20Bet Северна Македонија

20BET →20BET →


🔶 Бизнисот со игри на среќа во Северна Македонија

Бизнисот со игри на среќа во Северна Македонија започна активно да се развива по осамостојувањето на државата од Југославија во 1991 година. Законот за игри на среќа, кој ја регулира работата на овие претпријатија, бил донесен по 20 години, во 2011 година. Дотогаш бизнисот користел одделни законодавни акти, меѓу кои и оние за водење на претприемачка дејност. Сепак, заради затајувањето на данок, парламентот го заострува издавањето на лиценците. И покрај тоа, денес во државата како официјални видови на игри на среќа се сметаат спортските прогнози, лотариите, инстант лотариите, игрите во казината, автоматите и лотото. Бројот на наведените претпријатија постојано расте.

Благодарение на легалниот статус на игрите на среќа во државата, достапни се теренски обложувалници (во големите градови) и казина (во главниот град и на границата со Грција). Исто така, функционираат сајтовите на локалните обложувалници. Власта на државта не ја ограничува нивната работа, и покрај користењето на офшор лиценца. Затоа, типувачите може да добијат добри бонуси и да не плаќаат даноци за добивките од странските гемблинг портали. Меѓу нив, сакаме да ја издвоиме 20Bet Северна Македонија. За предностите и недостатоците на онлајн обложувалницата ќе стане збор во денешната статија.

⭐ 20Бет Северна Македонија: лиценца

Обложувалницата 20Бет Северна Македонија своите услуги ги нуди исклучиво преку сајтот 20bet.com. Компанијата не е лиценцирана од локален регистратор, туку користи меѓународна лиценца издадена од организацијата Antillephone N.V., која дава дозволи за работа на многу познати обложувалници, на пример, 22bet, BetWinner. Затоа корисниците, кои сè уште не се запознаети со обложувалницата 20Bet, не мора да се грижат за нејзината сигурност.

Во рамки на лиценцата обложувалницата 20Bet Северна Македонија прифаќа парични трансакции од корисниците, поставување на облози и изведува извлекувања во рамките на достапните игри на среќа. Компанијата не ги дава личните податоци на играчите на трети лица, освен во случаите кои се наведени во договорот. Повеќе информации за лиценцата може да добиете на сајтот на регистраторот.

💻 Карактеристики на веб-сајтот на 20Bet Северна Македонија

Повеќето сајтови на обложувалниците се слични меѓу себе по структурата, дизајнот и функциите. Порталот на 20Bet Северна Македонија не е исклучок. Тој е составен од главна страница, која претставува и визит карта, раздели со понуди на игри и облози, удобен личен профил на корисникот и страници со дополнителни информации за играчите. Меѓу разделите може да се преминува со помош на неколку мениа и виџети кои се наоѓаат на страницата на сајтот.

Како главни предности на веб-сајтот на 20Бет Северна Македонија може да се издвојат:

 • Разбирлив интерфејс за корисниците. Дизајнот на порталот интуитивно е јасен и за новите и за искусните типувачи.
 • Удобна навигација. Благодарение на горното и долното мени, а исто така, на виџетите може брзо да се премине до потребниот раздел на сајтот.
 • Оптимизација зависно од пребарувачот и различните големи на екранот. Сајтот коректно работи на сите видови на уреди. Затоа може да се игра или да се поставува облози и од мобилни телефони и таблети.
 • Брзината на вчитување на страницата. Кодот на порталот е оптимизиран (нема непотребни скрипти, компресирани слики итн.) затоа тој брзо се отвара и на компјутери и на мобилни уреди.

За жал, за корисниците на 20Бет не е достапна мобилна апликација. На официјалните канали на обложувалницата нема информации за создавање на програма за смартофони. Единствено можеме да се надеваме дека ќе биде создадена во иднина.

20BET →20BET →

🎯 20Бет Северна Македонија: креирање на корисничка сметка

Посетителите на сајтот 20Бет Северна Македонија брзо можат да креираат корисничка сметка, пополнувајќи го едноставниот формулар за регистрација. Кон него може да преминете преку копчето во десниот горен агол од страницата. Формуларот, заради удобност, е поделен на 3 чекори. Вкупното време за пополнување на формуларот изнесува не повеќе од 5 минути. Сепак, молиме да обрнете внимание дека, дел од податоците не може да се променат во профилот на корисникот. Затоа треба да се осигурате дека внесените информации се точни.

