Menu

Како да управувате со парите во спортското обложување?

Банкролл в ставках
Корисниците кои разумно поставуваат спортски облози, обично добиваат. Која е нивната тајна? Прво, искуството. Колку повеќе облози поставува типувачот, толку подобро ги познава нијансите на работата на обложувалницата. Второ, редовната анализа на спортските игри и правилниот избор на исходи. И трето, способноста за управување со банката (парите) за обложување. Имено за финансиите ќе стане збор во второто ниво на „Школата за облози“. Ако сакате да научете правилно да располагате со банкролот, препорачуваме да се запознаете со темите од овој циклус.

Што е банкрол во спортското обложување?

Во водениот дел на статијата ние користевме неколку термини кои означуваат едно исто. Станува збор за банка или банкрол. Треба да забележиме дека тоа не е целиот фонд кој се наоѓа на сметката на типувачот. Покрај тоа, банкролот не се парите кои веќе се искористени за обложување. Банка е само сумата издвоена за поставување на одреден облог.

На пример, ако играчот има $1000 на сметката и планира да постави облог на фудбалскиот натпревар „Барселона“ – „Реал Мадрид“, тогаш, банка ќе биде сумата од $20, која типувачот може да ја издели за облог за победа, да речеме, на ФК Барселона.

Како што се гледа, банката за обложување игра важна улога. Затоа, само со правилно располагање со парите играчот секогаш ќе може да остане на површина.

Како треба да се однесувате кон банката за облози?

Кога играчот поставува облози, кон парите треба да се однесува како кон некоја инвестиција. И ако корисникот некаде инвестира, тој сака да заработува пари. Секако, типувачот не може да инвестира толку многу лични финансии за да не ја стави во опасност, на пример, исплатата на хипотеката или трошоците за издржување на семејството. Успехот во обложувањето зависи од точното пресметување и од тоа колку одговорно играчот може да располага со своите пари.

Концепцијата за управување со капиталот се користи не само од професионалците во обложувањето. Овој пристап се користи и од трговците, инвеститорите, сопствениците на бизниси итн. Затоа, правилното управување со финансиите е еден од клучните фактори за успех во секоја работа поврзана со пари.

За да научете да располагате со банката за спортско обложување, потребно е да се запознаете со различните стратегии. За тоа подетално ќе позборуваме во една од следните статии на 2 ниво.

Какви грешки прават играчите при управување со депозитот ?

Почетниците, по регистрацијата на сајтот на обложувалницата и по поставување на неколку облози, пред сè треба да се запознаат со основните стратегии на формирањето на банката за облози. Не треба да се потпирате само на интуицијата. Тоа може да доведе до губење на сите пари преку една од подолу опишаните грешки, кои се типични за сите почетници:

  • Отсуство на „стоп“ во обложувањето. Како што е познато, почетниците имаат среќа. Затоа корисникот може да направи серија од успешни облози и да мисли дека денес среќата е на негова страна. Желбата да заработи уште малку пари, потоа уште малку и последниот облог може да доведе до губење на целиот паричен фонд. Не треба да ја искушувате судбината. Подобро е да ги повлечете парите добиени од првите победи и понатаму да ги одиграте според правилна стратегија.
  • Облози на сè или ништо. Ако играчот изгубил дел од банката и сака да го одигра со поставување на сите свои средства, тогаш овој ризик не е секогаш оправдан. Вака можат да ризикуваат само професионалците. Инаку играчот може да остане без сите пари.
  • Облози на ниски коефициенти. Овие облози не само што не носат големи пари, но и не му даваат можност на типувачот да ја зголеми банката. Искусните играчи избираат средни облози, каде што индексот на успешност на облогот (ROI) го оправдува ризикот.
  • Облози на емоции. Брзите одлуки во обложувањето под дејство на еуфорија од добивките или незадоволство од поразите се пат кон неуспех. Не треба да поставувате облози на емоции. Подобро оставете да ви помине и одиграјте наредниот ден.
  • Отсуство на стратегија. Играчот треба да знае кон што се стреми и како планира да го зголеми својот капитал. Поставувањето на облози бара јасна стратегија.

Се надеваме дека горенаведната информација ќе ви помогне да носете проверени одлуки кога ќе поставувате облози на спортски настани.


melbet Portugal

Читај исто така