DraftKings

DraftKings →DraftKings →


📰 Воведни информации за ДрафтКингс (DraftKings)

Во 2012 година беше лансиран порталот за игри на среќа ДрафтКингс (DraftKings) наменет за љубителите на фентази-спортот. Неговите создавачи – Џејс Робинс, Метју Калиш и Пол Либерман се љубители на овој вид игри со многугодишен стаж. Тие својата визија за порталот ја претворија во реалност. Затоа не зачудува тоа што порталот веднаш привлече милиони корисници низ целиот свет.

Иако на почетокот во понудата немаше спортски облози, со развојот на обложувалницата DraftKings (ДрафтКингс) подоцна на порталот се појавија традиционалните спортски облози и казино со можност за играње на сите популарни игри на среќа. Ова беше поврзано со лиценцата од Одделот за регулирање на игрите на среќа на Њу Џерси што обложувалницата ја користи. Сепак, по внесувањето на измените во законодавството, ДрафтКингс (DraftKings) на корисниците почна да им ги нуди сите популарни игри на среќа и облози.

▶️ DraftKings (ДрафтКингс): дозвола за работа

Во претходниот раздел забележавме дека обложувалницата DraftKings (ДрафтКингс) легално работи во САД. Порталот draftkings.com располага со лиценца од Одделот за регулирање на игрите на среќа на Њу Џерси. Преку оваа дозвола обложувалницата може да прифаќа облози на различни видови фентези-спорт, класичен спорт и да нуди казино услуги.

На почетокот регистрацијата на сајтот ДрафтКингс (DraftKings) им беше достапна на играчите од ограничен број држави. Денес тој список значајно се проширува. Корисници на обложувалницата можат да станат не само американците или граѓаните на ЕУ, туку и граѓаните на ЗНД. Благодарение на ова, обложувалницата ги има сите шанси да стане популарна и во другите држави.

🛡️ Порталот за игри на среќа ДрафтКингс (DraftKings)

Ако ги прочитаме прегледите на играчите за ДрафтКингс (DraftKings), многу од нив како предност го издвојуваат дизајнот на порталот. Сајтот на обложувалницата навистина изгледа стилски и одговара на современите трендови за проектирање на портали. Како основни бои избрани се црната, сивата и белата, а како дополнителни зелената и портокаловата. Првите бои се среќаваат во позадината и фонтовите на основниот текст, а вторите во навигациските елементи и насловите.

Порталот draftkings.com не е оптоварен со графика и анимации. Благодарение на тоа, вниманието на играчите не се одвлекува кон дизајнот, туку се концентрира на спортот или игрите. Исто така, треба да се издвои адаптивноста и компатибилноста со вкрстени прелистувачи на порталот. Па така, влезот на сајтот преку телефон, таблет или статичен компјутер нема да претставува проблем за играчот. Содржината на страниците се прилагодува на големината на екраните, а сите функции се достапни за користење.

Навигацијата на сајтот се остварува преку двете нивоа во хедерот, подменито под слајдерот или дополнителното мени во футерот. Исто така, на страниците има дополнителни виџети за брзо преминување кон популарните натпревари или игри.

Сајтот DraftKings (ДрафтКингс) има удобни инструменти за анализа на облозите, креирање на различни варијанти на екипи, формирање сложени комбинации на облози итн. Покрај ова, треба да се спомне и големиот избор на игри на среќа од најдобрите провајдери, благодарение на кои на сајтот може да се избере игра која ќе одговара на барањата на играчите.

DraftKings →DraftKings →

☑️ Регистрација на DraftKings (ДрафтКингс)

Сајтот на обложувалницата DraftKings (ДрафтКингс) има прилично едноставна регистрација. Таа се состои од два чекори, притоа вториот може да се изврши и подоцна:

 1. Да се наведе електронската адреса, корисничкото име, лозинката и телефонскиот број. Исто така, треба да се даде согласност со правилата за користење на порталот.
 2. Да се наведат информациите како име, презиме, пол, датум на раѓање, држава на живеење и адреса. Обрнете внимание дека овој чекор може да се пропушти, меѓутоа без верификација на профилот, не може да се внесат пари на сметката.

