Menu

Школа за облози. Ниво 1

Как сделать идеальную ставку
Школа за облози 11-04-2021

Како да направите идеален облог? 2 дел

Што е тоа бесплатен облог? Обложувалниците често на почетниците им предлагаат да ги испробаат своите сили во обложување преку бесплатни облози или фрибети. Тоа не е ништо друго, туку сума на пари која обложувалницата му ја дава на посебна сметка на играчот. Неа може да ја користи во рамките на акциите, на сите или на […]

Читај понатаму
Как сделать идеальную ставку
Школа за облози 11-04-2021

Како да направите идеален облог? 1 дел

Еволуција на спортското обложување Првите обложувалници кои давале онлајн услуги се појавиле во зората на интернетот. Во 1994 настанал пресвртен момент во спортското обложување. Тогаш, малата држава Антигуа и Барбуда која се наоѓа на источната страна од Карипското море добила лиценца за издавање на лиценци за компании за игри на среќа на интернет. Веќе по […]

Читај понатаму
Роль букмекеров
Школа за облози 10-04-2021

Каква улога имаат обложувалниците во организацијата на спортските облози?

Што претставува обложувалницата? На почетокот од појавувањето на спортското обложување, а имено во времето на Древна Грција и Рим се користеле таканаречените тотализатори. Сите заинтересирани се обложувале на победа или пораз на спортистот и по резултатот вкупната сума се делела меѓу победниците. Денес овој формат на забава постои како посебен облог и е даден во […]

Читај понатаму
Коэффициенты букмекерских контор
Школа за облози 09-04-2021

Какви можат да бидат коефициентите во обложувалниците?

Што претставуваат коефициентите во обложувањето? Преглед на основните видови на коефициенти Децимални (европски) коефициенти Дробни (британски) коефициенти Американски коефициенти Што претставуваат коефициентите во обложувањето? Сите спортски настани кои играчот може да ги постави на облози имаат бројни показатели или коефициенти. Тоа се бројни множители благодарение на кои се изразува веројатноста за секој од настаните. Покрај […]

Читај понатаму
Виды спортивных ставок
Школа за облози 08-04-2021

Какви видови спортски облози постојат?

Основните видови на спортски облози Како што беше забележано во воведниот дел, обложувалниците нудат неколку десетици видови на спортски облози за своите корисници. Сепак, сите тие претставуваат варијации на основните видови на облози: единечни облози и експреси. Некои ресурси во основните видови облози го ставаат и системот (ние, исто така, го вклучивме во прегледот), иако […]

Читај понатаму
Как сделать ставку
Школа за облози 04-04-2021

Како да направите спортски облог?

Како да се избере обложувалница за облози? Каде е подобро да се поставуваат облозите: онлајн или офлајн? Како да се постави првиот спортски облог? Како да се избере обложувалница за облози? Откако ќе се донесе одлука за да се испробаат силите во спортско обложување, потребно е да се избере обложувалница. Денес, на пазарот на игри […]

Читај понатаму
Виды спорта для ставок
Школа за облози 03-04-2021

На какви видови спорт може да се прават облози?

Спорт на кој може да се поставуват облози Стационарни и онлајн обложувалници На кои спортски дисциплини треба да се прават облози? Спорт на кој може да се поставуват облози Денес обложувалниците, кои работат преку теренски канцеларии или кои нудат онлајн услуги, прифаќаат облози на сите популарни видови спорт. Нивниот билтен (сите спортски дисциплини на кои […]

Читај понатаму
Что такое ставки на спорт
Школа за облози 02-04-2021

Што е спортски облог?

Настанување на пазарот за спортско обложување Спортското обложување постои уште од дамнешни времиња кога луѓето сфатиле дека може да се обложуваат на резултатите на конкретни настани. Во древна Хелада популарни биле облозите на исходи од Олимписките игри, во Римското царство – на победа на кочијашите и гладијаторите. Сепак, спортското обложување како одделна индустрија, се оформило […]

Читај понатаму