По влегувањето во профилот препорачуваме да испратите свој документ (лична карта или пасош) на обложувалницата. Тој чекор е потребен за проверување на информацијата од страна на претставниците на 20Bet Северна Македонија. По потврдувањето на профилот, играчот може да ја извади добивката од сајтот. Но и до верификацијата може да се поставуваат облози или да се играат игри на среќа.

Предности и недостатоци
 • Современ веб-сајт со голем избор на функции
 • Можност за избирање на бонусот за регистрација
 • Повеќе од 2 илјади спортски настани за обложување
 • 24 часовна поддршка за корисниците
 • Сајтот не е преведен на македонски
 • Нема мобилна апликација за обложување
 • Нема поддршка по телефонска линија

💡 Акции од 20Bet Северна Македонија

На сајтот на обложувалницата 20Bet Северна Македонија постои раздел „Promotions“ каде играчите можат да најдат неколку акциски понуди. Тие не се во толку голем број, како кај главните конкуренти, меѓутоа препорачуваме да се запознаете со достапните акции. Со нивна помош корисникот може да добие дополнителни награди при поставување на облози или во игрите на среќа.

Меѓу сите бонуси од обложувалницата најпрепознатлив е бонусот за добредојде. Корисникот, за време на регистрацијата, може да избере една од двете достапни понуди. Секоја од нив вклучува иста парична награда од 120 долари или еквивалент во македонски денари. Покрај тоа, играчот може да добие дополнителни вртења или облози во износ од 120 пати. Сите награди се префрлаат на одделна сметка и треба да се одиграат.

Веднаш по добивањето на бонусот за првиот депозит, може да се добие и награда за второто внесување на пари на сметката. Обложувалницата 20Бет Северна Македонија на играчите може да им даде до 100 долари или аналогна сума во локална валута, која ќе помогне за зголемување на добивката на корисниците на сајтот.

Покрај ова, на порталот на обложувалницата постои можност за добивање на дополнителни пари за дополнување во петоци, за извршување на задачи, зголемување на рејтингот и заработување на дополнителни награди. Препорачуваме да се запознаете со условите за добивање и одигрување на бонусот на сајтот на гемблинг компанијата.

📈 20Бет Северна Македонија: облози и игри

Обложувалницата 20Bet Северна Македонија ќе им биде интересна подеднакво и на љубителите на облози и на играчите на игри на среќа. Компанијата на својот сајт успеа да ги собере најдобрите спортски и сајбер-спорт настани, а исто така, рулет, игри со карти, слотови итн. Со понудата може да се запознаете во одделните раздели за кои подолу ќе раскажеме подетално.

Спортските или сајбер-спорт облозите може да се постават на страниците „ Sports Betting“ и „Live Betting“. Во првиот раздел играчите можат да најдат неколку илјади настани за игри, кои ќе се изведуваат во иднина. Обложувалницата нуди фудбалски, кошаркарски, одбојкарски и други натпревари. Вкупниот број на достапни видови спорт изнесува повеќе од 20. Исто така, достапни се и сајбер-спорт натпревари во најпопуларните компјутерски игри.

Дел од преднатпреварските облози потоа преминуваат во разделот live-облози. Тука играчите можат да најдат значително помалку настани, меѓутоа, интересните коефициенти ќе го привлечат типувачот за обложување во живо. И покрај удобните инструменти за поставување на облози, корисниците немаат можност бесплатно да ги гледаат натпреварите преку услугата „Онлајн ТВ“. Овој пропуст може да го издвоиме како недостаток на обложувалницата.

Љубителите на класични игри на среќа (рулет, покер, бакара, бинго итн. ) и слотови, на сајтот може да најдат повеќе од 4 илјади игри. Голем дел од нив претставуваат слотови. Сепак, обложувалницата додава и други класични игри. Со сите игри може да се запознаете во разделите „ Casino“ и „Live Casino“ каде на играчите им се достапни најдобрите понуди на пазарот.

20BET →20BET →

💸 Методи за плаќање од 20Bet Северна Македонија

Играчите кои живеат во Сверна Македонија без проблем можат да прават трансакции од/на сајтот на обложувалницата 20Bet. Таа работи со основните начини за плаќање, а имено:

 • Банкарски трансакции.
 • Операции со платежни картички Visa и
 • Електронски паричници Skrill, Perfect Money и Jeton.
 • Платежни системи ecoPayz и Neteller.
 • Криптовалути Bitcoin, Litecoin и Ethereum.