Откако ќе се провери корисничката сметка (треба да се испратат копии од документите), корисникот може да го пополни депозитот на ДрафтКингс (DraftKings) и да започне со обложување. Просечно проверката трае до 24 часа, но ако службата за безбедност побара други податоци за корисникот може да трае и подолго.

Предности и недостатоци
 • Обложување на фентези-спорт
 • Удобен и функционален веб-сајт
 • Неколку бонуси за добредојде
 • 24-часовна корисничка поддршка
 • Мал избор на игри на маса
 • Обложувалницата не работи во сите држави
 • Сајтот е достапен само на англиски јазик

🏆 Акции от ДрафтКингс (DraftKings)

Обложувалницата ДрафтКингс (DraftKings) нуди различни акции за љубителите на спортски облози и игри на среќа. За ова треба да се премине на страницата „Promos“ каде се претставени акциите за новите и постојаните корисници. Акциите можат да се филтрираат според правецот (спортско обложување и казино), а исто така, според видот на бонусите. Што се однесува до наградите за фентези-спортот, за добивање информации за акциите треба да се најавите на сајтот.

Од повеќето видови акции ќе ги издвоиме најинтересните понуди:

 • Бонус за новите корисници за пополнување на сметката. Обложувалницата враќа 20% на специјална сметка за прв депозит. Максималниот износ на наградата изнесува до 1000 долари.
 • Бонус за обложување за новите корисници. При поставување на облози од 5 долари, играчите добиваат 8 облози по 25 долари. Тие треба да се искористат во рок од 7 дена.
 • Зголемена добивка за избрани натпревари. Корисникот може да добие +150% на добивката при обложување на одредени спортски натпревари.
 • Бесплатни вртења за нови игри. При играње нови игри корисниците добиваат специјален бонус во вид на фриспинови кои треба да се искористат во рок од една недела.

Повеќе акции од DraftKings (ДрафтКингс) можете да најдете на сајтот, на страницата „Promos“.

⚽ Спорт, фентези-спорт и игри на DraftKings (ДрафтКингс)

Понудата на сајтот DraftKings (ДрафтКингс) е поделена на три раздели: „Daily Fantasy“ (фентези-спорт), „Sportsbook“ (спортско обложување) и „Casino“ (игри на среќа). Секој од нив си има своја структура и различни видови на облози/игри. Секој корисник на обложувалницата најверојатно ќе биде задоволен од понудата на обложувалницата.

На страницата „Daily Fantasy“ можат да се најдат илјадници варијанти на облози за фентези-спорт. Може храбро да се изјави дека на draftkings.com корисниците ќе ја најдат најдобрата понуда на пазарот. 14 видови спортови, стотина лиги, а исто така, многу разгранети турнири – сето ова претставува предност на разделот „Daily Fantasy“.

Разделот „Sportsbook“ на играчите им нуди 15 видови спорт, а исто така, сите популарни меѓународни и национални турнири. Обложувалницата нуди облози пред натпревар и во живо. Износот на коефициентите зависи од избраниот натпревар. За некои игри тој може да биде повисок отколку кај конкурентите, меѓутоа воглавно се средни на пазарот.

Игрите на среќа се претставени на страницата „Casino“. Тука корисниците ќе најдат слотови, игри со карти, извлекувања, рулет и други видови игри. Вкупниот број на сите игри надминува неколку илјади и постојано се зголемува. Повеќето игри се добавуваат од познати студија, што гарантира интересна приказна и високи стапки на повратност.

DraftKings →DraftKings →

🪙 ДрафтКингс (DraftKings): варијанти за плаќање

Обложувалницата ДрафтКингс (DraftKings) ги поддржува сите популарни варијанти за плаќање. Играчите можат да внесуваат пари на сметката и да ги повлекуваат добивките преку користење на:

 • Банкарски трансакции.
 • Картичките Visa и Mastercard.
 • Електронските паричници Neteller и
 • Платежните системи EcoPayz и PayPal.

Криптовалутите како средство за плаќање на сајтот DraftKings (ДрафтКингс) засега не се достапни. Сепак, и без таа варијанта играчите имаат доста инструменти за да го извршат плаќањето. Ќе забележиме дека обложувалницата од своја страна не зема провизија.

