Melbet

MELBET →MELBET →


📃 Обложувалницата Мелбет (Melbet) на гемблинг пазарот

Обложувалницата Мелбет (Melbet) е создадена во 2012 година. Седиштето на компанијата се наоѓа во Велика Британија. Сепак, за да ги почитува локалните закони, компанијата го регистрираше својот бренд (трговската марка) на неколку локални пазари, на пример, во Русија. Исто така, во тие држави работат и теренски канцеларии на обложувалницата кои по закон се независни, иако претставуваат дел од глобалната мрежа на Мелбет.

Обложувалницата Melbet активно работи на меѓународниот пазар. На сајтот достапни се 44 јазични верзии што на играчите од многу држави им дава можност да се насладуваат со облозите и игрите на среќа на гемблинг платформата. Покрај тоа, обложувалницата ги поддржува сите популарни светски валути за обложување. Тоа помага за намалување на загубата на пари при трансакциите и добивање на добивката во своја валута.

Денес услугите на обложувалницата ги користат повеќе од 1 милион луѓе низ целиот свет. Затоа во статијата ќе ги разгледаме причините за популарност на обложувалницата – силни и слаби страни на Мелбет (Melbet).

🤠 Дозвола на Melbet (Мелбет)

Обложувалницата Melbet (Мелбет) своите услуги ги дава преку веб-сајт (меѓународен и локални) и теренските пунктови за прием на облози (достапни во некои држави). Дејноста на обложувалницата е апсолутно легална и е регулирана со лиценците:

 • Меѓународна лиценца, издадена од регистратор во Курасао. Обложувалницата ја користи дозволата №8048/JAZ за работата на сајтот melbet.com и официјалните огледала. Благодарение на лиценцата, корисниците можат смело да поставуваат облози на меѓународните платформи и во случај на појава на какви-били спорни ситуации да се обратат со жалбите во холандскиот суд (Курасао, автономна република во состав на Кралството Холандија).
 • Локални лиценци за работи на локални пазари. Обложувалницата Мелбет (Melbet) може да користи дозволи, издадени од месните органи за работа на сајтот и пунктовите за прием на облози. Така, во Русија компанијата ја добила лиценцата № 25 од 7.11.2012 г. за остварување на дејноста за организација и изведување на игри на среќа во обложувалниците и тотализаторите.

Овие дозволи придонесуваат почетниците похрабро да се регистрираат на сајтот на обложувалницата, бидејќи компанијата мора да ги исполни преземените обврски. Затоа парите и личните податоци на играчите се заштитени.

🌎 Мелбет (Melbet): сајт и апликации за обложување

Корисниците на Мелбет (Melbet) нема да имаат проблеми со достапот до игрите на среќа. Компанијата на играчите им нуди современ веб-сајт, апликации за мобилни телефони, програми за персонален компјутер и дополнителни програми за заобиколување на блокирањето во пребарувачот или на компјутерот. Треба да забележиме дека оваа разновидност на програми се појави во последните години со раст на бројот на корисници на сајтот. Дотогаш повеќето операции се правеа преку порталот за обложување.

Сајтот на обложувалницата Melbet има современ дизајн и удобни инструменти за навигација. И покрај анимациите, порталот работи брзо. Покрај тоа, присутните ефекти не го одвлекуваат вниманието на корисниците од информациите за облозите или од игрите. Сајтот на обложувалницата е оптимизиран за сите популарни пребарувачи и големини на екранот. Исто така, треба да се забележи тоа што сајтот има повеќе од 40 преводи. Ова ќе го олесни користењето на сајтот за играчите кои не познаваат странски јазици.
Компанијата Мелбет на корисниците им ги нуди следните решенија за обложување:

 • Мобилна апликација за Android и iOS.
 • Програми за Windows и MacOS.
 • Апликација за пребарувачите на Windows и MacOS.
 • VPN за заобиколување на блокирањето (MELBET Access App)

Информацијата за можностите на апликациите и програмите може да ја најдете во разделот „Пристап до сајтот“. На него може да преминете преку горното мени на сајтот. Благодарение на оваа разновидност на програми, играчите ќе можат лесно да се справат со блокирањето и да поставуваат облози на Melbet (Мелбет) од кој било уред.

