Stoiximan

Stoiximan →Stoiximan →


ℹ️ Општи информации за Стоиксимен (Stoiximan)

Обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan) започна да работи во 2012 година. Таа дојде како замена на порталот за игри на среќа Poker.gr кој беше успешен во Грција. По ребрендирањето компанијата успеа да привлече уште повеќе корисници. Ова е поврзано со изборот на правилна стратегија за промовирање на производот. Како прво, беа добиени лиценци од регистратор од Грција и Кипар. Покрај ова, компанијата започна да го промовира својот бренд во Романија. Како второ, обложувалницата создаде портал според потребите на корисниците. Затоа тој има интересни функции и многу игри.

Во 2018 година компанијата Kaizen Gaming која го поседува брендот Betano (преглед на обложувалницата можете да најдете на сајтот) купи 36,75% од акциите на Stoiximan (Стоиксимен). Ова на обложувалницата ѝ даде нов стимул за развој и покорување на грчкиот пазар. За жал, корисниците од други држави засега не можат да ги користат нејзините услуги. Можеби во иднина ситуацијата ќе се промени.

©️ Дозвола за работа на Stoiximan (Стоиксимен)

Дејноста на обложувалницата Stoiximan (Стоиксимен) се изведува легално. Компанијата доби дозвола за нудење онлајн услуги од Комисијата за игри на среќа и спортски облози на Грција. Покрај тоа, работата на обложувалницата е дозволена во Кипар каде има добиено лиценца од Комисијата за регулирање на игрите на среќа.

Веб-сајтот на обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan) за работата го користи безбедниот сертификат SSL. Покрај ова, изработувачите на порталот користат дополнителни средства за заштита на личните податоци на корисниците од натрапници. Сајтот работи стабилно, а поддршката на обложувалницата секогаш е спремна да им даде помош на играчите.

🖥️ Сајт на обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan)

Во дизајнот на веб-сајтот Стоиксимен (Stoiximan) преовладуваат бело-сините бои, а основниот акцент е поставен на содржината. Затоа, на порталот нема многу слики и анимации, меѓутоа за издвојување на важните информации се користат, на пример, различни големини на фонтовите и интензивни бои. Благодарение на ова порталот е постатичен, што не го прави помалку стилски и современ. Покрај ова, изработувачите ги прилагодиле големините и функционалноста на елементите спрема големините на мобилните телефони и таблети. Затоа сајтот е адаптивен и компатибилен со вкрстени прелистувачи.

Присуството на неколку мениа (во хедерот и футерот), а исто така, на дополнителните елементи на навигацијата на страницата го поедноставува префрлувањето во разделите. Корисниците, исто така, можат да ја преземат мобилната апликација за обложување. Таа ги има истите функции како и сајтот Stoiximan (Стоиксимен), меѓутоа работи за степен побрзо и е поудобна за анализа и обложување.

Порталот на обложувалницата содржи многу функции за анализа, обложување пред натпревари и лајв-облози, онлајн следење на натпреварите. Исто така, има соби за игри во живо. Сето ова го прави веб-сајтот еден од најдобрите на пазарот во Грција.

Stoiximan →Stoiximan →

🛂 Регистрација на корисниците на Stoiximan (Стоиксимен)

Креирањето профил на сајтот Stoiximan (Стоиксимен) не се разликува многу од аналогната процедура на другите портали. Сепак, треба да се забележи дека за регистрација треба да се има државјанство или дозвола за престој од Грција или Кипар. На порталот не се прифаќаат корисници од други држави.

За регистрација на сајтот Стоиксимен (Stoiximan) почетникот треба да ги наведе следниве лични податоци: име, презиме, пол, држава на живеење и адреса на живеење, датум на раѓање, телефонски број, да измисли корисничко име и лозинка. Понатаму треба да приложи копија од лична карта или друг документ за проверка на идентитетот. Само по извршување на овој чекор може да се внесат пари на депозитот и да се почне со обложување или играње.