🤠 Поддршка на играчите на DraftKings (ДрафтКингс)

Обложувалницата DraftKings (ДрафтКингс) на играчите им нуди квалитетен сервис за поддршка. Во случај на прашања за работата на сајтот, плаќањето, обложувањето итн., може да се премине на страницата „FAQ“ (води во разделот „Help Center“). Тука се собрани одговорите на десетина популарни прашања. Одговор може да се најде преку формуларот за пребарување или преку картичката со популарни теми.

Ако корисникот сака да комуницира со жив човек, може да напише на е-мејл или во чат. Претставниците на обложувалницата ДрафтКингс (DraftKings) работат 24/7 и прилично брзо одговараат на барањата. Благодарение на ова играчите брзо можат да го решат своето прашање и да продолжат да се насладуваат на обложувањето или игрите на draftkings.com. Сепак, поддршката се нуди само на англиски јазик, што ќе претставува недостаток за посетителите на порталот од други држави во светот.

📋 Заклучок за ДрафтКингс (DraftKings)

Порталот draftkings.com е лансиран во 2012 година и на почетокот беше наменет за љубителите на фентези-спортот. Сепак, подоцна во понудата на обложувалницата се појавија и спортски облози и казино. Затоа денес ДрафтКингс (DraftKings) е онлајн обложувалница која ќе им биде интересна на многу корисници.

Силни страни на обложувалницата DraftKings (ДрафтКингс) се: најдобрата понуда на фентези-спорт на пазарот, голем избор на спортски настани за обложување, игри на среќа во казиното. Исто така, треба да се забележи адаптивниот и функционален веб-сајт, акциите за новите и постојаните корисници, а исто така, 24-часовната поддршка на играчите. Притоа, сајтот не е преведен на други јазици, освен на англиски, а пристапот од некои држави може да биде блокиран. И покрај ова, порталот стекнува популарност и во Северна Америка и во другите делови на светот.

DraftKings →DraftKings →

⚡ Чести прашања за DraftKings (ДрафтКингс):

✅ Каква лиценца поседува ДрафтКингс (DraftKings)?

Обложувалницата ДрафтКингс (DraftKings) располага само со една лиценца. Таа е издадена од Одделот за регулирање на игрите на среќа на Њу Џерси (США). Преку оваа лиценца компанијата може да прифаќа играчи од САД и другите држави во светот. Сепак, основната целна публика е во САД.

💵 Каков почетен бонус дава DraftKings (ДрафтКингс)?

Почетниците од DraftKings (ДрафтКингс) можат да добијат две награди. Сепак, тие се однесуваат само на спортско обложување. Првиот бонус се добива за депозит и може да достигне 1000 долари, а вториот – 8 бесплатни облози по 25 долари секој. Со деталите за добивање и одигрување на наградите можете да се запознаете на страницата „Promos“ на сајтот.

📱 Дали ДрафтКингс (DraftKings) има мобилна апликација?

Обложувалницата ДрафтКингс (DraftKings) има посебна мобилна апликација која може да се инсталира на уредите со оперативни системи Android и iOS. Програмата за Андроид може да се најде, да се преземе директно од веб-сајтот и да се инсталира рачно. Корисниците на Ајфон, апликацијата можат да ја преземат на Apple AppStore. Во тој случај инсталирањето се изведува автоматски.

💳 Како да се внесат и повлечат пари од DraftKings (ДрафтКингс)?

Обложувалницата DraftKings (ДрафтКингс) на корисниците им ги нуди сите популарни варијанти за плаќање. Типувачите можат да користат банкарски трансакции, картичките Visa и Mastercard, електронските паричници Neteller и Skrill, како и платежните системи EcoPayz и PayPal. Сите плаќања се изведуваат 24/7 и без провизија од страна на обложувалницата (избраниот сервис може да зема провизија при внесувањето или повлекувањето на парите).


DraftKings RU DraftKings AM DraftKings BY DraftKings KZ DraftKings MN DraftKings RS DraftKings UA

Bet

Бонус до 1000 долари за прв депозит

Регистрација Регистрација