MELBET →MELBET →

⚙️ Melbet (Мелбет): создавање на корисничка сметка

Компанијата се погрижи корисниците да можат брзо да создадат корисничка сметка на сајтот. За ова во разделот „Регистрација“ има 4 варијанти за создавање на профил: преку електронска пошта, преку телефонски број, „со еден клик“ и преку социјални мрежи. Секој од начините има свои особини: корисникот веднаш ја наведува информацијата за сметката, а потоа државата каде што живее, личните податоци итн., или веднаш ги внесува своите лични информации. Треба да се забележи дека независно од избраниот начин за создавање на корисничка сметка процесот на регистрација не трае повеќе од 5 минути.

Ве молиме да обрнете внимание дека обложувалницата Melbet (Мелбет) бара потврдување на регистрацијата преку приложување на копии од документи. Само после активирањето на профилот, играчите можат да внесуваат и повлекуваат пари од својата сметка.

Предности и недостатоци
 • Современ сајт и различни програми за обложување.
 • Повеќе од 6000 настани за обложување.
 • Има неколку бонуси за регистрација.
 • Поддршка на играчите 24/7.
 • Ниски коефициенти за обложување.
 • Трансакциите на сајтот не работат добро.
 • Бројот на начини за плаќање зависи од државата.

⭐ Понуда на акции од Мелбет (Melbet)

Обложувалницата Мелбет (Melbet) ќе им се допадне на корисниците кои активно ги користат акциските понуди од обложувалницата. Со преминување кон разделот „Бонуси“, типувачите ќе најдат повеќе од 10 акции за обложување и играње. Дел од понудите важи постојано, а другиот дел постојано се обновува. Затоа на корисниците им препорачуваме редовно да го проверуваат тој раздел.

Прв бонус за регистрација. Тој се дава посебно за спортски облози (до 100 евра*) и игри на среќа (до 1750 евра*). Спортскиот бонус се дава за прв депозит, а во случајот со игрите – за 5 депозити. Подетално со шемата на добивање и одигрување на наградите може да се запознаете на сајтот на обложувалницата.

Други интересни акции се „Бонус за 100 облози“ (награда за повеќе од 100 облози во рок од 30 дена), „Поврат на експресот“ (ако 1 од 7 облози во комбинацијата не е добитен), „Експрес на денот“ (можност за добивање на дополнителни 10% од сумата на добивката од понудените експреси на сајтот) и други. Актуелната информација може да ја најдете на страницата „Бонуси“.

*Или еквивалент на сумата во локална валута.

▶️ Облози и игри на сајтот на Melbet (Мелбет)

Обложувалницата Melbet (Мелбет) на играчите им нуди повеќе од 6000 настани за обложување и стотици игри на среќа, почнувајќи со игрите со карти и завршувајќи со слотовите во живо. Сите понуди се собрани во одделни раздели кон кои може да се премине преку удобното мени. Затоа корисниците брзо ќе го најдат она што ги интересира.

Спортските и сајбер-спорт облозите се собрани во разделот „Билтен“ и „Live“. Во првиот играчите може да најдат голем избор на спортски дисциплини и список на натпревари во топ и останатите лиги. Вкупниот број на видовите спорт изнесува повеќе од 30. Сајбер зоната, исто така, е претставена со повеќе од 40 игри. Разделот „Live“ не може да се пофали со толку голем избор на настани за обложување, меѓутоа има повеќе за разлика од конкурентите (до илјада). Исто така, голем дел од натпреварите се достапни за прегледување преку бесплатната услуга „Онлајн ТВ“.

Игрите на среќа на сајтот се претставени со разделите „Fast Games“ (игри со карти и слотови), „Слотови“, „Live Казино“ (TV игри, игри со карти, рулет) и „Бинго“. На секоја од страницата собрани се стотици понуди кои ќе им се допаднат дури и на најсофистицираните играчи. Покрај тоа, обложувалницата Мелбет (Melbet) постојано ја раширува својата понуда. Затоа корисниците секогаш можат да најдат нови игри на сајтот.

💵 Начини за внесување и повлекување на пари од Мелбет (Melbet)

Обложувалницата Мелбет (Melbet) на корисниците им нуди голем избор на начини за плаќање. Во разделот „Плаќање“ се собрани актуелните информации за достапните сервиси. Треба да се забележи дека бројот на варијанти зависи од државата во која живее типувачот. Сепак, универзални начини се:

 • Платежните картички Visa и MasterCard
 • Електронските паричници Sticpay и Skrill.
 • Платежните системи ecoPayz и Neteller.
 • Криптовалутите Bitcoin, Litecoin, Dogecoin и други.

