Menu

Школа за облози

Увеличивать размер ставок
Школа за облози 28-04-2021

Кога треба да се зголеми висината на спортските облози?

Време за зголемување на висината на облогот Во претходните лекции ги замоливме читателите да бидат внимателни со поставувањето на големи суми на облози. Импулсивните облози без дополнителна анализа можат да донесат лоши резултати. Сепак, откако играчот ќе насобере одредено искуство и ќе почне да се чувствува поуверено, може да проба да ја зголеми сумата на […]

Читај понатаму
Дневник ставок на спорт - анализ
Школа за облози 28-04-2021

Како да се анализира дневникот за спортски облози?

Зошто дневникот за облози е важен за играчот? Ако играчот сака да стане искусен типувач, тој треба правилно да располага со својата банка за обложување. За ова ќе помогне водењето на дневник за облози. За играчите тоа е најважната книга која ги содржи сите подеми и порази, еден вид Библија за спортски облози. И покрај […]

Читај понатаму
ROI в спортивных ставках
Школа за облози 27-04-2021

Што претставува ROI во обложувањето и како да се пресмета?

Што претставува ROI во спортските облози? На секој играч кој поставува спортски облози ќе му биде интересно да го дознае приходот од своите облози. За ова треба да се пресметаат инвестициите. За да се добие точен одговор, потребно е да се применат неколку лесни математички формули кои се кријат зад поимот ROI. Оваа скратеница ја […]

Читај понатаму
Психология ставок
Школа за облози 26-04-2021

Психологија на обложувањето: кои чекори ќе му донесат успех на играчот?

Што влијае на успехот во обложувањето? Во текот на целата наша школа стануваше збор за знаења, пракса, расположение и како резултат – стекнување на искуство. Колку повеќе спортски облози има направено играчот, толку повеќе шанси има правилно да се пресмета исходот на натпреварот и облогот да биде добитен. Во претходната лекција зборувавме за тоа како […]

Читај понатаму
Психология в ставках на спорт
Школа за облози 25-04-2021

Каква улога има психологијата за спортското обложување?

Психологија на спортски облози Многу играчи кон обложувањето се однесуваат како кон некој вид хоби или одмор. Сепак, речиси во секоја втора лекција ние се обидуваме да покажеме дека спортското обложување е далеку од забава. Само тие играчи кои кон обложувањето приоѓаат од гледна точка на анализа, пресметки и присуство на стратегија добиваат позитивни резултати. […]

Читај понатаму
Успешный спортивный беттинг
Школа за облози 25-04-2021

Успешното спортско обложување и теоријата на веројатност

Како теоријата на веројатност влијае на спортот? Секој настан може да се разгледува од гледна точка на теоријата на веројатност. Сепак, за точна пресметка едноставните формули не помагаат секогаш. Така, ако станува збор за монета, веројатноста за погодување на писмо или глава е еднаква на 50%. Со други зборови, шансата да се падне која било […]

Читај понатаму
Предматчевые и live-ставки
Школа за облози 24-04-2021

Преднатпреварски и лајв облози: каде се подобри коефициентите?

Преднатпреварски спортски облози Како што беше забележано претходно, почетникот треба да ја усвои теоријата и да ја практикува преку поставување на облози. Најдобриот начин да се научи основата претставуваат преднатпреварските облози или, како што уште ги нарекуваат, преднатпревари. Тоа се облози на натпревари кои ќе се одвиваат во иднина: по 5 минути, час, деноноќие итн. […]

Читај понатаму
Ставки на фаворитов
Школа за облози 22-04-2021

Обложување на фаворит: да или не?

Што е обложување на фаворит? Како што може да се сфати од називот, обложување на фаворит се облози на екипа или спортист кои имаат поголема шанса за победа во натпреварот. Затоа не зачудува тоа што овој вид на облози е многу популарен меѓу почетниците. Најпрвин, корисниците кои само што го започнуваат својот пат во спортското […]

Читај понатаму
Ставки - это бизнес
Школа за облози 20-04-2021

Спортското обложување е бизнис

Правилен приод кон спортското обложување Почетниците кон спортските облози често се однесуваат како кон хоби или забава. Тоа е погрешен приод, кој води до губење на банкролот. Ние препорачуваме кон спортските облози да се однесувате како кон бизнис. Целта на типувачот не треба да биде само убаво поминување на времето, но и приходот. Тоа може […]

Читај понатаму
Уверенность в ставках
Школа за облози 19-04-2021

Како самодовербата влијае на спортското обложување?

Бизнисмен vs. обложувалница Милијардерот Ричард Бренсон со својот бренд на производи и услуги Virgin се смета за еден од поуспешните луѓе во светот. Зошто? Заради неговиот необична визија за светот и незгасливата страст за тоа што го прави. Друг пример е Ворен Бафет кој ја заслужи титулата на еден од подобрите инвеститори на сите времиња […]

Читај понатаму