „Бенфика“ ќе дадат гол со коефициент 4,0.
 • Нерешено меѓу „Реал“ и „Монако“ со коефициент 1,50.

Лаки в 1хБет

Според достапните варијанти на настаните може да се направат следните варијанти на лаки облози:

 • 4 единечни;
 • 6 експреси по 2 настани;
 • 4 експреси по 3 настани;
 • 1 експрес, кој се состои од 4 настани.

Како резултат вкупниот број на уникатни варијанти за составување на лаки од 1хБет (1xBet) е 15. Тој број се користи при пресметување на сумата за секој тикет. Да речеме дека вкупната сума на облогот е 900 рубљи*. Во тој случај, износот на секој тикет ќе изнесува 900/15=60 рубљи* за тикет.

За да се пресмета потенцијалната добивка од секоја лаки варијанта во 1xBet (1хБет) треба да се направат одделни табели за секој вид на облог: 4 единечни, 6, 4 или 1 експрес. Како пример, ќе покажеме како се пресметуваат добивките за единечни облози:

Исход

Коефициент

Добивка, рубљи*

Ќе победи правата екипа 2,0 120
Тотал повеќе од 2,5 3,5 210
Двете ќе дадат гол 4,0 240
Нерешено 1,5 90

На тој начин вкупната добивка од облогот може да изнесува 440 рубљи*.

Или еквивалентна сума во локална валута.

Кои се клучните карактеристики на лаки во 1хБет (1xBet)?

Секој вид на облог има свои карактеристики, кои треба да се земат предвид при формирањето на правилен облог. Ќе ги разгледаме клучните моменти на лаки облозите во 1хБет (1xBet):

 • Минималниот број на избори во тикетот е 2, а максималниот е 8.
 • Настаните можат да се изберат во разделите „Билтен“ или „Live“.
 • Облозите можат да се однесуваат на сите достапни светски пазари.
 • За облозите лаки од 1xBet (1хБет) нема бонуси и промо кодови, како и акции.
 • Обложувалницата не поставува ограничувања за максималниот коефициент.
 • Обложувалницата може да не го прифати лаки облогот без објаснување на причината.

Выбор лаки 1хБет

Па така, лаки од 1хБет (1xBet) е прилично интересна варијанта на облог, кој ќе овозможи да се зголеми добивката за неколку пати. Меѓутоа, играчот може да ги користи само своите средства за поставување на облогот. За лаки нема бонуси и промо кодови.

Како да се постави лаки на 1xBet (1хБет)?

Обложувалницата 1xBet нуди комфорен интерфејс за создавање на сите можни комбинирани облози. Лаки не е исклучок од тоа правило. За да се формира лаки на 1хБет (1xBet), треба да се направат следните чекори:

 1. На страниците „Билтен“ или „Live“ да се изберат интересни настани за облози. Притоа, дел од исходите треба да бидат за преднатпревар, а другиот дел за „лајв”.
 2. Исходите да се додадат во тикетот.
 3. Во полето со избор на достапни видови на облози да се најде „лаки“.
 4. Да се наведе сумата на облогот.
 5. Да се проверат сите информации во тикетот и да се кликне на копчето „Постави облог“.

По ова тикетот влегува во „Историјата на облози“, од каде што може да се следи преку профилот. Покрај тоа, со бројот на тикетот облогот може да се провери преку специјалниот инструмент на порталот на 1хБет. За оваа тема има статија на нашиот сајт.


Читај исто така