На страницата „Плаќање“ има информации за минималната сума на операциите. Сакаме да забележиме дека обложувалницата трансакциите ги изведува брзо и не зема провизија за услугите.

🆗 Служба за поддршка од Melbet (Мелбет) за играчите

Во случај на појавување на прашања и проблеми играчите можат да се обратат во служба за поддршка. Таа работи 24 часа и одговорите ги дава на околу 10 јазици на платформата, вклучувајќи го и рускиот. Со претставниците на обложувалницата може да се поврзете преку:

 • Адресата на електронската пошта. Адресата за потребниот оддел може да ја најдете во разделот „Контакти“.
 • На телефонскиот број. Тој, исто така, е достапен на страницата „Контакти“ и може да се разликува од држава во држава.
 • Формулар за повратна врска. Во овој случај барањето преку општиот канал ќе биде пренасочено кон потребниот оператор.
 • Онлајн чет. Се наоѓа во десниот долен агол на страницата.

Обложувалницата Melbet (Мелбет) оперативно одговара на барањата на корисниците и се труди да ги реши сите проблеми во корист на играчите. За тоа сведочат повеќето позитивни прегледи за обложувалницата.

📝 Заклучок за Мелбет (Melbet)

Обложувалницата Мелбет (Melbet) на пазарот за спортско обложување и игри на среќа влезе во 2012 година. Компанијата брзо го покори европскиот пазар и се движи во правец на Африка, Азија и Америка. Денес услугите на обложувалницата ги користат повеќе од милион корисници, и компанијата не планира да се задоволи со постигнатото. Таа е спонзор на шпанската Ла Лига, а амбасадори на Melbet (Мелбет) се Мики Рурк, Александар Гвоздик и Артур Кишенко.

Во статијата беа изложени причините за успех на обложувалницата, која признанието од играчите го добива благодарение на удобните инструменти за обложување (сајтот и апликациите), огромниот избор на спортски настани и игри, бонуси и 24/7 поддршка. Сепак, коефициентите за повеќето настани не се најдобри, а изборот на начини за плаќање прилично се разликуваат во зависност од државата во која живее типувачот, но ова не ја спречува обложувалницата да добива сè повеќе нови поклоници низ целиот свет.

MELBET →MELBET →

✅ Прашања и одговори за Мелбет (Melbet):

✅ Каква лиценца користи Melbet (Мелбет)?

За работата обложувалницата користи неколку лиценци. Обложувалницата Melbet (Мелбет) поседува меѓународна дозвола издадена од регистратор во Курасао. Таа се користи на меѓународниот портал melbet.com. Покрај тоа, на некои пазари добиени се и локални лиценци. Благодарение на нив обложувалницата работи законски во државите каде што не се прифаќа дозволата №8048/JAZ од Курасао, на пример, во Русија.

💵 Дали има бонуси за регистрација во Мелбет (Melbet)?

Обложувалницата Мелбет (Melbet) на корисниците им нуди бонус за добредојде за спортски облози и игри на среќа. Тие се одделни награди, во износ до 100 евра* односно до 1750 евра*. Бонусот се дава за внесување на пари на сметката за играње и се одигрува според шемата со која треба да се запознаете во разделот „Бонуси“.
*Или еквивалентна сума.

📱 Каде да се најде мобилната апликација на Melbet (Мелбет)?

Корисниците на Melbet (Мелбет) кои преферираат обложување преку мобилен телефон, можат да ги користат апликациите за Android и iOS. Линковите за преземање на програмите може да ги најдете во разделот „Пристап до сајтот“. Инсталирањето на апликацијата се изведува рачно (Android) или автоматски (iOS). Во разделот може да најдете линкови и дополнителни информации за овие производи.

💳 Колку начини за плаќање поддржува Мелбет (Melbet)?

Играчите нема да имаат проблеми со внесување и повлекување пари од Мелбет (Melbet). Обложувалницата ги поддржува сите популарни методи за плаќање. Типувачите можат да ги искористат картичките Visa и MasterCard, електронските паричници (Sticpay и Skrill), платежните системи (ecoPayz и Neteller) и криптовалутите (Bitcoin, Dogecoin итн.). Вкупниот број на инструменти за плаќање е поголем од 30. Со нив може да се запознаете во разделот „Плаќања“.


melbet FR melbet Portugal melbet AR melbet RU melbet ελλαδα melbet AL melbet AM melbet Azerbaycan melbet българия melbet BY melbet KG melbet KZ melbet MN melbet RS melbet TJ Melbet UA