Преку влегување во профилот, играчот подетално може да се запознае со износот на минималниот и максималниот износ за дополнување на сметката и провизијата на платежните сервиси. За жал оваа информација не е достапна за посетителите на сајтот.

📞 Поддршка на играчите во 20Бет Северна Македонија

Обложувалницата 20Бет Северна Македонија се труди да ги реши сите проблеми во најкраток рок. Прегледите на корисниците сведочат за лојалноста на обложувалницата кон клиентите и професионалниот пристап кон решавањето на проблемите.

Службата за поддршка од 20Бет Северна Македонија работи 24 часа на десетици јазици на платформата. За жал, македонскиот не е меѓу нив. Затоа препорачуваме да изберете англиски или некој друг разбирлив јазик за користење. Операторите даваат помош по електронска пошта (може да се најде во разделот „Contact Us“) или преку чат (се наоѓа во десниот долен агол на страницата). Времето за одговор зависи од избраниот канал, но не е повеќе од 1 ден.

Обрнете внимание дека обложувалницата нема број за информации. За консултација треба да се обратите на горенаведените канали.

🚀 Заклучок за 20Bet Северна Македонија

На територијата на Северна Македонија бизнисот со игри на среќа започна да работи од почетокот на 90-те, сепак законот за игри на среќа стапи на сила во 2011 година. Тој ги регулира сите аспекти за давање на лиценци, даноци, функционирање на теренските и онлајн-компаниите. Затоа македонците имаат што да изберат.

Сепак, се повеќе типувачи го претпочитаат обложувањето на сајтови од странски компании. Така, обложувалницата 20Bet Северна Македонија привлекува со големиот број на облози и игри, добрите коефициенти и бонуси. Затоа во статијата подетално раскажавме за оваа компанија. Во разделите се опишани клучните карактеристики на интернет обложувалницата, предностите и недостатоците. И покрај тоа што, компанијата започна да ги нуди своите услуги на македонците од 2020 година, сервисот е на високо ниво. Затоа оваа обложувалница ја препорачуваме како за почетници, така и за искусни типувачи.

20BET →20BET →

🔵 Популарни прашања за обложувалницата 20Бет Северна Македонија:

✅ Кој ја издал лиценцата за 20Bet Северна Македонија?

Обложувалницата 20Bet Северна Македонија своите услуги ги нуди преку сајтот 20bet.com. Дејноста ја врши врз основа на лиценца издадена од Antillephone N.V. Овој регистратор се наоѓа во Курасао и издава дозволи за многу онлајн обложувалници. Затоа не треба да се грижите за сигурноста на компанијата. Обложувалницата работи апсолутно легално.

💵 Каков бонус за регистрација за почетници дава 20Бет Северна Македонија?

За време на регистрацијата на сајтот на 20Бет Северна Македонија, новите играчи можат да изберат бонус за обложување или за игри. Тој изнесува до 120 долари или еквивалент на таа сума во македонски денари и се разликува само по дополнителната награда. Таа може да биде до 120 фрибети или фриспинови. Бонусот ќе биде префрлен на специјална сметка и треба да се одигра во рок од 30 дена.

✉️ Како да се поврзете со поддршката на 20Bet Северна Македонија?

Корисниците на обложувалницата 20Bet Северна Македонија не треба да наидат на проблеми со службата за поддршка. Претставниците на обложувалницата работат 24 часа и одговараат на барањата на играчите преку live – чат или електронска пошта. Иконката со чатот може да ја најдете во десниот долен агол на страницата, а адресата на е-пошта ќе ја најдете на страницата со контактите. Обрнете внимание дека нема поддршка на македонски јазик.

💳 Какви варијанти на исплати поддржува 20Бет Северна Македонија?

За играчите од Северна Македонија обложувалницата 20Бет нуди класични парични трансакции преку банки или платежните картички Visa и MasterCard. Покрај тоа, може да се користат електронските сервиси: електронските паричници Jeton, Skrill и Perfect Money или платежните системи ecoPayz и Neteller. Обложувалницата, исто така, ги нуди основните криптовалути Bitcoin, Ethereum и Litecoin. Сепак, во списокот ги нема локалните платежни инструменти, што може да биде неудобно за дел од типувачите.


20bet FR 20bet Portugal 20bet AR 20bet RU 20bet ελλαδα 20bet AL 20bet AM 20bet Azerbaycan 20bet българия 20bet BY 20bet KG 20bet KZ 20bet MN 20bet RS 20bet TJ 20bet UA