Предности и недостатоци
 • Голем број спортски облози
 • Современ и функционален веб-сајт
 • Поддршката работи преку телефон
 • Има апликација за Android и iOS
 • Обложувалницата прифаќа корисници само од две држави
 • Нема бонус за регистрација
 • Поддршката работи само во одредено време

🎁 Акции од обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan)

Обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan) е најпопуларен оператор за спортско обложување во Грција. Затоа компанијата привлекува голем број на корисници и без дополнителни акции. Во времето на пишување на статијата на сајтот имаше само неколку бонуси кои им се нудат само на постојаните корисници. За жал, почетниците нема да добијат почетен бонус за прв депозит.

Првата награда од обложувалницата е бонус за поставување експрес. За 5 или повеќе добитни облози корисникот ќе добие бонус од 5% до 50% (со зголемување за 5% за секој нареден добитен облог). Вториот бонус е за пополнување на сметката во петоци до 50% од сумата на внесените средства, но не повеќе од 50 евра. Други понуди засега нема.

Можеби бројот на акции на страницата Stoiximan (Стоиксимен) ќе се зголеми. Затоа кога ќе го посетувате порталот препорачуваме да се запознаете со понудата.

🎰 Понуда на облози и игри на среќа од Stoiximan (Стоиксимен)

И покрај тоа што Stoiximan (Стоиксимен) е локална обложувалница, таа има интересна понуда на спортски, сајбер-спорт облози и игри на среќа. Вкупниот број на сите натпревари и игри на среќа надминува 3 илјади и постојано се зголемува. Со понудата можете да се запознаете на посебни страници кои се достапни преку главното мени.

Во разделот „Στοίχημα“ се понудени настани за повеќе од 20 видови спорт и сајбер-спорт. Понудата зависи од дисциплината. Најголем број натпревари има за фудбал, тенис и кошарка, а најмал за коњски трки и бадминтон. Обложувалницата на типувачите им нуди натпревари само од основните лиги, многу национални првенства се недостапни. Коефициентите за обложување, исто така, не се многу големи.

Во разделот „Live Στοίχημα“ се понудени облози на натпревари кои се изведуваат во живо. Нивниот број е помал отколку за пред натпревар. Сепак, тука се собрани најпопуларните игри. Дел од натпреварите типувачот може да следи преку ТВ, да ги осигурува или да ги откажува пред време.

Исто така, има раздел со виртуелни видови спорт. Фудбал, трки со кучиња, коњски трки. Формула 1 ќе најдете на страницата „ Virtuals“.

Игрите на среќа се собрани во разделот „Casino“, „Live Casino“, „Vegas“ и „Live Vegas“. Разликата меѓу страниците „Сasino“ и „Vegas“ е во добавувачите на игрите. Сепак, и во двете ќе најдете слотови, рулет, карти, лотарии и извлекувања. Во разделите „Live Casino“ и „Live Vegas“ ќе најдете покер, бакарат, рулет во формат на игри против делач.

Stoiximan →Stoiximan →

💳 Обложувалница Стоиксимен (Stoiximan): методи за плаќање

Во корисничкиот профил на сајтот Стоиксимен (Stoiximan) се содржат сите информации за платежните сервиси. Корисниците можат да се запознаат со лимитите и времето за обработка на трансакциите. Сепак, сите информации за тарифите ќе ги најдете на сајтот на избраниот платежен сервис. Препорачуваме внимателно да се запознаете со нив, за да не плаќате премногу.

Во моментот на пишувањето на статијата обложувалницата Stoiximan (Стоиксимен) нудеше можност за внесување и повлекување на парите преку:

 • Банкарски трансакции
 • Картичките Visa и Mastercard.
 • Платежниот систем на ecoPayz.
 • Платежную систему ecoPayz.
 • Пунктовите за прием на облози (во кеш).

Ќе забележиме дека обложувалницата не зема провизија и барањата ги обработува 24/7.

