Menu

Како да направите спортски облог?

Как сделать ставку
Почетниците, кои тукушто се запознаваат со спортското обложување, ги прашуваат поискусните колеги: „Како правилно да се почне со правење на облози?“. Ние имаме краток одговор кој може да се применува не само за спортското обложување: „Треба само да се почне“, т.е. да се направи првиот чекор во обложувањето. Затоа во статијата подготвивме неколку совети за поставување на облози и чекори кои треба да се исполнат.

Како да се избере обложувалница за облози?

Откако ќе се донесе одлука за да се испробаат силите во спортско обложување, потребно е да се избере обложувалница. Денес, на пазарот на игри на среќа, работат многу компании кои овозможуваат правење на облози онлајн и офлајн. Ако бројот на теренски обложувалници зависи од државата на живеење и легалноста, на интернет корисниците им се достапни сите гемблинг портали на светот. А во случај на блокирање на порталите, може да се инсталира специјална програма и да се заобиколат сите забрани.

Среде многуте обложувалници, почетникот треба да обрне внимание на:

 • Лиценцата. Тоа може да биде дозвола од страна на локален или офшор регистратор.
 • Бројот на настани за обложување. Колку е поголем билтенот, толку повеќе варијанти за избор на облози постојат.
 • Висината на коефициентите. Колку се повисоки коефициентите, толку поголема добивка ќе добие играчот.
 • Бонусите. Благодарение на специјалните понуди може да се заработи повеќе пари.
 • Варијантите за исплата. Разновидноста на начините за исплата го поедноставува користењето на услугите на обложувалницата.
 • Поддршката. . Во случај на појава на проблем, корисникот треба брзо да најде решение.
 • Позитивните прегледи. Важно е да се дознае мислењето на другите типувачи за обложувалницата, пред да се користат нејзините услуги.

Ова се само дел од факторите на кои треба да се обрне внимание при избирање на обложувалницата за поставување на облози. Ако се сомневате која обложувалница да ја изберете, ние подготвивме прегледи за најдобрите компании на пазарот: 1xBet, BetWinner, 22Bet и 20bet. Сепак, препорачуваме паралелно да користете неколку обложувалници. Тоа лесно може да го направите онлајн, преку создавање на кориснички сметки на сајтовите на неколку обложувалници за проверување на коефициентите или бонусите за настаните.

Каде е подобро да се поставуваат облозите: онлајн или офлајн?

Во претходната статија ние веќе го разгледувавме ова прашање. Тогаш изделивме една од предностите на онлајн обложувалниците – можноста за деноноќно поставување на облозите. Покрај тоа, спомнавме за бројот на спортски настани кои на гемблинг порталите ги има повеќе отколку во понудата на теренските компании. Сепак, има уште неколку важни фактори кои им одат во прилог на интернет обложувалниците:

 • Стационарните обложувалниците обично земаат 5-10% провизија од добивката на облогот. Ова не е мала сума која оди во приход на обложувалницата и делумно за исплата на даноците. За да не плаќате ваква провизија може да ги користете интернет порталите. Таму провизијата изнесува до 3%.
 • Пунктовите за обложување не се удобни за посетување, особено сега, кога во светот се шири пандемијата на коронавирусот. Покрај тоа, овие пунктови не работат деноноќно. Затоа, поставувањето на онлајн облози е поудобно од дома, од својот компјутер или по пат од телефон.

Сепак, со онлајн обложувањето може многу да се навлечете и да ја испразнете целата ваша банка. Затоа препорачуваме паметно да се обложувате, неколку часа во денот и откако претходно ќе ги анализирате игрите на екипите или спортистите.

Како да се постави првиот спортски облог?

Откако ќе се избере обложувалница за поставување на облог, може да се премине кон следниот чекор:

 • Да се помине брзата процедура на регистрацијата. Обично, сите обложувалници нудат лесни формулари каде што треба да ги наведете вашите лични податоци. Формуларот е лесен за пополнување, но вие подоцна секако треба да ја потполните анкетата со лични информации. Речиси сите обложувалници бараат верификација на податоците.
 • Да се запознаете со бонусот за добредојде и да внесете пари на сметка, добивајќи дополнителна награда на почетокот.
 • Да се избере видот на спортот, кој типувачот добро го знае. По запознавањето со достапните натпревари, да се изберат настани за обложување.
 • Да се постави некој вид на облог и да се очекува резултатот.

Всушност ние овде ви даваме поедноставена шема. Сепак, таа може да се примени за сите онлајн и офлајн облози на обложувалниците и ќе ви помогне да го направите првиот чекор во спортското обложување.


melbet Portugal

Читај исто така