📞 Корисничка поддршка на Stoiximan (Стоиксимен)

Корисниците на обложувалницата Stoiximan (Стоиксимен) ќе најдат одговор на популарните прашања во еден од разделите на порталот. Сепак, нивниот број не е голем. Затоа многу прашања ќе бараат дополнително уточнување и решавање. Во тој случај корисниците можат да се побараат помош од претставниците на службата за поддршка.

Операторите на обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan) работат само во одредено време. Со нив можете да се поврзете преку телефон, електронска пошта или чат. Времето за одговор на операторот изнесува околу 5 минути преку телефон или преку чат и до 4 часа преку е-мејл (ако станува збор за работните часови). Ќе добиете квилификувана поддршка, на грчки или англиски јазик.

*️⃣ Заклучок за обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan)

Во Грција нема играч на игри на среќа кој не слушнал за обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan). Обложувалницата е една од најголемите во државата, своите услуги ги нуди преку теренски пунктови за обложување и веб-сајтот. Благодарение на брзиот раст, како инвеститор на брендот се појавува обложувалницата Betano, која активно се развива во Европа. Затоа не треба да се исклучи можноста за излез на обложувалницата stoiximan.gr и на други пазари.

Во моментот на пишувањето на статијата обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan) не прифаќаше корисници од други држави освен Кипар. Затоа таа е малку позната за останатите типувачи и играчи. Сепак, има голем потенцијал кој се изразува преку удобниот веб-сајт, мобилната апликација, интересната понуда на спорт, сајбер-спорт и игри на среќа. Притоа, понудата за обложување не е многу голема, има малку акции, а поддршката работи само во одредено време. Сето ова обложувалницата ја прави добар локален играч, но се уште е далеку од крупните интернет обложувалници.

Stoiximan →Stoiximan →

❔ Прашања за работата на обложувалницата Stoiximan (Стоиксимен):

✅ Во кои држави е застапена обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan)?

Дејноста на обложувалницата Стоиксимен (Stoiximan) се изведува на територијата на Грција и Кипар. За ова компанијата ги добила потребните лиценци од локалните регистратори. Засега не планира да се шири на други пазари. Покрај ова на порталот, исто така, не се прифаќаат корисници од други држави. Пристапот до сајтот е блокиран.

💵 Дали има бонус од Stoiximan (Стоиксимен) за почетниците?

За жал, обложувалницата Stoiximan (Стоиксимен) не нуди награда за новите корисници. Ова е поврзано со популарноста на обложувалницата во Грција, каде бројот на корисници и така постојано расте. Сепак, на порталот има неколку акции за постојаните корисници со кои препорачуваме да се запознаете.

📱 Што претставува мобилната апликација на Стоиксимен (Stoiximan)?

Корисниците, кои за обложување користат мобилни телефони или таблети можат да ја преземат апликацијата од Стоиксимен (Stoiximan). Таа е изработена за Android и iOS. Сепак, програмата на Андроид може да се инсталира само рачно (не е достапна на официјалната страница). Корисниците на ајфони, напротив можат да ја преземат мобилната апликација од AppStore, иако инсталациониот фајл може да се преземе и од порталот на обложувалницата.

💳 Кои методи за плаќање се достапни на Stoiximan (Стоиксимен)?

За внесување и повлекување пари од сметката обложувалницата Stoiximan (Стоиксимен) нуди повеќе од 10 сервиси. Корисниците можат да ги извршуваат плаќањата преку банки, картичките Visa и Mastercard, електронските паричници Neteller и Skrill, платежниот систем ecoPayz. Покрај ова, достапни се и теренските пунктови за прием на облози. Повеќе информации можете да добиете во својот кориснички профил.


Stoiximan FR Stoiximan Portugal Stoiximan RU Stoiximan λλαδα Stoiximan AL Stoiximan BY Stoiximan MN Stoiximan RS Stoiximan UA